Mikor lehet elkezdeni leültetni a gyermeket?

A tartalom

A csecsemőkben a fizikai készségek fejlesztése a szülők számára az egyik legsúlyosabb, különösen aggasztó az adott készség megjelenésének időszerűsége miatt. Nagyon gyakran a csecsemők anyja elkezd hangot adni a riasztásnak, mivel a gyermekük nem ül hat hónapos korban, míg a szomszédos gyermek már eléggé tolerálható. Érdemes aggódni, és milyen korban elkezdheted leültetni a kisgyermekeket, ezt az anyagot fogjuk mondani.

  Mikor és hogyan kezdődik a baba?

  Az a kérdés, hogy mikor kezdje el a gyermek önállóan ülni, némileg rosszul hangzik, mert minden gyermek más, és ezért minden egyes baba fejlődési periódusa tisztán egyedi. Az átlagos statisztikai szabványok azonban léteznek, de kizárólag példaképes tereptárgyakként kell kezelniük, nem pedig végső igazságként.

  Úgy véljük, hogy egy egészséges baba hat hónapos korban kezdhet ülni, 7 hónapig támogatnia kell az ülést, és egy nélkül 9-10 hónapos korig szabadon ülnie kell.

  A magabiztos ülést általában egy hosszú előkészítő szakasz előzi meg, amely az újszülöttkor kezdődik. Ahhoz, hogy leüljön, a csecsemőnek jól fejlett izmokat kell tartalmaznia a nyak, a hát, a kar és a has. Segítenek a gerincnek, hogy ellenálljon az új típusú terhelésnek a baba saját súlya formájában, ülő helyzetben. Ezen túlmenően a gyermeknek még meg kell tanulnia az egyensúly megtartását.

   Ha észreveszed, hogy a baba megtanulta átfordulni, és igen gyakran és aktívan, akkor nyugodt lehet - hamarosan ül. Üljön le a gyerekek másképp. De mindenki számára az első szakasz rövid távú, azaz a gyermek ülőhelyet foglal el a csikkön, de nem tudja megtartani a terhelést, ezért hátra vagy oldalára esik.

   Körülbelül egy hónappal az első kísérletek megkezdése után a gyermek megtanulja, hogy támogasson ülést, és másfél és fél hónapig, és anélkül. Körülbelül 8 hónapon keresztül a gyermek hosszú időt tölthet, játszhat, néhányan megpróbálnak négykézlábra kerülni, és elkezdenek mászni.

   Nagyon nehéz lehet a szülők számára, hogy készenléti állapotban legyenek, és mindig megpróbálják beavatkozni a természetes folyamatokba, és segítenek a gyermeknek abban, hogy gyorsabban üljön le.

   Sietj fel a morzsát, nem szükséges, kononáns saját programja, beavatkozása, amely károsíthatja fizikai fejlődését és egészségét.

   Hatás tényezők

   Ha a természet a saját körülményeit diktálja, akkor miért különböznek ezek a feltételek a különböző gyerekek esetében: egy gyermek csak 9 hónap után kezd egyedül ülni, a másik pedig ötre ül? Olyan befolyásoló tényezők kérdése, amelyek az új készségek tanulásának sebességére hagyják a jelüket.

   Nézzük meg őket részletesebben.

   • Az egészségi állapot. Az időben megjelent kisgyermekek, akiknek nem volt születési sérülése, hipoxia, ischaemia, csípődysplázia és veleszületett betegségek, hagyományosan korábban ülnek. A gyengült és gyakran beteg betegek a fizikai fejlődésben elmaradhatnak erősebb társaiktól. A neurológiai zavarok, még kisebbek is, csökkentik az új készségek tanulásának sebességét. Ezek közül a legerősebb a koraszülés.Ez nem jelenti azt, hogy a gyengült vagy koraszülött csecsemők lemaradnak a fejlődésben, csak egy kicsit több időre van szükségük ahhoz, hogy alkalmazkodjanak a körülöttük lévő világhoz, és fejlesszék az izom-csontrendszerüket.
   • A gyermek súlya. Chubby gyerekek kedvesen néznek ki, de az extra súly nem segített senki számára, hogy könnyebben ellenálljon a fizikai terhelésnek. Ez vonatkozik a csecsemőkre is. A normál súlyú és vékony gyerekek (teljes időtartamú) csecsemők általában leülnek és elkezdenek feltérképezni a kövér társaik előtt.
   • Temperamentum. A magzat saját karakterjellemzői terhesség alatt jelentkeznek, és születés után könnyen meghatározhatja, hogy ki az. A flegmatikus és melankolikus gondolkodású gyerekek később leülnek, mert némi lustaság és lassúság jellemzi őket. De a kolerikus és a szanguin inkább többet mozog, és ennek következtében a korábbi tanulás új ismereteket tanul.
   • Környezet és motiváció. Ez a tényező az egyetlen, amely a szülőktől függ, és részben. Szóval, egy gyermek, aki szabadságot kap, anélkül, hogy állandóan korlátozza a játszótérrel vagy egy kiságyon kívül, elkezd ülni korábban. Ha a csecsemőnek nincs akut szükséglete és vágya leülni, nem fog sietni. De mivel a szülők képesek ilyen motivációt létrehozni, például a játék lógásával, hogy csak ülő helyzetben lehessen elérni.
   • Az öröklés is befolyásolja. Ha az anya és apa gyermekkorukban „késői” gyerekek, akkor legalább téves számít arra, hogy Stakhanov minden elképzelhető és elképzelhetetlen kifejezést saját gyermekeikkel fejleszthet.

   A szexuális jellemzőkről

   Úgy gondolják, hogy a lányok korábban fejlődnek, kevésbé lusták és gyorsan megtanulnak új mozdulatokat. Ugyanakkor úgy vélik, hogy a fiúkat korábban lehet ülni, mivel a lányok olyan reproduktív rendszerrel rendelkeznek, hogy a 7 hónapos ülések a felnőttkori meddőséghez vezethetnek. Mindkét kijelentés nem igaz.

   A csont- és izomrendszerek, valamint az ízületi és porcszövetek a személy nemétől függetlenül alakulnak ki. És a fiúk lassúságának kérdése meglehetősen ellentmondásos. Az orvostudomány nem bizonyítja, hogy a lányok gyorsabban fejlődnek. A pubertás előtti időszakban és a pubertás idején valóban különbség van, de a különböző nemi hormonok okozzák. Az első életévi gyerekek ugyanazt alakítják ki.

   Üljön le, és a fiúk és lányok nem ajánlhatók legfeljebb hat hónapig. Sok gyermekorvos általában nem ajánlja a gyermekeket, amíg egyedül ülnek.

   Ha egy punci korán csinál - 5 hónap múlva nem szükséges megakadályozni a gyermeket. De azt is, hogy kényszerítse a gyereket, hogy üljön, ha nem tudja, lehetetlen.

   Körülbelül ülve

   A leülésről egyértelműen meg kell értened, mi az. Az emberek tévesen hívják az ülést és a gyermek leszállását a párnák és az anya keze között.

   Helyesen nevezik az ülő relatív függőleges vertikálást, amelyben a gyermek gerince nem fekszik a derékszögben. Más szóval, ha a babát egyenesen a karjaiban tartja, a háta mögött tartva helyesen ülhet. A gyermek behelyezése a babakocsiba és a babakocsi alsó részének emelése kb. 45 fokkal is igaz.

   De mindkettő nem ajánlott, mielőtt a gyermek maga elkezdené megmutatni az ülésre való vágyat, vagyis a készség elsajátításának előkészítő szakaszában (átlagosan 4-6 hónap).

   Könnyű megérteni, hogy a baba „érett” a leülésre: a kisgyermek elkezd forogni és puffasztani, miközben egy kiságyban vagy babakocsiban fekszik, és megpróbál felemelkedni a könyökén. Az anyának emlékeznie kell arra, hogy míg a gyermek nem áll készen arra, hogy üljön, függőlegesen kell tartania a segéd alatt a kötelező támogatást.

   Ha a gyermeküket térdre teszik, egy felnőttnek nem szabad egyenesen ülnie, hanem visszafelé. Ezután jelentősen csökken a gerinc terhelése.

   Sajnos, az anyák gyakran nem tartoznak a szóalakítás árnyalataiba, és a „leül” fogalma a gyermek kényszerített vertikalizálását jelenti, a leszállás. Az orvosok egyáltalán nem ajánlják ezt. Az éretlen gerinc, az ízületek és az izmok aránytalanul megterhelik őket. A következmények lehetnek a csípő ízületi gyenge testtartás, skoliozis, diszlokációk, subluxációk és törések, a medence csontjainak sérülése (különösen veszélyes a reprodukciós funkcióra és a lányok általános egészségi állapotára), a végtagok alakváltozása, a lábak helytelen elhelyezése a jövőben, csigolyatömörítés változása, csigolyakövet.

   Ezért le lehet ülni abban az értelemben, hogy „gyermeket ültetni” nem korábban, mint ahogy megtanulja ülni.

   Tiltott akciók

   A gyermek védelme érdekében sok orvos, köztük Jevgenyij Komarovszkij híres orvos ajánlja a szülőket, hogy egyedül hagyják el a gyermeket. Leül, amikor maga kész erre.

   Kívánságra torna lehet, beleértve a hát, a nyak, a karok és a has fejlődését is. Hasznosak a masszázsok és a séták, a fürdés és a keményedés, az étkezési kényszer hiánya.

   Azok, akik hajlandóak ülni a gyermeket, hajlandósága ellenére is el kell küldenie a klinikának tesztelésre, még akkor is, ha igazolt orvos, a helyi gyermekorvos, - mondja Dr. Komarovsky.

   A szülőknek ezt kell tudniuk A vertikális elindítás az átkötők vagy gyalogosok használatával nagyon veszélyes. Ezek az eszközök arra kényszerítik a gyermeket, hogy életkoruk szempontjából nem tekinthető természetesnek, ezért a függőleges terhelés nagyon jelentős lesz. Nem számít, mennyire fényes és vonzó a gyermekboltban lévő jumperek, ne feledjük, hogy nemcsak károsak, hanem potenciálisan veszélyesek a gyermek egészségére.

   Ha a gyermek elkezdett ülni a rövid távú ülés szakaszában, meg kell védenie a fújástól, amikor esik. Szükséges lesz, hogy a baba leesjön, és ezért párnákra vagy ottománokra kell kényszeríteni, valamint a közelben a rendellenes helyzetek, például a mechanikai fulladás megszüntetésére, ami akkor fordulhat elő, ha egy kidőlt baba elakad a párnák között.

   Mit kell figyelni

   • Bármelyik lehet, ha a gyermek megpróbál ülni. Néhány csecsemő támaszkodik a tenyérre, mások két kezére, mások a könyökre, és a negyedik üljön le csak akkor, ha a pártot négy négynél fogják be. Ne próbálja meg korrigálni a gyermekek elérési módját a cél eléréséhez - úgy csinálja, ahogyan kényelmes.
   • Amikor a gyermek elkezdett ülni, figyeljen rá a testtartására. A kerekek visszahúzódtak a vállakkal, ami azt jelzi, hogy a baba gyenge nyak- és hátsó izmokkal rendelkezik. Ha a baba visszaesik, meg kell kezdeni a hasi izmok erősítésére, abs. Ha az oldalra esik, meg kell erősíteni a hasi izmokat és a ferde oldalsó izmokat. Ahhoz, hogy segítsen a szülőknek, az egyes izomcsoportok számára komplex gyakorlatokat végeznek. Ne engedje, hogy a gyermek térdre üljön, kiugrással. A W-alakú illeszkedés károsítja a csípőízületet.
   • Ha egy 9 hónapos gyermek nem is észrevesz egy kísérletet arra, hogy leüljön le, győződjön meg róla, hogy megmutatja neki egy neurológusnak, ortopédnak és gyermekorvosnak.

   A gyermekről való öregségre vonatkozó információkért lásd a következő videót.

   Számítsa ki az immunizálási ütemtervet
   Adja meg a gyermek születésének dátumát
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

   terhesség

   fejlesztés

   egészség