Hogyan fejleszthetünk egy gyermeket 1 hónap alatt?

A tartalom

Hiába, a legtöbb felnőtt úgy gondolja, hogy egy hónapos baba csak táplálkozásra és alvásra van szüksége. A morzsák szükségletei naponta növekszik. Már sokat ismer és képes sokra, és ezért a már 1 hónapos mogyoróval rendelkező osztályok fejlesztése nemcsak feltétlen előnyt jelent a fejlődéséhez, hanem kivétel nélkül is nagy öröm a folyamat minden résztvevőjének. Nézzük meg közelebbről, hogyan és mit tehetünk ennek a korcsoportnak a gyermekével.

Az előnyök

Az önálló életük első hónapjában a morzsa szinte teljesen alkalmazkodott a körülötte lévő világhoz. Ez a legmegfelelőbb idő, hogy részletesebben megismerjük a kisgyermeket ezzel a világgal. Természetesen a baba még mindig álmában tölti a legtöbb időt. Az ébrenlét időszakai azonban már kicsit hosszabbak lettek, és ezt feltétlenül alkalmazni kell.

Nem hiszem, hogy az 1 hónapos gyermekkel rendelkező osztályok valódi gyermeket varázsolnak ki a babából. Egy másik céljuk van - szoros és kellemes kommunikáció kialakítása, amely minden embernek szüksége van, akár egy hónapos vagy öt évtizedes régi. A csecsemők számára fontos az anya, apa, testvérek, ha vannak ilyenek. Erre és szükségességre alapozva meg kell terveznünk a morzsák fejlesztésének első életét.

Számítsuk ki az immunizálási ütemtervet
Adja meg a gyermek születésének dátumát

A foglalkozás alapelvei

Fontos megjegyezni, hogy ebben a korban egy gyermek nem képes hosszú ideig egy pontra összpontosítani tekintetét, nem tartja magát a fejét, és nagyon gyorsan elfárad. Rövid ébrenlétben nem szükséges a gyermek túlterhelése olyan gyakorlatokkal, amelyeket hangos hangok kísérnek, túl erős fény. Próbáljon meg biztosítani, hogy a gyerekek ne kerüljenek túl sok emberbe az órák alatt, csak anya és apa kell. Azonban a kisgyermek körüli összejövetel minden nagy családja semmiképpen sem éri meg.

Minden gyakorlathoz és játékhoz próbáljon tapintható érintkezést biztosítani, ez nagyon fontos a morzsák számára. Kapcsolja be a lágy zenét, jobb klasszikus, győződjön meg róla, hogy a fény kimerült. Minden osztály napközben tölt. Este, mielőtt éjszaka aludna, jobb, ha nem zavarja a babát.

A tanulmány fő elve az érzékek fejlesztése. A látás, a hallás, a szag és a tapintás hatékonyabban segít abban, hogy megtanulja a világ minden lehetőségét, amely eddig az új személy számára ilyen idegennek tűnik. 1 hónapos korban lehetséges és szükséges a gyermek fizikai adatainak fejlesztése - az izmok, az idegrendszer.

Alkalmas játékok a fejlesztéshez

Nagy mackó és színes autók, amelyeket kétségtelenül ajándékként adtak, teljesen haszontalanok egy hónapos baba számára. Ebben a korban világosabb és kontrasztosabb mobil áll rendelkezésre - az ágy karusszelje, nagy csörgők (többnyire sárga, zöld, kék, piros és fehér). A nyomtatón fekete-fehér rajzokat nyomtathat, amelyek sakktáblát vagy kontrasztos spirált mutatnak.

Az egyes érzékek kifejlesztése speciális gyakorlatok segítségével szükséges. Rengeteg van rajtuk, de maradjunk azokon, akiket az idő tesztelt.

látvány

Ha egy újszülött homályos és foltmentes fürtöt lát, akkor a baba, aki már 1 hónapos, nagyon rövid időre képes egy bizonyos fényes tárgyra összpontosítani. Bébi már érdeklődéssel nézhet egy nagy csörgést.Még mindig nehéz, de már meg is próbálhatja követni őt a tekintetével. Mindez a vizuális funkció fejlesztésére irányuló gyakorlatokon alapul.

Először elég, ha az anya bemutatja a játékot a baba statikusnak. Ugyanakkor a morzsák és az alany közötti távolság nem lehet 35-40 cm-nél kisebb. Ugyanez a szabály vonatkozik a játékok árukapcsolására a kiságyra. Észreveheted, hogy a baba gyorsan megtanulja megnézni a bemutatott tárgyakat.

Ezután továbbléphet bonyolultabb feladatokra: mozgassa a csörgőket balra és jobbra vízszintesen, majd függőlegesen felfelé és lefelé. Amikor a kisgyermek minden bizonnyal követni fogja a mozgást a szemével, gyakorolhat keresztirányú mozgást - függőlegesen, egy körben.

A felnőttek kézmozdulatai nem lehetnek túl kemények, ijesztőek, és a hangok, amelyeket a legtöbb gyermekjáték csinál, nem lehet hangos és zsugorodó.

A fekete-fehér képek a fekete-fehér egyszerű geometriai alakzatokon és szín kontrasztokon alapulnak. Az ilyen mintákkal ellátott levelek az ágyra rögzíthetők - először a morzsáktól jobbra, majd balra. Érdeklődéssel tekint rá.

hallás

Anyja hangja, az újszülött nagyon jól tudja, és mindig megkülönbözteti őt más emberek hangjától. A hallásfejlesztési osztályoknak hangkommunikáción kell alapulniuk. Intonációnak kell érvényesülnie. A hangos csörgők, gumi játékok-tweeterek jobb időkig maradnak, emocionális kommunikációval helyettesítik őket, amelyeknek minden tevékenységet, eljárást, etetést kell kísérniük. Lullabiesek, rímek, pályázati szavak - a baba mindezt hálával elfogadja.

Ezenkívül fontos, hogy a babának megtanulják megkülönböztetni, hogy melyik oldalról származik egy adott hang. A gyengéd és csendes hangzású csörgők segítenek a szövetalapra varrni. A gyakorlatok alapja a hangzó tárgy mozgatása: először balról balra, majd a jobb fül oldalán.

A csendes nyugodt zene kedvező hatást gyakorol a babára. Figyelje a gyermekét, a zene reakciója azonnali lesz. Látni fogod, hogy a szemei ​​összpontosítottabbak, mosolyog, és teljesen nyugodt.

Az érintés

Mint már említettük, a tapintási érzések nagyon fontosak és informatívak a csecsemő számára. Egy hónapos korukban a baba nem képes különböző textúrájú játékokat készíteni, de az anya kisméretű, különböző szöveteket (bársonyos, selyem, selymes, csipke) helyezhet a baba bőre. Használhatja a textil ujjatlanokat a baba fürdéshez, és a szokásos higiénikus rituálist olyan fejlődési tevékenységgé alakítja, amely tökéletesen stimulálja a tapintást.

érzelmek

A kisgyerek legerősebb érzelmi tényezője az anya. Nemcsak egyértelműen kitalálja a hangulatát és az állapotát, hanem maga is reagál rá. Éppen ezért jobb, ha eldobjuk az összes élményt, kezdve a baba gyakorlása előtt.

A kommunikációnak örömteli és pozitívnak kell lennie, majd a gyermek nyugodtabb lesz, és reagál a felnőttek érzelmeire.

Minden morzsát, kivétel nélkül, szeretem, amikor az anya „beszél” a pocakjukkal. Ehhez érintse meg az ajkát a baba hasához, és mondja el neki valamit - nem számít, hogy mi az, mert először is reagál a kellemes rezgésekre. Mosolyogj gyakran, fordulj a baba felé.

Zenei fejlődés

A gyermek zenéje is hasznos, de nem lehet hangos és hosszú. Elég, ha 10-15 percig - naponta kétszer vagy háromszor - bekapcsolja. Jobb, ha ezek a dallamok és kompozíciók, amelyeket az anya a terhesség alatt leggyakrabban hallgatott, mert a gyermek már „tudja” őket. A klasszikus zene kiváló fejlődési és egészségi állapotú hatással bír, különösen a zeneszerzők, mint Mozart és Vivaldi művei. Gyakran énekelj a gyereknek, mondd „énekelj”, mindez a morzsákban a hangok pozitív érzékelését képezi.

A fizikai fejlődéshez

Egy hónapos korban hasznos a gyermeket elterjeszteni a hasra: ez nemcsak pozitív hatást gyakorol a bélrendszerre, és csökkenti a bél infantilis colik megjelenését, hanem a has és a hát izmait is vonja. A gyermek megpróbálja megtartani a fejét, és ez serkenti a nyak és a vállöv izmait.

Torna és gyakorlatok

A havi csecsemő torna a napi rituálé kell, hogy legyen, mert a reggeli gyakorlatok kivétel nélkül mindenki számára hasznosak, korától függetlenül. Nem lehet túl intenzív, a karok és a lábak mozgását óvatosan kell végezni. Az ajánlott gyakorlatok a karok és a lábak hajlítása és lekerekítése, a lábak gondos elterjedése a combokba, felemelve és felfelé emelve a fogantyúkat.

masszázs

A stroke és a meccs nem lehet túl erős. A legjobb, ha a masszázst az esti fürdés előtt végezzük. Elkülönítve, körvonalak, lábak, pocak (óramutató járásával megegyező irányba), majd a gyermeket a pocakra fordítva óvatosan a hátát. Minden mozgás azért történik, hogy eltávolítsuk az újszülött izomtónusát. Ha nagyon erős, a neurológus valószínűleg egy speciális masszázst ajánl a szakemberektől.

A masszázs és a gimnasztika segít, hogy a baba egészségesebbé váljon és gyorsabban nőjön. Melyek a leggyakoribb hibák a szülőknek a masszázs során?

úszás

Nem titok, hogy minden gyermek a születés után úszhat. A szülők közül azonban csak kevesen állnak készen arra, hogy haladéktalanul dobják a havi gyermeket a medencébe, és szabadon engedjék. A csecsemők csoportjai megmentik a mentést, amely ma már szinte minden vízisportban vagy palotában létezik. Anya és a baba élvezheti a vízkezeléseket egy tapasztalt, orvosi oktatással rendelkező edző felügyelete alatt.

Otthoni úszás esetén használhat egy speciális kört. Baba úszóamely a gyermekek gyermekboltjaiban, ortopédiai szalonban értékesíthető. Biztosan tartja a baba nyaki gerincét, a feje mindig a víz felett van. A baba képes lesz úszni a körben mind a hátán, mind a hasán, és gyakorlatilag az első órákból kezdve elkezd gördülni a vízben.

Tippek a szülőknek

Ne terhelje túl a gyermeket új információkkal. Adja meg az új típusú tevékenységeket fokozatosan, az ébresztési időszak 1 percétől kezdve, és az idő 4-5 percre, a hónap végéig - akár 10 percig.

Ha a fizikai fejlődéshez, a gimnasztikához, a masszázshoz folyik, akkor győződjön meg róla, hogy konzultáljon egy gyermekorvossal. Vannak olyan betegségek és veleszületett hibák, amelyeknél a masszázsnak terápiás jellegűnek kell lennie. Ilyen esetekben nem ajánlott.

Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség