8 hónap 10 hónap

9 hónapos gyermekfejlesztés

A tartalom

Egy kilenc hónapos gyermek már nem nevezhető tehetetlennek. A morzsa önállóan mozog a szobában, kifejezi a különböző események iránti hozzáállását, aktívan kommunikál a szüleivel. Mit tanult a csecsemő 9 hónapos korában, hogyan határozzák meg a szülők, hogy normálisan fejlődik-e és hogyan segíthet a jövőben fejlesztés?

Fiziológiai változások

 • A baba teste aktívan készül sétálni. Megerősíti a vállak és a csípők izmait, valamint a ligamentus berendezést, fejleszti a neuromuszkuláris koordinációt.
 • A gyermek érzékszervei már jól fejlettek. A kisgyermek javította a hallásérzékelést, így most a gyermek nemcsak a következő szobából hallja a hangokat, hanem összehasonlítja azt is, amit hallott a tudásával. Például, miután meghallotta a fazekak és lemezek hangjait, a baba megérti, hogy az ebéd hamarosan jön.
 • Az érzelmi szféra is aktívan fejlődik. - A megjelenő kis ember olyan érzelmeket mutat, mint az öröm, a szomorúság, az öröm, a harag és mások.
 • Sok 9 hónapos csecsemő kezd második fogak fogazására. Először is megjelennek a felső állkapocson, és egy kicsit később - az alsó állkapocson. Ugyanakkor a csecsemő állkapcsa fejlődik, így a morzsáknak folyamatosan kell valamit rágniuk.
9 hónapos gyerekek bejárása az anyával
9 hónapon keresztül ösztönözze a feltérképezést: erősíti a morzsákat

Fizikai fejlődés

A kilencedik hónapban a baba körülbelül 500 grammot nyer, növekedését 1,5 centiméterrel meghosszabbítja, a fej és a mellkas kerülete 0,5-1 centiméterrel nő.

Minden szülő megérti, hogy a gyerekek saját ütemezésük szerint fejlődnek, de annak megállapítása érdekében, hogy a morzsák fejlődési sebessége normális-e, és hogy vannak-e eltérések, amelyek figyelmeztetnének, az orvosok az azonos korú gyermekek fizikai mutatóinak átlagadatai alapján vezetnek. Az egyes korok esetében is vannak határmutatók - túlzott mértéküknek a gyermek vizsgálatának kell lennie. A 9 hónapos gyermekek fizikai fejlődésének főbb paraméterei, ebben a táblázatban összegyűjtöttük:

indikátor

9 hónap átlagértéke

Fiúk 9-10 hónap

Lányok 9-10 hónap

súly

8200-8900 g

7100-11000 g

6500-10500 g

növekedés

70,1-72 cm

67,5-76,5 cm

65,3-75 cm

Fej kerülete

43,8-45 cm

42,5-47,5 cm

41,2-46,5 cm

Mellkas kerülete

46,6-47,2 cm

44,4-50,8 cm

44,5-49,3 cm

Van egy masszázs, amelynek technikáját a videóban Nikolay Nikonov - az orosz vezető orvos és masszázs terapeuta - mutatja be.

Mi a baba?

 • A gyermek sokat mozog, és örömmel rögzíti a már megszerzett készségeket. Baba gyorsan más irányba mászik, és leginkább négyszeres. Továbbá, a baba könnyedén felemelkedik a lábán, valami tartósra szorul, és a lábánál is léphet, és tarthatja a támaszt, és lépéseket tesz.
 • Amikor egy gyermek hazudik, akkor egyedül ülhet, és amikor ül, feküdjön le. Is, a baba már tudja, hogyan üljön le, és egy álló helyzetben. Néhány gyermek ebben a korban megpróbál önállóan állni, és még az első lépéseket is támogatja.
 • A kilenc hónapos paraszt ügyesen kezeli a saját kezét. Az objektumok és játékok kezelésében a gyerek más gyerekeket és közeli felnőtteket utánoz. A baba játékokat tud kivenni a dobozokból, és elrejtheti őket, kivetíthet néhány játékot másokból, görgős autókat, szakadhat vagy összetörhet egy papírlapot, megjelenítheti a test részeit.
 • Sok 9 hónapos gyermek elkezdi a kis tárgyakat nem egy teljes tenyérrel, hanem csak két ujjal.
 • A morzsák élvezik a zenét hallgatva és táncolva, a lábukat dörzsölve és a tenyerüket tapadva.
 • Meghallgatva a nevét, a gyermek az anyjához fordul vagy bejár. A földimogyoró kérésére ismerős tárgyakat kereshet, felkelhet, feküdjön le, dobja el a játékot, vegye le egy felnőtt kezéből, és végezzen más, korábban bemutatott cselekedeteket.
 • A csecsemők csecsemőknek az ébrenlét időszakában hangos és érzelmi. A gyerek gyakran megismétli a felnőtteknek szóló szótagokat, próbálják utánozni őket.
 • A baba már csalhat és megpróbál manipulálni az anyát.
Egy 9 hónapos baba ül egy széken
9 hónapja a baba már elég jó a testének tulajdonában.

A csecsemők némelyike ​​gyorsabban fejlődik, mint a társaik, míg mások fejlettebbek, mint az azonos korú gyermekeknél. Ugyanakkor vannak olyan készségek, amelyeknek kilenc hónapos bébi kell lennie. Meg kell mutatnia a morzsákat az orvosnak, ha egy ilyen korú gyermek:

 • Nem tartja egyensúlyban ülő helyzetben.
 • Nem fordul elő, és nem csúszik előre.
 • Ne próbálja meg eltávolítani a kupakot és inni a pohárból.
 • Ne üsse le a játékot egy másikra.
 • Nem ismételte meg a felnőttek szótagjait.
 • Ne habozzon idegeneknek, és ne féljen az idegenektől.
 • Ne haragudj, ha elveszed a játékot.
9 hónapos konzultáció a gyermek orvosával
Beszéljen orvosával a tünetekről, amelyek zavaróak.

Fejlesztési osztályok

 • Az ujjak kifejlesztéséhez ajánljuk a kisgyermeknek a babot, a gombokat, a kavicsokat, a diót. Hagyja, hogy a baba érintse meg őket, és töltsön bele a tartályba, tollakkal, kanállal vagy kanállal. Nem kevésbé érdekes, ha a vizet különböző tartályokba öntjük.
 • 9 hónapos baba ujjfestékekkel és sós tésztával rendelkező játékokhoz használható. A fürdőszobai csempe is festhető. Vakítson ki egy tésztát a tésztából, és nyomja be a babot vagy kavicsot, felkavarva a morzsákat.
 • Helyezze a játékokat fejjel lefelé a baba előtt, és várja meg, hogy a gyermek megértse, mi a baj velük.
 • Játssz a földimogyoróval a „pálmákban”, tekerje a labdát, összegyűjti a piramisot együtt, tegye a tornyokat a kockákból, rejtse el a játékokat a takaró alatt. Az ilyen játékok nagyon népszerűek egy ilyen korú gyermeknél.
 • Mutassa meg gyermekének, hogyan lehet levetkőzni. Hagyja, hogy a kisgyermek megtanulja, hogy vegye le a zoknit és egy kalapot, nyissa ki a cipzárat a cipzáron, húzza ki a karokat az ujjakból.
 • Játssz a babával, utánozva a helyzetet, mintha a telefon megszólalt volna. Vedd fel a telefont, és mondd el a „hello” kifejezéseket, „mit csinálsz?”, „Hogy vagy?” És hasonlók. Ezután adja meg a telefont a gyermeknek, és felajánlja, hogy beszéljen. Hamarosan a baba megérti, hogyan kell beszélni a telefonon.
 • Mivel a 9 hónapos gyermek, mint a többi gyerek, olyan helyzeteket hoz létre, amelyekben a morzsák figyelhetik és játszhatnak. Hívja meg a gyerekekkel ismerkedő vendégeket, barátságosítson a többi gyermekkel és anyával a játszótéren.
Baba 9 hónapos játék
Játssz egy gyerekkel és játékokkal, amelyek gyerekkori érzelmeket tanítanak

A 9 hónap alatt releváns játékokról lásd Anna Nahlupina videóját.

gondoskodás

A 9 hónapos gyerekek napi eljárásai: mosás, mosás, fürdés, fogmosás, ültetés a fazékon, fülek tisztítása, körömvágás, fésülés és egyéb higiéniai manipulációk. Javasoljuk, hogy a baba fogait naponta kétszer egy speciális gumi ecsettel használja.

A kilenc hónapos gyermek továbbra is keményedik, nem felejtve el a fokozatos és rendszeres eljárásokat. Szükséges a szoba alvása előtt szellőztetni a helyiséget, és ha a morzsát alszik, amikor az ablak nyitva van, fél órával zárva kell ébrednie. Az ilyen fajok még mindig relevánsak. keményedésmint napozás, letörlés, levegő fürdés és fürdés.

9 hónapos korig a lábak öntése hozzáadható a temperáláshoz. Kezdje a + 30 ° -os vízhőmérsékletet, és fokozatosan csökkentse azt naponta, amíg el nem éri a hideg vizet (+ 20 ° + 24 °). Amikor a baba megszokja a hideg douches-t, elkezdheti a kontrasztos eljárást az első meleg víz (+ 36 °), majd a hideg (+ 20 °) használatával.

Napi rutin

A gyermek már régóta ébren lehet, és mindent körülnéz. Éjjel egy 9 hónapos baba gyakran ébredés nélkül alszik.Az ilyen korú gyermek teljes alvási időtartama legfeljebb 15 óra. Az éjszakai alvás átlagosan 10 óra, a nap folyamán pedig kétszer 1,5-2,5 óráig alszik.

A kilenc hónapos gyermekkel történő gyaloglás naponta kétszer - reggel (kb. 10-11 óra) és délután (kb. 16-17 óra) legyen. Ha az időjárás jó, mindkét alvás délután egy séta során kerül megrendezésre. Nyáron ajánlott több időt tölteni kívül, friss levegővel, alváshoz, természet tanulmányozásához és keményítéshez.

Lány 9 hónapja ül
Minden gyermek egyéni, az adott normák és a napi rutin csak iránymutatás.

Amikor a gyermek ébren van, ajánlja meg a tevékenység morzsáját a napszaknak és a kisgyermek hangulatának megfelelően. A torna és a szórakoztató akciójátékok előnyösek a reggeli órákban, és a képek olvasását és megtekintését egy ideig lefekvés előtt kell hagyni.

Egy 9 hónapos baba étkezése 5 étkezést biztosít. A szünetek 3,5 és 4 óra között vannak. A gyermeknek körülbelül ugyanabban az időben kell enni, de nem kell sietnie és kényszerítenie. A szoptatott csecsemők reggelente, lefekvés előtt és az ébredés után éjjel és éjszaka kapják meg az anyatejet. A mesterségesen táplált csecsemők továbbra is az első és az ötödik táplálkozás során kapják meg az adaptált formulát.

A baba menüben már sok élelmiszer található. 9 hónapos korban a szoptatott csecsemők kezdik a túrót, erjesztett tejet, a sárgáját és a tej zabkásait. A mesterséges gyerekek már ismerik ezeket a termékeket, így étrendük ebben a korban csak a már bevezetett termékek új kombinációival bővül.

A kilenc hónapos csecsemőnek a naponta fogyasztott teljes mennyiségét a karapuz testtömege 9-el osztják. Átlagosan e korosztály gyermekei naponta 1000 és 1200 ml közötti táplálékot fogyasztanak, ami 200-240 ml-et tartalmaz etetésenként.

További információ a cikkben található morzsákról 9 hónapos baba menü.

9 hónapos szoptató baba
Ha lehetséges, a szoptatást legalább 1,5 évig kell tartani
Számolja ki az etetés diagramját
Adja meg a gyermek születésének dátumát és az etetés módját

Rendes nap

Minden nap egy 9 hónapos gyerekkel tele van érdekes pillanatokkal. Magától értetődik, hogy a különböző gyerekeknek másnapi rendje lesz, de annak megértéséhez, hogy miként lehet, közelítőleg napi rutint kínálunk egy kilenc hónapos baba számára:

7: 00

Ébredés.

Az első etetés, melynek során a baba szoptatott tejet vagy formulát kap.

7: 30

Higiéniai eljárások.

8: 00

Az ébrenlét ideje.

9: 00

Torna.

11: 00

A második etetés, amelyben a gyermek kap kása, vaj, sárgája és gyümölcspüré.

12: 00

Séta, melynek része a gyermek a friss levegőben alszik.

14: 30

A harmadik etetés, amelynek során mindenféle táplálékkal rendelkező csecsemők zöldséget, húst, növényi olajat, kenyeret és gyümölcslé kapnak.

15: 00

Ébredési időszak oktatási játékokkal.

16: 00

Séta, melynek része a baba második alkalommal alszik a friss levegőben.

18: 30

A negyedik etetés, beleértve a gyümölcspürét, a kekszet, a túrót és a tejtermék italt.

19: 00

Ébredési időszak nyugodt játékokkal.

21: 30

Fürdés.

22: 00

Az ötödik táplálkozás, amelynek során a baba anyatejjel vagy képlettel kap.

Felkészülés az éjszakai alvásra és a megállapításra.

Éjszakai idő

A szoptatott csecsemőket többször alkalmazzák az anya mellére egy álomban, és a mesterséges gyerekek alvás nélkül alszanak.

Gyakori problémák

 1. Félelem az idegenektől. Ez egy 9 hónapos gyermek teljesen normális reakciója. Az idegenek jelenlétében ebben a korban a gyerekek elfordulnak tőlük, sírnak és elérik az anyjukat. A csecsemők 9 hónapos normája szintén negatív reakció az anya elhagyásakor.
 2. Fájdalom, láz vagy egyéb fogfájás okozta mellékhatások. Gyakran előfordul, hogy a csecsemők fogait ilyen tünetek megjelenésével vágják le. Megkönnyebbülésük érdekében a szülők hűtőgéleket, fogakat és lázcsillapító szereket használnak.
 3. A csalit nem próbálta kipróbálni. Sok gyerek jobban kedveli az anyatejet a különböző kiegészítő élelmiszerekben, ami nagyon frusztráló és zavaró a szülők számára. Lehetetlen kényszeríteni a morzsát arra, hogy erővel csalogasson, de ne hagyja abba az új ételeket is. Kísérletezzen az ételek ízével és megjelenésével, és győződjön meg róla, hogy a baba éhes, és a szoba nem túl meleg.

A 9 hónapos gyermekfejlesztés fontos árnyalatairól lásd a következő videót.

Tippek a szülőknek

 • Hagyja 9 hónapig a gyermekét, hogy fejlessze függetlenségét. Adja a babának egy kanál, amikor eteti a babát. Hagyja, hogy a gyerek próbálja megmosni magát, vegye le a ruháit, válasszon egy játékot vagy egy könyvet, amellyel játszani szeretne.
 • Nézd meg a gyermek testtartását ülve. Nos, ha a baba egy különleges székbe ül, ahol a gerincje nem hajlik.
 • Ügyeljen a gyermek maximális biztonságára. Elrejteni és eltávolítani az összes veszélyes elemet, amelyet a baba elérhet. Tegyük fel, hogy nincsenek kések és csésze forró tea az asztal szélén, az összes aljzat dugóval van lezárva, és a háztartási vegyszerek dobozai és dobozai biztonságosan el vannak rejtve a zár alatt.
 • Azok a gyermekek, akik ebben a korban szeretik segíteni az anyjukat, így egy kisgyermeknek egy rongyot adhat a betakarítás során és egy kanál főzés közben.
 • Minden szobában, ahol a baba időt tölt, válasszon egy helyet a játékok vagy más tárgyak számára, amelyekkel a gyermek játszhat. Gyermekkönyvek esetén alacsony polcot kell felszerelni, hogy a baba magának válasszon egy könyvet. A játékokat kis konténerekbe kell helyezni, lehetővé téve a gyermek számára, hogy a legkedveltebb és legérdekesebb tárgyak kereséséhez belekerülhessen.

Napjaink sokfélesége segít a játéknak a "Kis Leonardo" módszerével, amely a Teplyakova O. N. videójában - a szellemi fejlődés szakértője.

8 hónap 10 hónap
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség