Hogyan kell megtanítani a csecsemőknek, hogy a hátsó hasával gördüljenek?

A tartalom

Egy kisgyerek fejlődése mindig érinti a szüleit. Amikor a morzsa magabiztosan tartja a fejét, a családban az igazi ünnep. Természetesen az anya és az apa szorgalmasan várnak arra a pillanatra, amikor a baba megtanulja, hogy szabályozza a testhelyzetet - a hasról hátra forduljon és fordítva. Szükségem van egy gyermekre, hogy ezt megtanítsam, és hogyan kell elsajátítani a fordulatokat a hasról hátra, ebben a cikkben elmondjuk.

Szabványok és feltételek

Általában a csecsemők kezdetén a mester a háttól a gyomorhoz fordul, és csak akkor jön az idő a puccsnak az ellenkező irányba. A hátsótól a hasig terjedő átállás átlagos ideje 3-4 hónap, a gyomor helyzetéből, a gyermek átlagosan 4-5 hónapos életkorban visszafelé halad.

A szabályokat olyan személy találták ki, aki nem tudta és mikor, és nem tekinthető a végső igazságnak. A kisgyermekek gyakran nem tudják fél éven keresztül elsajátítani a felfordulásokat, és nem tudnak maximálisra fordulni egy oldalra.

A szülőknek nem szabad pánikba kerülniük, ha az öt hónapos baba nem teszi a testet térben. Ezt feltétlenül akkor fogja megtenni, amikor az izmok és a ragadós készülékek felkészülnek az ilyen mozgásokra.

Minden csecsemő más ütemben fejlődik, hiszen minden egyes természet egyéni fejlődési rendszert biztosít, ezért nem érdemes a barátok és rokonok normáira és tanácsára összpontosítani. A gyermeked csak a tiéd, nem köteles olyan, mint egy másik baba. Nem lehet összehasonlítani őket.

Ha a gyermek „mögött” van

A szülők semmiképpen nem tekinthetik gyermeküket „lemaradásnak”, ha nem akarja, hogy a hasról visszafelé haladjon. Az ilyen mozgások akkor válnak lehetővé, ha a hátsó, a hasi, az oldalsó ferde izmok és a szalagok izmait megfelelően fejleszti. Ezek az izmok erősebbek és fokozatosan stimulálódnak, és ez minden karapuz esetében különböző sebességgel történik.

Mozgó, kíváncsi és nyugtalan gyerekek kezdik megfordulni korábban, és a tisztességes testtömegű, jó étvágyat, a lustaság szilárd részét és a nyugodt temperamentumot követően a későbbiekben az új motoros készségek elsajátíthatók.

A koraszülött gyermekek és a terhességgel született gyermekek patológiával és magzati hipoxiával együtt lassabban alakulnak ki, és később puccsokat alakítanak ki. A veleszületett betegségekkel, gyenge és fájdalmas gyerekekkel rendelkező kisgyermekek sokkal később is megcsapják a puccsokat.

Sok az ingertől függ. Ha gyermeke van, a puccsokat már korábban is elsajátítja. A fő ösztönzője a vágy, hogy a világot bármilyen más módon felfedezze, nem csak a hátán fekve.

Ha bevonja a gyermeket, hogy lenyűgözze őt a játékokkal és az általa érdekes, fényes tárgyakkal, annak valószínűsége, hogy megfordul a korábbi növekedéseknél.

Dr. Komarovszkij véleménye

Evgeny Komarovsky, a híres gyermekorvos gyakran arra ösztönzi a felnőtteket, hogy ne okozzanak pánikot a semmiből. Az esetek 99% -ában, ha egy 4-5 hónapos gyermek megtagadja a hasról a hátába, nem a legkisebb ok a szorongásra és a szorongásra. Ha nincsenek más panaszok, nem érdemes gyanítani semmilyen patológiát.

Egy olyan baba, aki normálisan eszik, érzelmileg reagál hozzátartozóira, fejét a hangra fordítja, megpróbálja magát hangozni, de nem fordul elő, egészséges.Egyszerűen, saját tervének és ütemezésének megfelelően alakul ki, nem hasonlít az interneten közzétett normákhoz, vagy a gyermekorvos orvos asztalánál fekvő tabletta-tippek formájában.

Ezért az orvos azt javasolja, csak várjon egy bizonyos időt. Amikor a morzsák készen állnak, biztosan elkezd felborulni. Az izom-csontrendszer működését gátló betegségek, az orvostudomány nem annyira ismert, hogy mindannyian komolyak - mint például a cerebrális bénulás vagy a központi idegrendszer egyéb károsodása. A szülők általában rájönnek rájuk az első vizsgálat során, vagy akár a szülői ház neonatológusától, ahol a baba született.

Ha az orvosok nem találtak ilyen betegségeket a mai nap előtt, akkor nem kell aggódnia a puccsok hiánya miatt.

Komarovsky megérti és elfogadja a szülők vágyát, hogy segítse a babát a lehető leghamarabb, hogy az új motoros készségeket elkerüljék. A gyermekorvos azt tanácsolja, hogy csak akkor kezdje meg a gyermekét, ha anyja és apja nincs ideje kivonatra, és nem akar várni. Az ilyen képzés azonban semmilyen módon nem sértheti a gyermeket.

Komarovszkij elismeri, bár nem tartja szükségesnek, feszesítő masszázs, torna, amelynek célja a hát, a nyak, a végtagok és az oldalsó izmok izmainak erősítése. Azonban a jumperek és a járókelők, mint más vertikális eszközök, nem ajánlják a Komarovsky használatát. A csecsemő gerince nem áll készen az ilyen terhelésekre sem 3 hónapos, sem 6 hónapos időszakban, és a szülők jobb hajlandósága traumát és súlyos következményeket okozhat a gyermek egészségére a jövőben.

Az intenzív és agresszív masszázs, amely mind az anyát, mind a gyermeket kimeríti, nem fog hasznot hozni, de könnyen kárt okozhat. Ha azt szeretné, hogy a gyermekét a hasról visszafelé hajtsa, Jevgenyij Olegovics azt ajánlja, hogy a szülők ne kényszerítsék a gyermeket arra, hogy ezt erővel tegye. Ha az izmok nem készek, egyetlen osztály sem engedheti meg, hogy a kisgyermek elsajátítsa az új mozgásokat.

A legmegfelelőbb szülői viselkedés ebben a helyzetben Komarovszkij a kedvező fejlődési feltételek megteremtését, és nem kötelező befolyást gyakorol a gyermek szervezetére.

Készség az órákra

A szülők, akik határozottan elkötelezték magukat, hogy megtanítsák a babát, hogy a hasról hátra forduljanak, őszintén válaszolnia kell a fő kérdésre maguknak - a kisgyermekük készen áll-e ilyen tevékenységekre? Nem olyan nehéz megítélni a készség mértékét, elegendő a meglévő készségek feljegyzése:

  • a gyermek magabiztosan érzi magát a gyomrában, könnyen megtartja a fejét, képes a gyomra fekvő helyzetben az objektum irányába vagy ismerős hangok felé fordítani;
  • a gyomrában egy kis borsó rövid ideig pihenhet a könyökén, és megpróbálja magasabbra emelkedni;
  • a baba hátsó részén lévő lábánál felemelheti a lábát, hozza őket az arcra, megragadja őket, és megpróbálja megemelni a fejét.

Ha pozitívan válaszolsz ezekre a kérdésekre, ez azt jelenti, hogy a hát, a nyak és a has izomrendszere majdnem készen áll arra, hogy csatlakozzon hozzájuk egy új folyamathoz. Ha a válasz legalább egy elemre negatív, várjon még egy hónapot, és válaszoljon ismét a kérdésekre.

Az osztályokhoz masszázsolajra vagy bébi krémre, gimnasztikai gyermekszőnyegre van szükség, amelyet kemény és vízszintes felületre lehet rögzíteni, például a padlóra, valamint egy golyócsapágyat (opcionális).

Masszázs és torna

A helyreállító masszázs bármely szülő vagy nagymama képes otthonosan önállóan elsajátítani és végrehajtani. Az ismerős környezetben, amikor a család és a már ismerős kezek érintik, a gyermek úgy érzi, hogy nyugodt és nyugodt lesz. A masszázs érzése, amelyet egy professzionális masszőr (vagyis egy teljesen kiskorú) egy gyermeket sír a stresszért, kevés lesz.

Az otthoni masszázs erősíti az anya és a gyermek közötti kapcsolatot, érdekes játékot tesz, és jelentős összegű pénzt takarít meg a családi költségvetésből, mert a masszázs drága öröm.Az osztályokat csak akkor szabad elvégezni, ha a baba egészséges, jól pihen, nem éhes. Javasoljuk, hogy kombinálják őket a légfürdők befogadásával - ez kettős előny lesz.

Naponta kétszer lehet edzeni, és az egyik a folyamat minden résztvevőjének hangulatától függ. Ha a gyermek nem a szellemben van, akkor nem kell gimnasztikát vagy masszázst tartania. Hasznos gyakorlatok csak akkor lesznek, ha a babát érdekli a játék anyja által elindított folyamat.

Masszázs lefolytatásakor vegye figyelembe a kézérintések nyomóerejét, legyen az könnyű, nem okoz fájdalmat. Ha a baba kényelmetlen, akkor biztosan tudni fogod róla egy kiabálással, figyelj rá, és megváltoztatod az expozíció taktikáját.

Számos hatékony technikát sorolunk fel, amelyeket ajánlott a legkorábban 3 hónapos korban alkalmazni, hogy a hasa és a hátsó rész közötti áthidalásokat megismerjék.

  • "Körök és ívek". Ez a gyakorlat segítené a sajtó megerősítését. A gyenge sajtó esetén a visszacsatolás nehéz lesz. A baba hátán fekszik. A körkörös mozdulatokban az anya könnyedén mozog és masszírozza a gyermek hasát az óramutató járásával megegyező irányban - a köldök körül, a kör kibővítése és hátul. Ezután a hüvelykujját a köldökről a bordákra és a köldökről az íves zónába kell vinni.
  • "Erős vissza". Ez a fogadás a gyermek gyomra való elhelyezésével történik. Először könnyű a masszázst és a hátat a gerinc mentén lökni, majd az ujjak csúcsai mentén keresztirányú megcsúszást végezni a bordák vonala mentén a gerincoszlopig.
  • "Caterpillar". Ezt a technikát az oldalsó és ferde izmok erősítésére hajtják végre. Amikor a hasról hátra fordul, a baba a fogantyún nyugszik, áthelyezve a testtömeget, főként az oldalsó izmok munkájának köszönhetően, a hát hátul fordul. Szükséges, hogy a gyermeket a gyomra helyezzük, és a karját felemeljük. A fénymozgásokat masszírozzák, és oldalirányú izmokat simogatnak a hónaljoktól a térdig vagy a lábig.

Otthoni masszázs csak meleg kezekkel, egy kis hideg tenyér nem lesz kellemes a gyermek számára, nem lesz képes pihenni és bízni téged. Alkalmazzon masszírozó bőrpuhító szereket. A munkamenet időtartama fokozatosan nő - öt percről 10-15 percre. Tíz napos tanfolyam után néhány hétig szünetet tart.

A torna napi legyen. Ha naponta megismétli, a gyermek hozzászokik, és nagy örömmel veszi. A hátsó hasüreggel való puccs leghatékonyabb gyakorlata a következő.

  • „Kerékpár”. Ez a gyakorlat segít a csecsemő lábainak, alsó hátának és oldalsó izmainak erősítésére. A hátán fekszik, hajlítsa meg a baba lábát a térdén, és tegye őket ritmikus mozdulatoknak, mintha a baba kerékpárral halad. A lábak ilyen alternatív csökkentése nemcsak az izmok fejlődésére, hanem az emésztésre is pozitív hatást gyakorol - a bélgázok felhalmozódása nem valószínű.
  • "Changeling". Ez a gyakorlat segít abban, hogy a gyermek gyorsan elsajátíthassa magát. Tedd rá a pocakra, óvatosan mozdítsa el az ellenkező lábat, és fordítsa a babát az oldalára, majd hátra. Ha a jobb lábat behozták, a gyermeket balra kell fordítani, ha a bal lábát behozza, a fordulat jobbra van.
  • "Potyagushi". Ez a gyakorlat egy érdekes és világos játékot igényel, amely új és még mindig ismeretlen a gyermeknek, vagy más biztonságos és érdekes tárgy. Egy gyermén fekvő gyermek lát egy játékot előtte. Helyezzük el közvetlenül az előtte, és tedd úgy, hogy a morzsa elérje és érintse meg. Ezután helyezze át a játékot egy kicsit oldalra és távolba, hogy a gyereknek el kell érnie, és az oldalirányú és ferde izmokat feszítené. Segíts neki, tenyér tenyerét hozza létre a láb alatt, így a morzsolódás elmozdulhat és előreléphet. Fokozatosan a baba elkezd átfordulni, hogy megkönnyítse az érdekes objektum elérését.

A hátat, a hasat és az oldalakat fejlesztheti, hogy végül átforduljon a hasról a hátsó és a hátsó oldalra.De először konzultáljon a gyermekorvossal, hogy ne károsítsa a babát.

További úszási órákat lehet gyakorolni. Még az újszülött is látható. Tanítsd meg a babádnak, hogy egyedül úszjon egy nagy fürdőben, és használhatja a szakmai edzők tapasztalatait és ismereteit, akik segíthetnek a kisgyermekeknek. Ehhez be kell jelentkeznie egy morzsával egy speciális csoportba a medencében élő kisek számára.

Tippek és trükkök

A szülők, akik a gyermekkel foglalkoznak, hogy megtanítsák neki az első puccsokat, türelmesnek kell lenniük, nem mindent azonnal kiderítenek. Minden gyakorlást és masszázs technikát helyesen kell végrehajtani, szigorúan betartva a végrehajtás technikáját.

A felnőtteknek meg kell győződniük arról, hogy az izmokat szimmetrikusan képezik - mindkét oldalon, ellenkező esetben a baba csak az egyik oldalon gördülhet.

Gyakran előfordul, hogy egy gyermek, aki már megkezdte a gyomrát a hátára feküdt, hirtelen megáll. Nincs semmi kóros vagy szokatlan. A kisgyermekek gyakran megismerkednek a töredékekben, néhány nap múlva higgyenek el nekem, a morzsa biztosan „emlékszik” a megszerzett képességre, hogy megváltoztassa a test helyét a térben, és kihasználja azt, de tudatosan - amikor érvényes motívuma van.

Ha meg szeretné tudni, hogyan taníthat egy gyereket átfordulni, olvassa el az alábbi videót.

Számítsuk ki az immunizálási ütemtervet
Adja meg a gyermek születésének dátumát
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség