Az újszülött reflexei 2 hónap

Gyermek fejlődés 1 hónap alatt

A tartalom

Az újszülött korszak véget ért, és a morzsát már egy új világba rendezte. Mit tanult a gyermek az élet első hónapjában, milyen képességekkel kezdte el birtokolni, és hogyan tudnak a szülők 1 hónapon belül hozzájárulni a baba továbbfejlesztéséhez?

Fizikai fejlődés 1 hónap alatt

Egy hónapos baba átlagos súlygyarapodása a születési súlyhoz képest 600 gramm. A baba növekedése az első hónapban átlagosan három centiméterrel nő.

Ezek az átlagos indikátorok és az egyes csecsemők egyedülálló fejlődése, de a normának vannak korlátai, amikor túlmutat azon, hogy a gyermeket orvosnak kell vizsgálnia.

Újszülött mérése
A baba első mérlege még mindig a kórházban volt. Most nyomon kell követnie a súly dinamikáját

Egy hónapos baba fejlődésének fizikai mutatóit az alábbi táblázat mutatja be.

indikátor

Fiúk 1-2 hónap alatt

Lányok 1-2 hónap

Átlagos érték 1 hónap alatt

súly

3400-5800 g

3200-5500 g

4200-4500 g

növekedés

50,8-58,5 cm

49,8-57,6 cm

53,7-54,7 cm

Fej kerülete

34,9-39,6 cm

34,2-38,9 cm

36,5-37,3 cm

Mellkas kerülete

34,1-38,9 cm

34-38,1 cm

36,1-36,5 cm

Mi a baba?

Íme a készségek, amelyeket a baba 1 hónapos korban tanul:

 • Tartsa a fejét. A baba, aki a hasán van, felemelheti a fejét, és akár 5 másodpercig tarthatja azt.
 • A tekintet rögzítése. A gyermek nemcsak a rögzített tárgyakon és egy felnőtt arcán, hanem a mozgó tárgyakban is, ha nagy és világos.
 • A látás kialakulása. A baba már megkülönböztethet a vörös, fekete, sárga és fehér, valamint a sejtek és vonalak között. Emellett az 1 hónapos baba már felismeri az anyát.
 • A reakció a hangra. Amikor egy baba hangos vagy kemény hangot hall, elindul vagy leáll. Néha a hang annyira megrémíti a babát, hogy a babát sírja.
 • A goo A havi karapuzból a „gu” vagy „ha” -hoz hasonló hangokat fog hallani, így ez a baba első beszéde az agukani.
Baba 1 hónap alatt
Születése óta a baba sokat változott.

Az a tény, hogy a babának 1 hónapra van szüksége, lásd a következő videót: Nikolai Nikonov - az orosz vezető orvos és masszázs terapeuta.

Lehet, hogy egy baba mosolyog?

A tudatos mosoly az egyik legkényelmesebb képesség, amelyet a gyermek az élet első hónapjában alakít ki. Minél gyakrabban mosolyog az anya, annál hamarabb lát egy bájos mosolyt. Emellett a mosolyot a baba újjáélesztésének más megnyilvánulása is kíséri - a gyermek elmozdítja a lábát és a karját, valamint ordít.

Ne feledje, hogy láthatja, hogy az újszülött mosolyog, az élet első napjaitól kezdve, de a baba első mosolyai akaratlanok. Először is, az anya észreveszi, hogy a morzsa egy álomban mosolyog, egy kicsit később - fürdés közben vagy etetés után. Ezek mind fiziológiai mosoly változatai. De közelebb egy hónapig, a baba mosolya társadalmi tartalomnak tűnik. Válasz válik az anya vagy más közeli személy kapcsolatára.

gondoskodás

Anyukának mindig közel kell maradnia a csecsemőhöz, és azonnal reagálnia kell a kisgyermek szükségleteire.

Gyakran vegye be a babát a karjaiba, nem felejtve el, hogy támogassa a fejét, beszéljen a földimogyoróval, és ne aggódjon, hogy ily módon tanítsa meg a kicsinek a kezét, és egoistát termel. Éppen ellenkezőleg, a tanulmányok kimutatták, hogy a csecsemők, akiknél az anyák ritkábban vesznek fel kezüket, gyakrabban és hosszabb ideig sírnak, próbálják felhívni az anyák figyelmét. Ha a baba tudja, hogy az anya mindig ott van, akkor még egyszer nem sikoltozik.

Baba egy hónapon át fürdik a fürdőben az anya karjaiban
A baba sokkal nyugodtabban viselkedik az anya jelenlétében

A baba gondozása 1 hónapon belül a következő műveleteket foglalja magában:

 • Higiéniai eljárások - mosás, szem- és szemápolás, mosás, körömvágás, fésülés.
 • Fürdés.
 • Séta a friss levegőben.
 • Masszázs.
 • Légfürdők.

A csecsemő öltözködése során ügyeljen arra, hogy a keze ne legyen hideg vagy nedves, mivel az 1 hónapos csecsemők nagyon érzékenyek a tapintási érzésekre.

Hogyan lehet előmozdítani a fejlődést?

Mivel a baba ébrenléti időszakai 1 hónapig nagyon kicsi, az anya helyes időt kell szentelni, hogy időt és beszélgetést folytasson a babával, és higiénikus eljárásokat végezzen, és masszázzon, úszhasson a fürdőben, és egy percig tart a baba fejlesztése. Az anyák jóléte is fontos, ezért időt és jó pihenést kell tennie a baba alvás közben.

Baba 1 hónap alatt
Minden fejlesztési gyakorlatnak szabadidejében kell történnie. Ezek csak ajánlások, a jólét és a jó hangulat a baba számára a legfontosabbak.

Egy hónapos gyermek tanulmányozza az ingó és a mozgó tárgyakat, valamint a környező világ hangjait. Melyik is fejlődő Az osztályok elérhetőek ebben a korban? Először is, a kommunikáció a babával az érzelmi és szellemi szférájának fejlesztése érdekében. Másodszor, a látás stimulálása, a tapintható receptorok és a gyermek meghallgatása. Harmadszor, hogy hozzájáruljunk a fej megtartásához, amiért a baba gyakran elterjedt a pocakra, és egy posztban tartják.

Íme néhány olyan intézkedés, amely segít a havi baba fejlesztésében:

 • Annak érdekében, hogy a baba összpontosítsa a megjelenést, Mutassa meg a babának egy nagy játékot, várja meg, amíg a baba megnézi, majd lassan oldalra mozdítja el, biztosítva, hogy a baba tekintete továbbra is a játékra fókuszáljon.
 • Ismételje meg ugyanazt a csörgéssel, ami csendes hangokat tesz. Csináld ezt a kisbabáddal naponta 1-2 alkalommal akár 2 percig egy munkamenetben.
 • Bébi klasszikus zenét is tartalmazhat vagy különböző hangszerek rögzítése. Hagyja, hogy a kis ember akár 10 percig hallgassa a zenét.
 • Lógjon a kiságyban a nagy játékokkal (3-4 darab) és szép dallam. A morzsákat is be lehet terjeszteni fejlődő szőnyeg.
 • Folyamatosan beszéljen a babával. És tedd úgy, hogy a baba láthassa az arckifejezéseket. Így ösztönözni és hallani a gyermeket, és a baba beszédének fejlődését. Az anyja szelíd beszédére válaszul a baba gyorsabban reagál egy animációs és tudatos mosollyal.

Ne csak az anyának játsszon a baba, hanem az apa is, mert a csecsemővel való kommunikáció más, ami lehetővé teszi, hogy a morzsák mindegyiküktől elnyeljék a legjobbat.

Apa 1 hónapon belül megcsókolja a baba lábát
Az apa játékba és csókba csókol

Játékok 1 hónap alatt

Fizikai fejlődéshez:

 • Ha a morzsát hátra helyezi, a fogantyúkkal veszi a gyermeket, emelje fel őket a fején, majd lefelé, majd keresztezi a mellkasát és elterjedt az oldalakra. A morzsás lábakkal a kerékpár mozgását utánozhatja. Az ilyen torna alatt énekelj egy kellemes dalt.
 • A babát a hasra vetítve mutassa meg neki a játékot, és emelje fel, s ösztönözte a babát, hogy emelje fel a fejét. A hasára is morzsolódhat és nevével hívhatja a babát, hogy a gyermek felemelje a fejét és elkezd nézni az arcodra. Az ilyen gyakorlatok javítják az izmok fejlődését.
 • Óvatosan érintse meg a csecsemőt, miközben fürdés közben csendes dal mellett egy ilyen könnyű masszázst kísér. A baba fürdése után tekerje be a babát egy törülközőbe, elrejti arcát a széle mögött, majd nézzen ki a törülköző mögött, és mondja el a „kakukk”.

A látás fejlesztése:

 • Készíts egyfajta „babát” a papírlemezből. Ehhez rajzoljon egy arcot, és rögzítse a fogantyút a lemezhez úgy, hogy azt meg lehessen tartani és mozgatni. Mutassuk meg a „babát” a babának 25 cm-es távolságból, és várjuk meg, amíg a morzsás elkezdi nyomon követni a lemezt.
 • Hajlítsa át a babát, hogy rögzítse a tekintetét az arcodra, majd lassan lépjen az oldalra. A baba követni fog, a fejét fordítva.
 • Egy kis játékhoz meg kell varrni gumit, és a játékot fel kell függesztenie a gyermekre. Ezután tegye a játékot az elasztikus zenekarra "ugrás" a baba előtt és lefelé.Hamarosan a gyermek nem csak az ugrójátékra néz, hanem megpróbálja megragadni a kezével.
 • Mutassa meg gyermekének egy 30 cm-re lévő fényes játékot, majd lassan vízszintesen vezesse az objektumot. Figyelembe véve, hogy a gyermek nézi a játékot, majd függőlegesen mozgatja, és végül egy tárgyat mozgat egy körbe.
 • Táplálás közben helyezzen egy világos sálat vagy törölközőt a vállára. A kölyök az arcodra néz erre a fényes témára.
Anya 1 hónapig beszél a babával
Még a szeretetteljes beszéde is fejleszti a gyereket, több bókot ad a morzsáknak

Más érzékek fejlesztéséhez:

 • Olvassa el gyermekei verseit, hogy morzsákat és ritmusérzetet alakítson ki. Bemutathatja a babát kedvenc rímjeivel, vagy készítheti el a sajátját. Bármely dalt alapul vehetsz, és megváltoztathatod a szavakat az ízlésedre.
 • Csatolja a csecsemő csizmáját a csengőn. A lábak mozgása közben a morzsák hallják a csengést, és meghallgatják.
 • Amikor a baba a kiságyban van, beszéljen a babával, amikor mozog a szobában. Ez mind a babát hallja, mind a látását.
 • Minden ujjal óvatosan masszírozza a baba lábát és fogantyúit. Érintse meg a morzsákat nem csak a kezével, hanem egy vattával, puha kefével, frottírral, gyapjúval vagy más ruhával.
 • Merítse a pamut golyókat éles, illatos folyadékokba, mint például a menta vagy a vanília eau de toilette. Egy ilyen bébi golyónak köszönhetően ösztönözni fogja a baba szagérzetét.

A gyermek fejlődése hozzájárul a masszázshoz. Ha megtanulod, hogyan kell helyesen csinálni, nézd meg Nikolay Nikonov következő videóját.

Vízosztályok

Az 1 hónapos csecsemők fejlődését serkentő tevékenységek közé tartozik úszás. Ez mind a medencében (az oktató irányítása alatt), mind a fürdőben otthon végezhető. A vízben végzett gyakorlatoknak köszönhetően a baba stimulálja a vestibuláris berendezést. Az úszáshoz, vásároljon egy speciális felfújható kört a csecsemő számára, aki támogatja a babát a nyak alatt.

Miután beírta a meleg vizet, töltse le a gyereket a körrel a vízbe, és várja meg, amíg a baba kényelmes. Szó szerint egy-két úszás, és a baba elkezdi élvezni az ilyen tevékenységeket, és az anya csak megnézheti a morzsákat és elkaphatja a fotó legvilágosabb pillanatait.

Óvatosan engedje le a babát a vízbe, a saroktól kezdve, figyelembe véve a csecsemők érzékenységét a környező világ hőmérsékletének változásaira. Ha a baba negatívan reagál az első úszásra, próbáljon bele a fürdőbe a babával együtt. Helyezze a babát a mellkasára, óvatosan vízzel töltse fel a baba testét, és mutassa meg a játékokat.

Fürdés baba 1 hónap alatt
Kamilla tea hozzáadható a vízhez, hogy megnyugtassa a bőrt és a babát aludni.

Mutassa karapuzu-nak, hogy el tudja tolni a lábakat a fürdő falairól. Nyissa ki a lebegő csecsemőt úgy, hogy a hajlított lábai az oldalra álljanak, és várjon, amíg a morzsolás ki nem alszik, és egy kicsit úszik. A fürdő ellenkező szélén fordítsa meg a babát, és ismételje meg a feladatot.

Egy érdekes edzés az első hónapos csecsemőknek, miközben úszni fog a fürdő alján. Tartsa a csecsemőt a karok alatt, és kissé előre döntse, és néhány másodpercig stimulálja a gyalog reflexet. Ezután adj egy kicsit úszni a baba hátulján.

Gyakori problémák

A szülők 1 hónap alatt azonosíthatók:

 • A gyermek megnövekedett vagy csökkent izomtónusa. Az izomtónus aszimmetriája is lehetséges.
 • Sárgaság. Néhány gyermeknél ez nem haladja meg a hónapot, amihez gyermekorvoshoz kell fordulni.
 • görcsök. Számos csecsemőn megjelennek az élet harmadik hetében, és nagy kellemetlenséget okoznak a babában.
 • Nem kielégítő súlygyarapodás, amely a szoptatás megszervezésének problémáival és a baba betegségeivel kapcsolatos.

Ezen problémák bármelyikénél a gyermeket fel kell mutatni az orvosnak a riasztó tünetekről.

Az újszülött reflexei 2 hónap
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség