6 hónap 8 hónap

Gyermek fejlődés 7 hónap

A tartalom

Egy hét hónapos gyermek szülei naponta változik a baba változásairól. Ez nem a tehetetlen újszülött, aki csak hazudni, aludni, enni és sírni tud. Hét hónap elteltével a baba észrevehetően nőtt, és már a család teljes tagja. Sokat kommunikál, sokat mozog, nem csak az anyatejet eszik, és folyamatosan megtanulja az új készségeket. Mit tanult a baba hét hónapos korában, és hogyan segíthetik a szülők a kisgyermek további fejlődését?

Anya és baba 7 hónap
A szülői szerelem a gyermek teljes pszichológiai fejlődésének legfontosabb tényezője.

Fiziológiai változások

 • A gyermek izmai egyre erősebbé válnak, lehetővé téve, hogy a baba 7 hónapos korában ülő helyzetben tartsa a testet, és feltámadjon, valamint álljon, és tartja a támogatást.
 • A jobb félteke fejlődése intenzívebb, így a gyermek gyakran nem a jobb kezét, hanem a balját használja, de ez nem egy jele annak, hogy a gyermek balkezes lesz.
 • A baba már 7 hónapig teljes mértékben kialakult látás és hallás. A morzsolódás még alacsony hangra válaszul is megváltozik, és tökéletesen látja a gyorsan mozgó tárgyakat.
 • Hét hónapos korban sok csecsemő elsödörödik. A kisgyermekek szülei közül néhányan csak az egyik alsó metszőfogát észlelhetik, és egyes csecsemőknél már két elülső alsó foga is megjelent, a felsőbbek pedig a „proklyututsya” -ra készülnek.
 • A kiegészítő élelmiszerek bevezetésével összefüggésben a csecsemő székletváltozása - ritkább (általában naponta egyszer) és vastagabbá válik, és a szaga élesebb.
Baba 7 hónap
Egy 7 hónapos gyermek ülhet, feltérképezhet és állhat, tartva a támogatást

Fizikai fejlődés

Annak ellenére, hogy minden egyes baba fejlődése saját ütemben zajlik, az adott kor minden gyermekének teljesítménye alapján, a norma korlátait határozták meg, amelynek többsége mind a nagyobb, mind a kisebb oldalon indokolja a gyermekorvosgal való konzultációt. A táblázatban összegyűjtött 7 hónapos (átlagos és határértékű) csecsemők főbb mutatói:

indikátor

Átlagosan 7 hónap

Fiúk 7-8 hónapon belül

Lányok 7-8 hónap

súly

7600-8300 g

6700-10300 g

6000-9800 g

növekedés

67,3-69,2 cm

64,8-73,5 cm

62,7-71,9 cm

Fej kerülete

42,8-44 cm

41,5-46,4 cm

40,2-45,5 cm

Mellkas kerülete

44,6-45,5 cm

42,5-48,9 cm

42,7-47,2 cm

A hetedik élethónap körülbelül 600 gramm, a magasság pedig 1,5 és 2 centiméter közötti. A baba feje kerülete, valamint a mell kerülete 0,5 cm-nél nagyobb, ugyanakkor megjegyezzük, hogy a 7 hónapos egészséges gyermekek mellkasi kerülete mindig meghaladja a fej kerületét.

Lány 7 hónap
Figyeljünk nem csak a normák betartására, hanem a gyermek fejlődésének dinamikájára is

Mi a baba?

 • A hét hónapos gyerekek már ülnek és másznak. Azonban néhány gyerek már önmagában próbál ülni, de ez a képesség még nem áll rendelkezésre a karapuzok többségének. A hét hónapos csecsemők különböző módon másznak - valaki a hasán mozog, valaki csak hátrafelé mászik, és valaki négyesen felemelkedik és gyorsan mozog, áthelyezve a lábakat és a karokat.
 • Ennek a kornak a tetejéről sokan már állhatnak, mindkét kezével tartva egy szilárd támogatást. Néhány csecsemő még a lábukra is lépett, így a támogatás első bizonytalan lépéseit. Ugyanakkor a gyermek megtanult felkelni, felemelte magát a támogatással, de még nem ülhet vissza, és a szüleit hívja.
 • Egy hét hónapos csecsemő már jól kezeli a különböző tárgyakat, még akkor is, ha a játék szabálytalan. Egy ilyen korú baba hosszú ideig vehet részt játékokkal. A gyerek érdeklődéssel kinyilvánítja tulajdonságait, bezárja és kinyitja, dobja, eltolódik, ízléses és egyéb műveleteket hajt végre.
 • Egy hét hónapos baba új ízeket fedez fel, kipróbálva a kiegészítő ételeket. A gyermek nemcsak egy kanálról tanult, hanem egy bögre iszik, hagyja, hogy maga a pohár segítsen a felnőttnek tartani egy ideig. De ebben a korban a baba már meglehetősen képes önállóan tartani a palackot, és ha leesik, akkor képes felemelni.
 • A gyermek megérti a szülők beszédét. A baba kérésére a test egyes részeit és az azonos helyen lévő ismerős tárgyakat mutathatja be. A gyermek rájött, hogy a rejtett tárgy örökre nem tűnik el, hanem egyszerűen nem látható. Is, a baba ismeri a nevét és az őslakosok nevét. A legtöbb csecsemő anyjukhoz csatlakozik, és távolléte miatt sírhatnak.
 • A csecsemők megdöbbentése bonyolult, a morzsák egyre több szótagot mondanak, és sokan már a bébi már értelmesen beszélnek.
Baba 7 hónap mosolyogva
A kritériumok többsége csak a morzsák fejlődésének indikatív indikátorai, nem veszi őket túl komolyan.

Annak eldöntésekor, hogy a gyermek hét hónapos korban eléggé fejlett-e, a szülőknek meg kell értenie, hogy minden gyermek a saját menetrendje szerint fejlődik, de vannak olyan készségek, amelyeket a baba mindenképpen 7 hónapig kell részt venni.

A következő pontoknak a gyermekorvos látogatásának kell lennie:

 • A baba nem fordul át.
 • Nem ül egyedül.
 • Nem vizsgálja a tárgyat a száj segítségével.
 • Ne dobja a játékot az asztalra.
 • Ne nézze meg a mozgó játékot.
 • Nem mond ki szótagokat.
 • Nem vonzza az anya figyelmét, és nem tárja fel az érzelmeket az anyával való kommunikáció során.

Nézze meg Larisa Sviridova következő videóját a baba fejlődéséről 7 hónapon keresztül. Megtanulod, mi különösen fontos a morzsák pszichológiai fejlődéséhez.

Fejlesztési osztályok

Ösztönözni kell a kúszós bébi, mert ez a fejlődési szakasz nagyon fontos. Hagyja, hogy a baba kényelmes ruhát viseljen, és lehetősége van kipróbálni a kezét a földön. Segíts a morzsáknak, a kedvenc játékodat, és elérhetővé váljék.

Hogyan lehet megvédeni a morzsákat ezekben a fontos pillanatokban, lásd E. Komarovszkij átadását.

 • A koordináció fejlesztése érdekében tegye a babát a lábra és rázza, és az apa feldobhatja a babát.
 • Javasolj egy kisgyermeket, aki húzza a „kötelet”, és vegyen egy világos sálat egy ilyen játékhoz.
 • Elrejti a játékot a takaró alatt a gyermek előtt, és keresse meg a babát. Továbbá, a baba élvezni fogja a kis játékokat "elrejteni" a tenyerében.
 • Tanítsd meg a gyermekednek, hogy mutasson az ujjával hangzott tárgyra, hullámozzon, és ragadja meg a kezét. Adjuk meg a baba számára érthető feladatokat, például egy medve megjelenítése, egy doboz megnyitása vagy egy kanál. Ismertesse a babát a "nem" szóval, de csak a valós veszélyekre vonatkozik.
 • Kapcsolja be a baba zenét különböző tempókban, és észre fogod venni, hogy lassú dallamokkal a gyermek nyugodt, és gyors ritmussal kezd táncolni.
 • Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy fejlessze a baba finom motoros készségeit. Az osztályokhoz házi készítésű zsákokat használhatunk különböző töltelékekkel, ujjfestékekkel, ujjjátékokkal ("kecske szarvas", "negyvenkét varjú"), gombokkal ellátott játékokkal, és sokkal többet, amit egy gyermek érezhet, nyomja meg, húzza, érintse meg és tömöríti.
 • Továbbra is elmondja gyermekének, hogy mindent megtesz, hogy növelje a csecsemő szókincsét. Hívja a játékot, amely megmutatja a babát. Mindig hívja a nevét a nevére, és jelenítse meg a rokonok fotóit is, nevet adva.
 • Sétáljon a babával nem csak abban az időszakban, amikor a baba alszik, hanem ébrenlét közben is, hogy a baba megfigyelhesse a természetet.
 • Az apró Doman kártyával rendelkező órákhoz használható.
 • Gyermekkönyveket kaphat vastag oldalú gyerekeknek.Hagyja, hogy a baba önállóan fordítsa az oldalt, és nézze meg a fényes képeket, miközben olvassa el a verseket ebben az időben.
 • Ismertesse a gyermekét más gyerekekkel, meghívva őket, hogy látogasson el, vagy sétáljon. Hagyja, hogy a gyerekek nézzék egymást.
 • Fürdés közben adjunk hozzá néhány játékot a fürdőhöz, amely úszhat.

A videóról a SvitMam-ra. tv megtudhatja, miért fontos a feltérképezés a gyermek fizikai fejlődéséhez. Csinálj gyakorlatokat a gyermekeddel, és élvezd a sikert.

.

gondoskodás

Minden reggel egy 7 hónapos gyermek higiéniai eljárásokkal kezdődik. A morzsákat mosni, megtisztítani, ha szükséges az orr és a fül, a körömvirág, a fésű, a fogkefe (még ha még nem létezik). A napi esti fürdő már szokás, és segíti a bébi pihenést egy éjszakai pihenés előtt.

A hét hónapos gimnasztikai gyakorlatok összetétele bővül. Segíthet a gyermeknek, hogy felálljon a lábán, hajlítsa meg és kiegyenesítse a baba lábát a hátán lévő helyzetben, fordítsa a babát különböző irányokba, tartsa a kezét, gyakorolja a koordinációt, és sok más. Ebben a gimnasztikában és masszázsban általában reggel kerül sor.

Amint a morzsát tanulták magabiztosan ülni, be tudjuk mutatni a csecsemőt a potba, de nem kell külön illúziókat táplálnia a fejlődésének sebességéről (a hólyagot és a beleket a gyerekek 18 hónapon keresztül és még később is ellenőrzik), valamint, hogy a gyermek hosszú ideig kényszerül ott ülni. Hagyja, hogy a baba legfeljebb 10 percig legyen a potban, és a legjobb az alvás utáni idő kiválasztása az ültetéshez.

Baba 7 hónap a poton
7 hónap múlva már megkezdheti a morzsákat a potba

Napi rutin

A 7 hónapos gyerekek napi 15 órát alszanak, míg egyes gyerekek naponta háromszor alszanak, és néhány csomó már kétnapos napra vált. Az éjszakai alvás időtartama 9-10 óra, a nappali pedig körülbelül 5 óra. A délutáni 3-szoros alvás opcióval általában a pihenőidők egyike hosszabb, a másik kettő pedig rövidebb (legfeljebb egy óra).

A 7 hónapos gyermekkel történő gyaloglás ajánlott naponta kétszer 2 órán keresztül. Csak a kedvezőtlen időjárási körülmények között, mint például az erős esőzések, a fagyok vagy a szél, otthon maradhatsz a kicsiben. Meleg nyári időjárás esetén a baba akár 6 órát is eltölthet naponta az utcán. Séta lehet tervezni a nappali álmok álmodozására, vagy úgy, hogy a gyermek ébren ébredjen egy ideig.

Egy hét hónapos csecsemő étkezése 5 étkezést foglal magában, amelyek között 3 és fél óráig tart. A gyermeknek 7 napot igénylő élelmiszer mennyiségét a baba súlya alapján számítják ki. A baba testtömegét meg kell osztani 8-tal. A kapott táplálékmennyiséget az adagolás számával osztjuk. Átlagosan egy hét hónapos gyermek napi 1000-1100 ml ételt fogyaszt. Étkezésenként kb. 200-220 ml adag.

Szoptatáskor a gyermeket a nap folyamán 7-10 alkalommal, éjszaka 2-4 alkalommal (általában reggel) alkalmazzák. A szoptatott csecsemők hét hónapos korukban olyan élelmiszercsoportokat kapnak, mint a zöldségek, gabonafélék és gyümölcsök. Kezdje be a növényi olaj étrendjébe, hozzáadva a zöldségek püréjéhez. A túró, a gyümölcslé, a tojássárgája megjelenése miatt a gyerekszobák menüje bővül. cukrászsütemény és kekszek. További információ a cikkben bébi menü 7 hónapja.

Baba 7 hónapos anyatej fogyasztása
A baba 7 hónapos étrendjének alapja az anyatej vagy egy keverék
Számolja ki az etetés diagramját
Adja meg a gyermek születésének dátumát és az etetés módját

Rendes nap

Minden nap hét hónapos baba szórakoztató és érdekes. Természetesen minden csecsemő rendszere 7 hónapig egyedi lesz, de annak érdekében, hogy elképzelje, hogy egy ilyen korú gyermek napi rendje hogyan néz ki, az alábbi példát kínáljuk:

7: 00

Kiömlés esetén.

Az első etetés, amelyben a baba anyatejjel vagy képlettel kap.

Higiéniai eljárások.

Ébrenlét.

9: 30

Torna.

10: 30

A második etetés, amelyben a gyerekek szoptatnak, és a morzsák-mesterségek hozzáadják a vajat.

Az ébrenlét ideje.

12: 00

Séta, amelynek során a morzsákat az első nappali alvás a friss levegőben.

14: 00

Visszatérés haza.

A harmadik etetés, amelynek során a gyerekek, függetlenül attól, hogy milyen táplálékot kapnak, növényi olajjal kapnak növényi pürét, de a mesterséges gyerekekhez gyümölcslé és tojássárgája kerül.

15: 00

Az ébrenlét és az oktatási játékok ideje.

16: 00

Séta, amelynek során a gyermeknek a második napon alvás van a friss levegőben.

18: 00

Visszatérés haza

A negyedik etetés, amely egy szoptatott csecsemőben gyümölcspürét és anyatejet tartalmaz, valamint a palackozott csecsemők, túró, gyümölcspüré, sütemények és keverék.

Ébrenlét.

21: 00

Fürdés.

Az ötödik táplálkozás, amelynek során a baba anyatejjel vagy képlettel kap.

Éjszaka aludni.

Éjszakai idő

A csecsemők szoptatását egy álomban többször alkalmazzák a mellre, a gyerekek-mesterségek leggyakrabban nem ébrednek fel az etetésre.

Egy rendes nap egy gyermekkel, megváltoztathatja a megerősítő masszázst. A kivitelezés technikáját lásd Nikolai Nikonov, az orosz vezető orvos és masszázs terapeuta következő videójában.

Gyakori problémák

 1. Félelem az idegenektől. Hét hónapos gyerekek már egyértelműen megkülönböztetik az ismerős embereket és az idegeneket, és negatívan reagálhatnak egy idegenre. Tehát ne hagyja egyedül egyedül az idegenekkel. Szeretné megismerni a csecsemőt valakivel, közel maradni, vigye a babát a karjába, és tartsa addig, amíg a baba el nem éri a helyzetet, és megérti, hogy az idegen nem veszélyes.
 2. Az elalvás és az alvás problémái. A nap folyamán megnövekedett fizikai aktivitás következtében sok fazék éjszaka rosszabbul alszik, és a csecsemő fektetése problémás lesz. A tojásrakás során segít egy szertartás megteremtésében. Naponta a gyermekkel ugyanazokat az akciókat kell lefoglalni, mielőtt lefekszik, ami egy éjszakai pihenést hoz létre.
 3. A prikorma elutasítása. Sok gyermek, főleg azok, akik korábban csak anyatejet fogyasztottak, elutasítják az ismeretlen termékeket, nem akarják megpróbálni burgonyapürét vagy folyékony zabkását, amit szeretettel készített az anya. Elfogadhatatlan a gyermek arra kényszerítése, hogy próbáljon meg új ételeket. Ne ragaszkodj hozzá, adj a gyermeknek egy mellet, és végül új ételeket kínálj. Ha a gyermek határozottan megtagadja a cefrét és a kásait, gondoljon a pedagógiai etetés bevezetésének lehetőségére.
 4. Fájdalom és kellemetlen érzés a fogzás során. A gyerekek különböző módon reagálnak a fogak megjelenésének folyamatára. Néhány csecsemőnél a szülők csak a szájba nézve ismerik meg a fogakat, de sok csecsemőnél az egyes fogak megjelenése együtt jár a fokozott droolálással, az ínyvörösödéssel és a duzzanattal. Gyakran előfordul, hogy a gyermek hőmérséklete emelkedik és a széklet megzavarható. Hűtött fogak, érzéstelenítő gélek, lázcsillapító szerek segítenek megbirkózni a kényelmetlenséggel.

A gyermeknek szüksége van a szüleinek szeretetére. Töltsön időt érdekes és élvezze a közös tevékenységeket. Játssz a gyermekkel, O. Teplyakova - a szellemi fejlődés szakértőjének - módszere alapján.

6 hónap 8 hónap
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség