Mikor kezdődik a gyermek, és milyen gyakorlatok járulnak hozzá ehhez?

A tartalom

Anya és más rokonai örömmel érzékelik az új gyerekek készségeit. A büszkeség elsöprő, szeretném azonnal megosztani mindenkivel a meglepően fontos híreket - a baba a pápán ül. De ugyanazok az erős érzelmek, amelyek csak negatív jelzéssel rendelkeznek, a nőknél tapasztaltak, amikor a csecsemőik megtagadják, hogy időben üljenek erre. Ebben a cikkben megtudjuk, mikor kell megtanulnia, hogy egy gyermek üljön, és hogyan segítsen neki megtanulni ezt a képességet anélkül, hogy kárt okozna.

Feltételek és normák

Az ülésre való képesség meglehetősen nehéz, és számos specifikus feltételnek kell megfelelnie. Először is, a hátsó izmoknak erre készen kell állniuk, másrészt a csecsemő gerinc- és csípőízületeinek kellően érettnek kell lenniük.

A megállapított gyermekgyógyászati ​​gyakorlat szerint úgy véljük, hogy az átlagos gyermeknek 6 hónapon keresztül kell támogatnia, és már 7 hónapon belül a gyermek elkezd támogatni, maga nélkül. Ahhoz, hogy segítség nélkül lehessen feküdni egy hajlamos helyzetből, a gyermeknek az orvosok által elfogadott szabványoknak megfelelően 8 hónaposnak kell lennie.

Ezért ezeket a normákat az átlagnak nevezik, mert nem veszik figyelembe az egyes gyermekek egyedi jellemzőit. Ezért a gyakorlat szempontjából ésszerűbb feltételezni, hogy a baba hat hónap és 8-9 hónap között kezd ülni. Mennyire jól felkészítették a hátát, a hasát és a karját, és végső soron az új készség elsajátításának időszakától függ. Miután megtanulta, hogy üljön, a baba jelentősen bővíti képességeit a világ ismeretében. Ezenkívül az ilyen testtartás az állásra való képességre való átmenetnek tekinthető, majd továbblép a mindkettőre.

Aktívabb gyerekek próbálhatnak fél évig leülni, és kevésbé aktívak lehetnek lassan az utolsóig. Ez nem is szokatlan vagy kóros. Bár nagyban függ attól, hogy egy gyermekgyógyász, aki megfigyeli a gyermeket, az átlagos normákhoz tartozik. A nem túl zavaró szakember szárazon állapíthatja meg a gyermek fizikai fejlődési normáinak elmaradását, ami nagymértékben megzavarja a szülőket.

A gyermekek egészségének jó szakemberei hangsúlyozzák az ülés időzítésének egyediségét. A készség egy bizonyos terv szerint alakul ki, és a figyelmes szülők biztosan észreveszik a gyermek gyors, új készség elsajátításának jeleit, ha ismerik a formáció szakaszainak jellemzőit.

A készségfejlesztés szakaszai

Ahhoz, hogy felkészüljenek a közelgő ülő gyerekekre, előre indulnak. Az összes izomcsoport erősödésével és különösen a hátsó izomszövetével a baba elkezd gördülni, centrifugálni, megpróbál függőleges helyzetbe kerülni az alján, a fogantyúkra támaszkodva. Egy fizikailag fejlett, egészséges gyermeknél az első ilyen kísérlet már 4,5 hónap alatt megfigyelhető. A gyermek természetesen esik, de tartósan megpróbálja újra felemelkedni a karjára, és leülni.

Az első szakaszt rövid távú üléseknek nevezik. A gyerek, még akkor is, ha sikerül ülni, hosszú ideig nem tudja megtartani a testtömegét, és az oldalára visszaesik. Ebben a szakaszban nem zárjuk ki az arc és a fej sérüléseit, mert ha a csecsemő leesik, akkor talán megüt a fejét a kiságy oldalfalaival szemben.

Már az előkészítő szakaszban Fontos, hogy a baba biztonságosan lehulljon. - tegye a négy oldalára kis puha párnát.Megpróbálnak leülni a jelenlétedben, mert a sérülés vagy a mechanikus fulladás valószínűsége párnák jelenlétében folytatódik.

A rövid távú szakaszt általában néhány hónap múlva ismerik. Ezután a baba elkezd leülni, és röviden megtartja a súlyát, bár az egyensúly még mindig eléggé problematikus. Megkezdődik a szakértelem megszerzésének második szakasza - helyet támogat.

Segíthet a gyermeke számára, hogy egyensúlyt tartson vele, és a saját tollával fokozatosan elhelyezheti a babáját. Tehát, kissé kosoboko, a gyerekek általában nem ülnek hosszú ideig - ez kényelmetlen és praktikus, mert mindkét kéz szükséges ahhoz, hogy játszani és tapintható ismerete legyen a világ körül.

Az a képtelenség, hogy két kéz teljes mértékben birtokolja a gyereket, hogy új színpadra lépjen. Egy hónapon belül a csecsemők támogatás nélkül ülhetnek, míg az egész teher a gerincen nyugszik. 8 hónapig sok gyermek már sok időt tölthet, miközben érdekes játékot csinál. Ebben a szakaszban elkezdhetik a feltérképezést, ha a morzsák nem tettek önálló kísérletet a gyomra vagy négy végtagra való mozgásra.

Az utolsó szakaszban (kb. 9-10 hónap) a gyermek egyedül ülhet egy hajlamos helyzetből. Egyesek számára könnyű, mások nyilvánvalóan szenvednek, puffadnak, és megpróbálják gyorsan megtenni, de nem működik. Az a mód, ahogyan a baba ül, nem számít sokat. Vannak, akik a kezükön, másokon keresztül támogatják őket - mindegyik négynél egy közbenső testtartáson keresztül, mások keresik, hogy megragadják magukat, hogy felemeljék magukat a kezükre és leüljenek. A legfontosabb dolog az eredmény.

Miért nem ül a baba?

Egy ilyen kérdéssel a szülők gyakran a gyermekorvosokhoz fordulnak. De ahhoz, hogy válaszolhassunk, nagyon nehéz, mert az okok meglehetősen sokak lehetnek. Tehát, ha a baba a szülészeti időszak előtt született, csont- és izomrendszereinek fejlődése több időt vesz igénybe: a koraszülöttek később elkezdenek leülni az új készség megtanulásának hiánya miatt.

A túlsúlyos baba, bár élvezi a puffadt arccal és lábakkal rendelkező rokonokat, sokkal később leül, mint a normál súlyú gyermekek. Ha a csecsemőnek csípőízületi problémái vannak, amelyeket akkor is azonosítottak, ha a baba újszülött volt, nem kell leülnie.

Lassabb gyerekek megtanulják az új készségeket, amelyek nem rendelkeznek megfelelő feltételekkel - a baba hat hónap után szorosan átkapcsolódik, kevés a testmozgás, nem csinálnak torna, masszázs, ne hagyja őket hosszú ideig a kezükkel és a játékokkal.

Ugyanilyen fontos a gyermek temperamentuma. Nyugodt és mérhető flegmatikus és melankolikus, akik egyszerűen nem látnak ösztönzést arra, hogy más helyzetbe kerüljenek, inkább szorosan esznek, és egy kicsit tovább alszanak. És vannak mozgó és kíváncsi cholerikus és szanguin személyek, akiket nehéz újból megtartani, és ezért már alapértelmezés szerint érdekes.

Ha a szakképzettség hiánya a szülők egyetlen panasza, semmi sem aggódhat, csak ez a baba ideje még nem jött el. Ha azonban a képzettség hiánya más tünetekkel jár - bőséges gyakori regurgitáció, sápadt bőr, az anya és az apa érzelmi reakcióinak hiánya, az átmeneti képesség hiánya és a fej magabiztos tartása, akkor feltétlenül forduljon orvoshoz.

A neurológus meglátogatása szintén jó ok arra, hogy olyan betegségek történtek, mint az ischaemia, a születés utáni agyi vérzés, az agyi hypoxia 7-8 hónap elteltével.

Fiúk és lányok - jellemzők és készségek

Az internetes fórumokon a fiatal anyák aktívan megvitatják a különböző nemű gyermekek fizikai fejlődésének képességeit és árnyalatait. Valamilyen oknál fogva úgy gondolják, hogy a lányok gyorsabban fejlődnek. Ez nem igaz. A gyermek neméből a leülési próbálkozások időpontja semmiképpen sem függ.

Egy másik gyakori félreértés azt mondja, hogy a fiúkat korábban lehet ülni, de még a lányok hat hónapos leülésre való független kísérletét is határozottan le kell állítani. Ez azzal magyarázható, hogy a lány szexuális rendszere úgy van megtervezve, hogy a korai vertikalizáció megzavarhatja a méh anatómiai helyzetét a medencében.

Valójában mindkét nemhez tartozó gyerekeknek nem ajánlott korán ülni, ez a fiúkra is vonatkozik. És nem azért, mert valami visszafordíthatatlan és szörnyű történhet a reproduktív rendszerrel, hanem azért, mert a visszafordíthatatlan vagy bonyolult lehet a gerinc és a csípő ízületei. Ami a lányokat illeti, a korai erőszakos vertikalizáció medencés csontsérülésekhez vezethet, amelyek a jövőben valóban reprodukciós problémákhoz vezethetnek.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy megállítsák-e a lányok kísérletét, hogy hat hónapig leüljenek le. Ha a baba jól fejlett, amint azt a független és spontán kísérletek arra késztetik, hogy leüljön, akkor ne zavarja le a lányát. Pontosan ugyanazt a taktikát kell követni a kisfiúknál. De ha maga a gyermek még nem bizonyítja, hogy akar ülni, akkor nagy hiba lesz a gyermek elhelyezésére, párnák és ottománok elhelyezésére.

Hiszve, hogy így segítik a gyermeket, a szülők károsítják a babát. A gerinc túlzott terhelése a természet által meghatározott idő előtt egy adott gyermek számára csigolya sérülésekhez, károsodott ízületi keményedéshez vezethet, amely a jövőben nemcsak ronthatja a gyermek testtartását és járását, hanem fogyatékosságot is okozhat.

Gyakorlatok és torna

A torna nem csak „leülni”. Ez komplex hatással van a baba testére, ami nem hozzájárul a tényleges készség fejlődéséhez, hanem a morzsák izmainak fejlődéséhez. A fejlett izmokkal ez és más készségek könnyen megérthetők a gyermek számára. A gimnasztika előtt győződjön meg róla, hogy könnyű tónusú masszázst tölt. Ez hatékonyabbá teszi az összetett gyakorlatokat. Mindig szórakoztató játék formájában végezzen gyakorlatokat, ellenkező esetben a gyermek hamar unatkozni fog az anya testével végzett manipulációival, és elkezdi tiltakozni az ilyen szabadidős tevékenységek ellen.

Amint már tudjuk, az ülésre meg kell fejlődnie a hát, a karok, a hasi izmok. Ezért van szükség aktív és passzív gyakorlatokra, hogy ösztönözze ezeket az izomcsoportokat a napi gyakorlatokban. Íme néhány érdekes és hasznos gyakorlat.

„Hal”

Ezt a gyakorlatot vízben végezzük, például nagy fürdőben, esti fürdés közben. Számára szüksége lesz egy speciális ortopéd felfújható körre a baba nyakán. Megbízhatóan rögzíti a nyaki csigolyát, és nem teszi lehetővé a morzsákat az alsó részre.

Egy kört viselve, helyezze a gyereket a vízbe a hason és a láb mögött a vízben. Akkor hagyja őt abban a helyzetben, várjon egy kicsit - a baba visszafordul. A víz sokkal könnyebb és könnyebb.

A hátán úszás után vigye a babát egy fogantyúval, és ösztönözze a puccsát a gyomra. Minél jobban fordul az úszás közben, annál jobb. A testmozgás nagyon korán - 1 hónaptól kezdve - elvégezhető.

"Swing"

Kiindulási helyzet - a hátán fekszik. A felületnek keménynek kell lennie. Ezt a feladatot nem végezzük puha ágyon, amely nem biztosít anatómiailag helyes támogatást a gerincnek.

Húzza meg a mutatóujját a gyermeknek, és hagyja, hogy megragadja őket. Lassan emelje fel a morzsákat félig ülő helyzetbe. Nem kell gyereket ültetni, elég, ha a felsőtestet 45 fokkal emelik. Ezután lassan engedje vissza a babát.

Ennek a gyakorlatnak a titka az, hogy mindent lassan kell tennie. Miközben csinálod, a karodban lévő izmokat és a hátadat szorosabban húzza meg. Gyakorlása 4-5 hónap.

"Pilot"

A jobb kezeddel ragadd meg a gyermeket a test körül, és tedd a tenyerét a mellkas alá, és a bal oldali támaszkodj a láb alá.

Emelje fel a gyermeket a masszázságy felszínén - míg a baba reflexiálisan feszíti a hátát, a fenéket és felemeli a fejét, és nyújtja a karokat az oldalra. Tartsa kb. 30-40 másodpercig ebben a helyzetben, és óvatosan engedje le a hason a felületre. Gyakorlat ajánlott 4 hónap.

"Caterpillar"

Ezt a feladatot a gyomra fekvő pózban végezzük. Mielőtt a baba elkezdené egy játékot helyezni, de azért, hogy ne tudhassa. Könnyen nyomja a kezét a baba lábára, serkenti a tehetetlenségét és kúszását előre. Úgy néz ki, mint a mozgás során a jellegzetes hernyó testmozgások. Hajtsa végre, amíg a baba nem éri el a célt, és nem fog rá a játékra.

"A labda"

Hatékonyan erősíti a hátsó és a hasi fitball gyakorlatokat. Tegye vissza a gyereket először, támogatva a lábakat a labdán, és könnyedén fordítsa oda-vissza, jobb és bal oldalon, majd körbe.

Kapcsolja be a gyermeket a gyomra, és tegye meg újra. Ez nemcsak az izmokat erősíti, hanem a vestibuláris berendezést is kifejleszti, amely minden bizonnyal hasznos lesz az ülés elsajátításának szakaszában, ahol ki kell egyensúlyozni.

Dr. Komarovszkij véleménye

Jevgenyij Komarovszkij, a híres gyermekorvos azt állítja, hogy az egészséges baba nem igényli a szülők segítségét, leül, és készen áll. Sőt, a „medve szolgáltatások” kategóriájából nem lehet segítség. Ezek kétségtelenül magukban foglalják az emberiség ilyen sikereit, mint ugrókat.

Sok szülő büszkék magukra, megvették egy ilyen ajándékot a gyermeknek. A babát dugókba akasztják, és biztosak abban, hogy vészhelyzetben lógnak benne és vonatokkal.

Valójában Komarovszkij szerint az ugrókban a gyermek stressz alatt van, de a csecsemő gerincének még nagyobb a stressz. Ha a csecsemőnek sikerül lecsúsznia a lábakat a padlóról, akkor a helyzetet tovább bonyolítja a kompressziós törés és a csigolya mikrotraumák valószínűsége.

A leghasznosabb gyakorlat Komarovsky hív a hasán feküdt. Az orvos azt ajánlja, hogy más izmokat célszerűen csak a gyermek ülésének (vagy ülésének megpróbálásának) gondos megfigyelése után célszerű képezni. Ha a hátlap egyidejűleg lekerekített, akkor gyenge hosszú hátsó izmokról beszélhet, ha az oldalára esik - figyelni kell a hasi izmokra és az oldalsó izomcsoportokra.

Ülj le a gyermekre erőszakkal - szülői bűncselekmény, mondja Eugene Olegovich. Tilos olyan gyermeket ültetni, aki nem ülhet a babakocsiba a biztonsági övekkel, vagy a puha párnák vendégszerető terében.

Amikor a gyermek elkezd leülni, el kell kerülnie a kóros pozíciókat. Jevgenyij Komarovszkij utal, hogy a térdre hajlított lábakkal van ellátva, visszafordítva. Ha felülről nézed a gyermeket, a testtartása latin "W" lesz. Ebben a helyzetben a hihetetlen terhek a csípő ízületeire és térdére esnek, ami súlyos patológiákat és lábfej-deformációkat okozhat. Ebben az esetben az anya vágyának és vágyának, hogy segítse a babát, nagyon megfelelő lesz - tanítsa meg a gyermeket, hogy helyesen üljön, és ez lesz a legjobb segítség. Sokkal hasznosabb, mint az anyja próbálkozásai arra, hogy tanítsanak egy gyermeket, aki alig hat hónapot töltött, hogy csak üljön.

Dr. Komarovsky elmondja, hogy a gyermek milyen korban tanuljon meg ülni, sétálni, és így tovább a következő videóban.

Számítsuk ki az immunizálási ütemtervet
Adja meg a gyermek születésének dátumát
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség