Mikor kezdődik a baba, hogy nevetni hangosan?

A tartalom

A baba nevetése, élénk és őszinte, senki sem közömbös. A babák, akik még nem tanultak meg beszélni, különösen nevettek. Ebben a cikkben azt fogjuk megmondani, hogy a gyerekek milyen korán nevetnek hangosan, hogyan és miért fordul elő, vagy nem fordul elő egy adott esetben, és megtudja, vajon lehet-e tanítani egy babát a nevetésre.

Feltételek és normák

Nehéz megmondani, mikor az emberiség elkezdett nevetni. A tudósok azt sugallják, hogy a civilizáció fejlődésének nagyon korai szakaszában történt. Nemcsak az emberi gyerekek nevethetnek, hanem fiatal majmokat is, de csak a csiklandozásra válaszul. Az ember nevete nem mindig kapcsolódik a fizikai hatásokhoz. Ez egy pszicho-érzelmi reakció a különböző élethelyzetekre.

Az újszülött nem tudja, hogyan kell nevetni, mert a nevetés érdekében az arc izmait szükség szerint csökkenteni kell, a légzés és a hangszálak munkája határozottan megváltozik. Az egyetlen eszköz az újszülött világával való kommunikációhoz a kiáltás. Számukra megmutatja az igényeit és követelményeit, és egy bizonyos időig teljesen hiányzik.

Igen, a csecsemők mosolyoghatnak, de ez a mosoly fiziológiai, akaratlan, ami nem a pozitív érzelmekről szól, hanem az idegrendszer intenzív kialakulása és „hibakeresése” alkalmából az arcidegek spontán csökkentésére.

Az első tudatos mosoly megjelenik a morzsákon, amikor megtanulja megkülönböztetni és felismerni az anya arcát, vagyis nem azt megelőzően, hogy a gyerek megtanulja a szemét a közeli tárgyakra összpontosítani. Ez általában 2 hónappal és egy kicsit később jelentkezik. Kb. 2-3 hónap múlva a csecsemők elkezdenek ordítani. Hallják a saját hangjukat, és először riasztottak, de ahogy az érzelmi szféra fejlődik, a morzsák kezdik érzékelni a saját hűtésüket, mint elég szórakoztató hangokat. A 3 és 5 hónap közötti időszakban az új készség régóta várt fejlődése kerül elszámolásra - a gyermek kezd hangosan nevetni.

A baba mosolyogni fog, és hangosan nevetni fog, amikor egészséges és száraz lesz, amikor kényelmes és jól van. Először csendes és óvatos nevetés lesz, majd a baba egyre merészebb lesz, és hangosan nevetni kezd. Hat hónap elteltével a gyerekek napközbeni benyomásokat szednek, és ez álomban kifejezhető a nevetésben. Nem kell meglepődnie és félni, hogy az ilyen nevetés a baba mentális és érzelmi fejlődésének kialakulásának egy szakasza.

Az első nevetés hangosan szól, számos szülői kérdés kötődik. Szóval, gyakran az anyák azt mondják, hogy a gyerek nevetés után kezd csípni. Ez teljesen normális, nem kell aggódnia, csak a légzés vesz részt a nevetésben, a levegő ritmikus kilökése a tüdőből történik. Ebben az esetben a gyenge gyermek diafragma szokatlan és korábban ismeretlen görcsöket tapasztalhat, amelyek a nevetés után ritmikus csuklással jelentkeznek.

Miért nem nevet a baba?

Ha egy földimogyoró olyan korhatárt ért el, amely optimálisnak tekinthető a nevetés megkezdéséhez, de a szülők soha nem hallják a régóta várt hangokat, ennek több oka lehet.

  • Az idegrendszer felkészültségének hiánya. Ez azt jelenti, hogy a baba nem fiziológiailag készen áll a nevetésre, idegrendszere nem elég erős. Leggyakrabban ezt a koraszülött, kis súlyú, veleszületett betegségekkel született gyermekeknél figyelték meg. Fizikai és érzelmi fejlődésük igencsak természetes késéssel jár.Ha figyelmét és szeretetét veszi körül, és csak egy kicsit vár, akkor a baba minden bizonnyal nevetni fog, amikor „az idejének” jön.
  • Nincs egyértelmű példa. Ha a családban nem szokás hangos és őszinte nevetéssel kifejezni érzelmeiket, ha az anya ritkán mosolyog, akkor a gyermeknek egyszerűen nincs helye arra, hogy megismerje az érzések kifejező formáját, mint a nevetést. A 2-3 hónapos gyerekek nemcsak magukat hallgatják meg, amikor eljön az ideje, hogy szar és ordít, hanem másoknak is. Számukra a szavak nem számítanak, de az érzelmek, intonációk, a felnőtt személy hangjának színe fontos. Amikor az anya nevet, a gyermek gyorsan rájön, hogy ez jó, és hangosan utánozni kezd.
  • Egy ilyen karakter. Vannak vicces gyerekek, és komoly és koncentráltak. Minden attól függ, hogy milyen a temperamentum, a temperamentum, a karakter, a gyermek veleszületett jellemzői. Ha „bükk” és gondolkodó, akkor hihetetlenül nehéz lesz nevetni. Ugyanakkor mind fizikailag, mind szellemileg egészen normálisan fejlődik. A legjobb, ha egy ilyen földimogyoró mosolyog, ha valami örömmel fogadja.
  • Idegrendszeri elváltozások, betegségek. A nevetés hiánya az organikus agyi elváltozásokkal kapcsolatos érzelmi éretlenség jele lehet. Ez néha súlyos terhesség után született, hipoxiában vagy Rh-konfliktusban szenvedő gyermekeknél fordul elő. Ennek oka lehet súlyos szülés, agyi vérzés, agyi ödéma, ischaemiás változások, neurológiai rendellenességek. Az autizmus és a veleszületett demencia gyakran a nevetés hiánya.

Minél jobb az érzelmi és tapintható érintkezés az anya és a baba között, annál hamarabb elkezd mosolyogni és nevetni. Ezért a babaházakban elhagyott gyerekek olyan szomorúak - a kommunikáció hiánya az élet első napjaitól, a pszicho-érzelmi szféra gátlása nem rendelkezik sugárzó mosollyal és nyitott őszinte nevetéssel. Bár ezek a gyermekek fokozatosan megtanulják ezeket a készségeket, végül is nagyon érdekes és informatív a körülöttük lévő világ felfedezése.

Nevetés a jelek és jelek rendszere

Amikor a baba megtanul hangosan nevetni, egy további eszköze van a világgal való kommunikációnak. Most már sír, mosolyog és nevet, valamint külön vokális képességeket - agukat vagy gulitot. Ettől a pillanattól kezdve az anyának rendkívül figyelmesnek kell lennie - a gyermek minden új képességét felhasználja, hogy pontosan megmutassa, mire és mire van szüksége.

Ha a baba nevetéssel reagál az általa vagy az anyja dalára címzett pályázati szavakra, akkor ez jól megalapozott kapcsolatot és időbeni pszicho-érzelmi fejlődést jelent. A nevetés ok nélkül is teljesen természetes az egy éves kor alatti gyermek számára. Anya nem tűnik viccesnek a repülő tollból vagy porból, és a baba, aki először látja őket, nagyon viccesnek tűnik.

A saját gaggingára ​​adott válasz a normák is. Tehát a baba megkapja az első beszéd-készségeket, és szereti. A játék vizsgálata és az azt követő mély nevetés az öröm, öröm.

A gyermek-ideggyógyászatra jellemző idegvédő nevetés nem mutat egy évig, mint például más típusú nevetés, például gúnyolódás. Lehetetlen a lelki betegség diagnosztizálása a nevetés természetéből, gyakoriságából és relevanciájából egy adott helyzetben a csecsemőkorban - bizonyos eltérések tünetévé válik legkorábban 3 év után.

Taníthatsz?

Ha a "bükk" és a melankolikus születéséből származó baba problematikus lesz, hogy nevessen, de egy szerető anya számára semmi lehetetlen. És így el kell menned az üzletbe. Először elemezzük, hogy a fenti okok közül melyiknek lehet, hogy a babának nincs nevetése. Ha neurológiai rendellenességekkel járó kórosak, érdemes egy neurológussal konzultálni. Néhány gyermek szedatív, nootróp gyógyszer. Minden más helyzetben minden az anyja kezében van.

A „nesmeyanu” nevetés segít a „Ku-ku” játékokban: az anya kezével kezeli az arcát, majd kinyitja és azt mondja a babának, hogy „ku-ku” kötelező mosollyal. Még akkor is, ha a kezdetektől fogva a morzsa csak aggodalmasan néz ki a szülő manipulációira, a nap biztosan akkor jön el, amikor egy ismerős mozgalom egy ismerős hanggal kölcsönös mosolyt és nevetést okoz.

A csecsemők általában nagyon boldog mérsékelt rezgés. Ezért lehet a morzsákat a saját kezedbe venni és kissé megrázni a kezét, majd a lábadat. Ezek mellett a műveletek lehetnek olyan vicces hangok, mint a "br-rr-r" vagy a "ta-ta-ta". Ne rázza túl a gyereket, nemkívánatos következményekkel járhat - a csecsemő idegrendszere felébred, nehéz lesz nyugodtan viselkedni.

3 hónap elteltével a csecsemők megkülönböztetik a felnőttek arckifejezéseit. Ismerje meg, hogy vicces arcokat készítsen. Anya hasznos lehet a ráncok utánzó gimnasztikájaként, és a gyermek szórakoztató lesz nézni. Mielőtt bemutatnád a kisgyermeket egy másik arcra, mutasd meg magadnak a tükörben, hogy ne véletlenül megijedd a morzsát.

Nagyon gyakran a 4-5 hónapos korú gyermekek kezdik a nevetésre reagálni ismeretlen szavakra. Ha észrevetted, hogy egy ilyen szó megtalálható a szókincsben, és felkeltette érdeklődését a gyermek iránt, ismételje meg gyakrabban, kifejezetten a babára hivatkozva. Ez minden bizonnyal ösztönzi a nevetést. Az év alatti legviccesebb gyerekek hosszú szavakat látnak, például „elektromos biztonság”.

Majdnem minden gyermek reagál a csiklandozásra. Ne csikorgasson komor karapuzot a kimerültségig. De a fogak könnyű érintése a baba sarokhoz és csuklójához, a hasához, olyan viccekhez, mint „Ki fogok enni?” A leggyakrabban pontosan nevetséges válaszokat okoz. Ugyanolyan csodálatos tulajdonsága van a gyermek testének részeinek elfújása a saját tüdejéből származó levegővel.

Óvatosan olvassa el a játékok teljes skáláját. Csak fényeseket válasszon - sárga és piros, lehetőleg hangos. Ha egyáltalán nem elégedettek a kicsivel, és nem akarnak nevetni, mutasson neki egy primitív bábszínházat a kiválasztott játékkal, mutassa meg, hogyan szaggat, milyen hangokat ad, hogyan „eszik”.

Szükségem van orvosra?

Ha a gyermeknek elegendő kommunikációja van, játszanak és gyakorolnak vele, fejlesztik, de a baba nem nevet keményen, az anya figyelmet kell fordítania a kísérő tünetekre. Ha nincs más panasz, akkor valószínűleg a nevetés hiánya a baba karakterjellemzője. A szorongással kapcsolatos tünetek közé tartozik az étvágytalanság, az általános letargia, a csökkent hangszín, a bőr sárgulása vagy a sárgulása, a képtelenség és a hajlandóság arra, hogy a fejét 5 hónapig tartsák, erős regurgitáció, nyugtalan alvás és egy bizonyos hisztérikus vagy monoton kiáltás.

A gyermek ilyen jeleivel elengedhetetlen a gyermekgyógyász és a gyermekorvos bemutatása. Lehetséges, hogy súlyos kórképek, súlyos betegségek, amelyek korábban nem diagnosztizáltak, nem nevetnek.

Az anyák megnyugtatására megjegyezzük, hogy nincs olyan sok betegség, amely ily módon nyilvánulhat meg, és nem olyan gyakori. A legtöbb esetben korai diagnózissal kezelhető és korrigálható, ezért nem érdemes késleltetni a kezelést.

Hogyan fejlesszünk ki egy humorérzetet egy gyerekben, lásd a következő videót Dr. Komarovszkijból.

Számítsa ki az immunizálási ütemtervet
Adja meg a gyermek születésének dátumát
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség