Hogyan használjuk a homoktövis gyertyát aranyérnek a terhesség alatt?

A tartalom

Sok gyermek vár a gyermek várakozási idejében, mint az aranyér. Ugyanakkor nem minden gyógyszer alkalmas a kezelésre, mert sok gyógyszer a terhesség alatt ellenjavallt.

A jövő anyák inkább a gyógynövényes szereket részesítik előnyben, minimális mellékhatásokkal és ellenjavallatokkal. Az egyik ilyen eszköz - gyertyák homoktövisgel. Hogyan használjuk őket helyesen, függetlenül attól, hogy van-e analógjuk, akkor ezt a cikket mondjuk.

A drogról

A homoktövis gyertyák a Nizhfarm cég által termelt természetes növényi készítmények.

Egy másik "Dalkharmharm" gyártó egy "Sea Buckthorn" nevű szerszámot gyárt rektális kúpok formájában.

A homoktövis olaj részeként, valamint az emberi egészségre ártalmatlan tartósítószerek két fajtája - butiloxianizol és butil-hidroxi-toluol (E 321 adalékanyag). A gyertyák formája szilárd zsírt ad, ami a kúp nagy részét képezi.

A gyertyák különleges homoktövis szagát, valamint jellegzetes, világos narancssárga vagy piros színt mutatnak. Az alakja egy torpedóhoz hasonlít, a gyertya egyik élére mutat, ami megkönnyíti annak bevezetését.

A homoktövis olajat használó gyertyákat nemcsak az anális hasadékok és az aranyér kezelésére használják, hanem a nőgyógyászatban is. A hüvelyi készítményt a méhnyak eróziójával, a hüvelyben és a mellkasi gyulladásos folyamatokban adják be.

Számítsa ki a terhesség időtartamát
Adja meg az utolsó menstruáció első napját.

A működés elve

A homoktövis olaj erős sebgyógyító hatással van a bőrre és a nyálkahártyákra. Nemcsak a sérülések után helyreállítja az integritást, hanem aktívan ellenzi a gyulladásos folyamatot.

A biológiai antioxidánsok a sejtek szintjén hatnak, védik és megőrzik a membránokat a pusztulástól. A fő hatóanyag összetétele sok olyan vitamint tartalmaz, amelyek fontosak a szövetek regenerálódásához - E, C, A, K és mások.

Tehát nem szabad elvárni a homoktövis gyertyák erős érzéstelenítő hatását. Ennek elérése érdekében vannak más, anesztetikumokat tartalmazó gyógyszerek (például Ultraprokt). De a homoktövis olajat tartalmazó gyertyák elég gyorsan segítenek a végbél gyulladásában, repedésekben, ha vannak ilyenek.

A gyulladásos folyamat csökkentése következtében csökken a duzzanat, a vénás csomópontok kisebbek, a fekélyek és sebek gyógyulnak, mind a külső aranyér, mind a belső aranyér.

Homoktövis olaj - híres természetes antibiotikum. Jelentős hatása van a mikrobiális világ számos képviselőjére, például a szalmonella, a staphylococcus és az Escherichia coli ellen. Ezért a gyógyszer alkalmazható olyan esetekben, amikor az aranyér a bakteriális gyulladás miatt bonyolult.

Használati utasítás

Gyertyák megengedettek terhes és szoptató anyák számára. A terhesség alatt a kábítószer bármikor felhasználható, mert a homoktövisolaj nem befolyásolja negatívan a várandós anya vagy a magzat egészségét.

Átlagosan a terhes nőknek ajánlott, hogy a gyertyákat naponta kétszer, egy kúpot adjanak be egyszerre.Kiválaszthatja a "reggel-este" programot, ébredés után és lefekvés előtt gyertyákat vezethet be, vagy minden bélmozgás után használhatja, de legfeljebb napi két alkalommal.

A gyertyák könnyen elolvadnak a kezükben, ezért használat előtt hűtőszekrényben kell tárolni és hideg vízzel megnedvesíteni. A belek kiürítése után a jövő anyja nem használhat WC-papírt, hogy ne okozzon további mechanikus irritációt a végbélnyílásban. Jobb, ha alaposan öblítjük a végbélnyílást, és gondosan helyezzük be a gyertyát a lehető legmélyebben.

Jobb, ha gyertyákat helyeznek a hajlamos helyzetbe. A vízszintes helyzetet enyhén emelt lábakkal körülbelül 20 perccel az injekció után kell megfigyelni, annak érdekében, hogy a homoktövisolaj lehetőséget adjon a nyálkahártyákba való teljesebb felszívódásra.

A nőknek emlékeznünk kell arra, hogy a homoktövisolaj foltjait nehéz leöblíteni, így nem szabad fehér szoknyákat és nadrágokat viselni közvetlenül a gyertya behelyezése után, nem szabad azonnal leülni a puha kárpitos bútorokra. piszkos bútorok és ruhák. Indokolt olyan egészségügyi betéteket használni, amelyek megvédik az ilyen kellemetlen következményeket.

Ha a jövő anyja hemorrhoidális vénás csomók prolapsussal rendelkezik, a kúp behelyezése előtt ajánlatos nedvesíteni az ujját a szokásos folyékony homoktövis olajban, óvatosan masszírozza meg a végbélnyílást, óvatosan vágja le a csomókat a belsejében. Ezután beírhat egy gyertyát.

A terhesség alatt a homoktövis gyertyákkal való kezelés folyamata 10-15 nap. Ha ebben az időben a megkönnyebbülés nem jött, a gyulladás és a viszketés, a fájdalom és a duzzanat nem csökkent, a nőnek feltétlenül meg kell látogatnia a prokológust. A homoktövis gyertyák rövid szünet után ismételt tanfolyamokat kaphatnak.

Ellenjavallatok

A gyógyszer gyakorlatilag nincs ellenjavallata. Terhes nők, gyermekek és nyugdíjasok számára megengedett.

Az egyetlen dolog, amit a gyártók figyelmeztetnek, az allergiás reakció lehetősége.

Ez a valószínűség minimális, de még mindig fennáll, mert a homoktövis olaj, mint bármely növényi készítmény, a test nem kielégítő.

A homoktövis gyertyákkal szembeni allergiás reakcióra való kitalálás nem nehéz - egy nőnek égő érzése és viszketése néhány perccel a kúp beadása után. Ilyen reakció bekövetkezésekor el kell utasítania az ilyen kúpok kezelését és konzultálnia kell orvosával egy másik gyógyszer megválasztásáról.

A hasmenés idején nem szabad használni az aranyérhöz tartozó homoktövis gyertyát. A homoktövisolaj növelheti a folyadék széklet megnyilvánulását, ami további fájdalmat okozhat a várandós anya számára.

Az orvostudományi szakirodalomban nem szerepel a homoktövisolaj rektális kúp formájában történő túladagolásának esetei. A növénykomponens más gyógyszerekkel és anyagokkal való kölcsönhatásairól semmi sem ismert.

Analógok és alternatívák

Az ilyen gyertyák analógjai nem rendelkeznek. A gyógyszertárak polcain három homoktövis kúp található, három gyártóból - Moldovából, Távol-Keletből és Nyizsnyij Novgorodból.

Csak az árban különböznek - a Nizhfarm legdrágább gyertyájától. Áruk 120 rubel felett van 10 darabért. Más gyártók előkészítése 10 darabra kevesebb, mint 100 rubelt.

A rektális kúpok alternatívája lehet homoktövis olaj áztatott tamponok. Könnyen elvégezhetők otthon, minden egyes bélmozgás után, reggel és este lefekvés előtt kell beadni, de nem szabad elfelejtenünk, hogy óvatosan távolítsa el a tampont. Kis tamponokat készíthetsz úgy, hogy maguk jöjjenek ki a székletből.

Az olajat tiszta formában használhatja. Külső aranyérrel kenik a végbélnyílást. De a folyékony olaj bevezetése rektálisan - a folyamat meglehetősen nehéz, a gyertyák használata sokkal könnyebb és hatékonyabb.

Különleges ajánlások

A homoktövis kúpok eltarthatósági ideje nem három év, mint a legtöbb gyógyszer, de csak másfél. Erre figyelni kell. A lejárt gyertyák használata szigorúan tilos. Ezért, ha a kábítószert azonnal megvásárolják a terhesség és a szülés utáni időszak tartalékával, gondosan olvassa el a dátumokat a gyógyszer minden egyes csomagján.

Vélemények

A legtöbb várandós anya pozitív visszajelzést adott a gyógyszer használatáról az interneten. Az előnyök, a termék természetes eredete, ártalmatlansága a terhes nők számára. A hátrányok, amelyeket a nők rámutatnak, a kúpcsomagolás megnyitásának nehézségei. A gyertyák elég nehézkesek.

Sok terhes nő hangsúlyozza, hogy a homoktövis gyertyák önálló használata nem eredményezte a kívánt eredményt, és csak ennek a gyógyszernek a váltása más hemorrhoid gyógyszerekkel (beleértve a szintetikus eredetű anyagokat is) lehetővé tette a fájdalmas probléma teljes megbirkózását.

A nők figyelmeztetik a szennyezett homoktövisolajat a fehérnemű gyakorlatilag nem tisztíthatóezért javasoljuk, hogy vegye figyelembe ezt a tényt a gyógyszer használata során. Egyes várandós anyák ezeket a gyertyákat megelőző célokra használták (naponta egy), hogy megakadályozzák a terhesség alatt a székrekedést, és ne provokálják az aranyér súlyosbodását.

Ismerje meg, mi történik az anyával és a babával minden terhességi héten.
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség