Hogyan lehet elválasztani a csecsemőt?

A tartalom

A születéskor úszó csecsemők lehetővé teszik, hogy az alváshoz ideális feltételeket hozzanak létre. Ha mozgásai korlátozottak, sokkal nyugodtabban alszik, nem fél a hullámzó fogantyúktól, és nem érinti magát. Ahogy nő, a pelenkák elválásának szükségessége nyilvánvalóvá válik, de a baba gyorsan hozzászokik az úszáshoz. Hiánya hátrányosan befolyásolhatja az alvás minőségét, de semmilyen módon nem, mert előbb-utóbb a csomagolást teljesen el kell hagyni.

típusok

Ma az úszást kétféleképpen végzik: a hagyományos szoros és szabad. Az első típus nem más, mint a felső és alsó végtagok rögzítése. A pelenka méretétől függően lehet, hogy egy-két. Amikor egy baba két pelenkával van csomagolva, a nyakát lezárják, a karok és a lábak meghosszabbodnak. Ezért az alvás minden vágyával kizárják a csecsemő kezei keveredésének és hullámzásának félelmét.

A szabad pörgetés esetén a helyzet attól függ, hogy a gyermek mennyire szilárdan csomagolva van. Ellentétben a szűk keresztmetszettel, a gyermek lábai nem nyúlnak ki. Egy gyenge zsákban vannak, a pelenkából hajtva. Ez a módszer az utóbbi időben egyre nagyobb mértékben használatos, bizonyítva annak feszültségét a szűk módszerhez képest.

Ebben az esetben azonban nem olyan egyszerű. Annak ellenére, hogy ebben az esetben a baba kényelmesebben lélegezhet, nem mozdul el annyira korlátozottan, gyakran gyorsan megérti az ilyen csomagolást. Ezért a kezei gyakran kinéznek a pelenkáról, és a lábai összecsukják a hálózsákot. Minden anya kiválasztja azt a módot, amellyel becsomagolja a babát. Attól függ, hogy a baba milyen gyorsan alkalmazkodik az alváshoz pelenkák nélkül.

aktualitás

Napjainkban gyakran az elszenvedést elítélik, az egyik rossz szokás, amelyet az anyák tudatosan beültetnek a csecsemőikbe, majd újra behatolnak egy stresszes állapotba, hozzászokva az új alvási feltételekhez. A fiatal anyákat gyakran összekeverik, mert az orvosok véleménye ellentmondásos. Azonban, ha a kérdést a baba tekintetének szemszögéből vesszük figyelembe, akkor a helyzet a fogás előnyeiről szól. Ennek megértéséhez figyelni kell néhány árnyalatra.

A méhben a gyermek mozgása korlátozott. A pelenka hasonló feltételeket teremt és biztonságérzetet ad. A karjai és a lábai nem fognak megijeszteni, nem ébred fel abból, ami drámai módon érinti magát. Ezen túlmenően a pelenka további melegíti a babát, ami lefekvés előtt nyugszik. Ez segít enyhíteni a feszültséget, így a baba gyorsabban elaludhat.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy egy pelenkában lévő gyermek nem fog megfordulni az alvásában, és nem lesz képes megfulladni, miután véletlenül eltemette orrát azon a felületen, amelyen alszik. A felöltözött baba jól alszik, miközben a normál hőmérsékletet megtartja.

A swaddling különösen akkor szükséges, ha a csecsemők veleszületett diszplázia vagy az alsó végtagok ízületi elemeinek hiányos fejlődése következik be.

A meghibásodás optimális kora

Nincsenek egyértelmű javaslatok, amelyek jelzik a csecsemő specifikus életkorát, amelynél fokozatosan el kell hagynia a csomagolást. Ez annak köszönhető, hogy egy adott csecsemő a környező világhoz való alkalmazkodásának sajátosságai, a növekedés és a fejlődés. Egyáltalán nem lehet megcsinálni, mert az a tény, hogy nem tud nyugodtan elaludni, a béke zavart lesz. Az ingerlékenység állandóvá válhat, a gyermek stressz alá kerül.

Ritkán, milyen orvos javasolja, hogy adja fel a pelenkákat 1,5-2 hónappal a gyermek születése után. Különösen szükséges a hiperaktív gyerekeknek, akik nem adnak maguknak pihenést. Azonban, ha az anya kezdetben feszesebbé tette a csecsemőt, idővel meg kell változtatnia azt a módot, amellyel megduzzad és gyengíted, mert minden nap a babának többet kell mozognia. A merevség csökkentheti a csontrendszer és az ízületek fejlődését.

Általában a gyerekek az életük negyedik hónapjának végére megállnak. Ezért egyes szakértők úgy vélik, hogy ez az időszak a legkedvezőbbnek tekinthető a csecsemők elválasztása miatt. Van azonban egy másik vélemény, amely azt mondja: az öt hónaptól fokozatosan elválasztja a babát a pelenkától. Ugyanakkor meg kell vizsgálni, hogy a baba mennyire nyugodtan alszik egy becsomagolt formában, milyen állapotban van a nap folyamán, amikor laza ruhát öltözött és pelenkák nélkül megy.

Szükséges a pelenkák eltávolítása a mindennapi életből, mivel a baba többé-kevésbé megtanulja a karját és a lábát. Nem lehet egész nap pelenkákban tartani, mert akadályozza annak fejlődését, amelyben a baba hosszú ideig megvizsgálja a kezét és a lábát. Ahhoz, hogy ezen a korszakon csecsemőt bújjon, időnként szükséges, hogy pihenjen és aludjon. Ebből kifolyólag egyes anyák nem próbálják teljesen megcsinálni a csecsemőket, de csak a lábak lezárásával.

Hogyan viselkedjen egy pelenkából?

Lehetetlen élesen abbahagyni a baba csomagolását, mert új stressz lesz rá. Lehetetlen számolni arra a tényre, hogy az úszás nélkül kiabál és megáll, és egyedül elalszik. Az idegrendszer szenved az ilyen elválasztástól, és ezenkívül köldökzsír is jelenhet meg. A gyermekek agya elég kemény munkát végez, feldolgozza az álomban kapott információkat.

Fontos, hogy a neurális hálózatok és az összes agyrendszer megszervezése és konfigurálása nem jár stresszel. Ha drámai módon leállítja a baba csomagolását egy pelenkában, ez negatívan befolyásolhatja a mentális, motoros és beszédfejlődést. Az elválasztás korát akkor választják, amikor a baba teljes mértékben alkalmazkodik az új életkörülményekhez, miután az anyja hasában volt.

Amint kialakulnak az idegrendszer fékrendszerei, csökkenteni kell a csecsemő csomagolásának gyakoriságát. Ahhoz, hogy egy babát pelenkák nélkül aludjon, az alvás zavarása nélkül vegye figyelembe néhány egyszerű ajánlást.

Ha az anya kezdetben szorosan becsomagolja a gyereket, hogy hozzászokott a alváshoz, fokozatosan meg kell lazítania az anyagot. A gyengülés lehetővé teszi, hogy szabadon mozoghasson, ahol a baba pelenkákban lesz, de a mozgás nem annyira korlátozott.

Amikor semmi nem jön ki, és a baba nem akar elaludni szűk körbefutás nélkül, érdemes a trükköket igénybe venni. Egy pelenkába van csomagolva, és miután elaludt, gyengül. Ezt óvatosan kell megtenni, hogy ne felébredjen a gyermek. Lehetőség van arra, hogy a csomagolást 4-től 5 hónapig gyengítsék, így 6-ra megszokja a mozgásszabadságot. Ugyanakkor érdemes nagyobb figyelmet fordítani az úgynevezett töltésre.

Fontos, hogy segítsen a gyermeknek megtanulni kezelni a végtagjaikat, ami csökkenti az álom véletlenszerű meglepetését. Semmilyen körülmények között nem tarthatja folyamatosan a gyermeket, mert károsítja a testének munkáját. Nem csak pelenkákra van szüksége, hanem masszázsokra, gyakorlatokra, kézmozdulatokra, lábakra, fejfordulásra is. Ma nem lesz nehéz választani néhány olyan gyakorlatot, amelyek segítenek a baba fejlődésében. Konzultálhat egy gyermekorvossal, aki pontosan elmondja, mit és hogyan kell csinálni.

Ilyen gyakorlatok és masszázsok szükségesek minden gyermek számára, valamint szabadtéri ünnepségekre. Idővel a baba kevesebbet fog aludni, nem kell feleslegesen becsomagolni. A nappali alvás a negyedik és az ötödik hónapban a szokásos csúszkák, ingek és mellények meglehetősen gyakori.

Ha a gyermek hozzászokott pelenkákban aludni, és a nap folyamán fokozatosan ki kell cserélni a nappali alvást a pelenkákban alvás közben.

A jövőben könnyű lesz megtanítani a babát aludni alvás nélkül. A feszes swaddlingtól a szabadig tartó átmenet után a lábakat éjszaka és elég gyengén lehet becsomagolni. A kezedben úgynevezett karcolásokat vagy ruhakesztyűt hordhatsz, hogy megakadályozzuk az arc véletlen karcolódását. Ha ebben a szakaszban nehéz a gyerek elaludni, jó lenne egy takarót vagy könnyű takarót használni. Alvás közben kissé becsomagolhatja a babát, és amikor az álom erős fázisba kerül, nyissa ki a takarót (takarót), és csak fedje le a gyermekét.

Más módszerek közé tartozik a kezek elaludása. Úgy gondolják, hogy a gyermek könnyebb és könnyebb lesz megszokni a ruhában aludni. Azonban ez a módszer hátránya: a baba nagyon gyorsan hozzászokik ahhoz, hogy elaludjon a kezében. Ez új problémát fog jelenteni, hiszen nemcsak pelenkák nélkül, hanem önállóan is kell elválasztani, anélkül, hogy a betegen mozgássérülés lenne.

A pelenkából a csecsemők elválasztására speciális hálózsákot vásárolhat. Egy ideig kicserélheti a szabadot. Valaki segíti a különleges eszközöket vagy az úgynevezett bölcsődarabokat, amelyek szokatlan formájúak, de vásárlása költséges lesz. Ezek használata még napjainkban is ellentmondásos, bár az ilyen termékek iránti kereslet magas.

Egyes anyák különféle trükköket engednek, hogy a gyerekeiket elvágják. Például pihenhetnek a gyerekek lefekvés előtt. Általában az ilyen eljárások után nyugtató gyógynövényeka gyermekorvos által ajánlott, csecsemők nyugodnak és pihenhetnek. Fürdés után elég elégetni őket, és lefeküdni. Amikor az anya közel van, a baba nyugodtan elalszik.

Mit érdemes még megfontolni?

Kezdetben, mielőtt a baba elválasztaná a pelenkát, normalizálja az alvását. Fontos, hogy a rossz időjárás kivételével naponta járjon vele. Az oxigén és a nap hiánya miatt nyugtalan és nyüzsgő lesz. Ezen túlmenően a gyermekkel is foglalkoznia kell - annak ellenére, hogy csak nemrég született, nemcsak öltözködni és aludni kell.

Az anyaság nagyszerű munka, a gyermek fizikai és mentális állapota a szülői figyelem függvénye.

Ha az anya közel van, a gyermek biztonságban érzi magát, és ezért nyugodt. Ez megkönnyíti a pelenkák nélküli alváshoz való alkalmazkodást. Nem lehet a hang növelése, sokkal kevésbé sírni. Annak ellenére, hogy a gyermek kicsi, intuitív módon érzékeli a "rendellenes" intonációt.

Tippek tapasztalt anyukák és pszichológusok

A tapasztalt anyák és a profi pszichológusok ajánlásai segítenek a baba elválasztásában. Például a szakértők lefekvés előtt javasolják a feszültséget a masszázs segítségével. Ez egyaránt lehet egy könnyű simogató és pihentető masszázsmozgás. Általában ez a módszer hatékony és lehetővé teszi a végtagok remegésének számának csökkentését alvás közben.

Fontos, hogy figyelemmel kísérjék a pozitív dinamikát, és naponta védjék a gyermeket a stresszes helyzetekben. Ez nem jelenti azt, hogy a gyermek kezeit a hangjának minden megnyilvánulásával meg kell vennie. Azonban érdemes megkülönböztetni, amikor csak megismeri a hangját, és amikor sír, mondjuk, a puffadás vagy a kolika miatt. Ha a baba nyugodt, az alvása nyugodt lesz. És már azt mondja, hogy az anyának több esélye lesz a pelenkák lazítására vagy a közeljövőben való eltávolítására.

Fontos, hogy állandóan levegőztesse az óvodát. Jobb ezt megtenni, amíg az anya sétál a babával, vagy ha nem a szobában van. Az elavult levegő negatívan befolyásolja az alvás minőségét, valamint a rossz hőmérsékleti viszonyokat, valamint a páratartalmat. Nem tudja túlmelegedni a szobát: a normál alváshoz elegendő 22 fok.

Az óvodában nem lehet szárító pelenkák, bébiruhák és egyéb ruhák. Szükséges a zajszint figyelése. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szobában tökéletes csend lenne, mert idővel nehéz lesz, hogy a gyermek különböző körülmények között elaludjon.Más szóval, a baba eltávolítása a pelenkától sokkal több pillanatot foglal magában, mint a pelenka egyedül. Annak érdekében, hogy ez a folyamat a legkevésbé feszültséget kövesse a morzsákat, figyelembe kell venni minden szempontot.

Nem szükséges cserélni a pelenka lengőágyat, mert ez is szokássá válhat. Ha a csecsemő rosszul elalszik, nem gondolja át az okot. Gyakran a nap negatív tényezői erre vezethetnek.

Amikor teljes, nyugodt és szerelmes, az adaptáció gyorsan halad. A lágy pihentető zenét bekapcsolhatja, különféle effektekkel rendelkező éjszakai fényeket vásárolhat, így figyelmen kívül hagyja a gyerek figyelmét és pihenhet. Mások speciális izzó matricákat árulnak.

Dr. Komarovsky a következő videóban beszél egy gyermekről.

Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség