Oktatási tevékenységek gyerekeknek 2 év

A tartalom

A társadalom környezetében élve a gyerekeket szó szerint ítélték a fejlődésnek, de ha hagyod, hogy futni kezdjen, a folyamat nagyon késleltetheti, vagy akár rossz irányba is megy. A modern világ megköveteli a gyermektől, hogy gyorsan fejlesszen és asszimiláljon egy hatalmas mennyiségű információt és készséget, ezért egyszerűen szükséges irányítani.

Sok szülő elhagyja ezt a feladatot az óvodákban és óvodákban, de maguk is részt vehetnek a feladatban. Nyilvánvaló, hogy a gyermek gyorsabban fejlődik, ha óvodában és otthon csinálod, és nem csak az óvodában, így a szülőknek nagyobb figyelmet kell fordítaniuk gyermekük fejlődésének módjára.

Fejlesztési feladatok ebben a korban

A fejlesztési célok meghatározása csak a meglévő készségekből és képességekből indul ki. Két év múlva a gyermek már radikálisan különbözik az újszülöttektől, de ugyanakkor minden baba más, így lehetetlen garantálni egy bizonyos szint elérését. Ugyanakkor néhány gyakori irányokat, ahol a pedagógiai erőfeszítéseket mind az óvodapedagógusokra, mind a szülőkre kell irányítani:

 • Beszédet. Egy kétéves gyermek valószínűleg már képes egyéni szavakat beszélni, de valaki ezt korlátozza, míg mások is képesek néhány egyszerű gondolatot közvetíteni, mint például az étkezési vágy. Mindenesetre a jelenlegi szint teljesen elégtelen ahhoz, hogy teljes mértékben integrálódjon a társadalomba, vagy legalábbis az első osztályba menjen, ezért nagyon fontos, hogy tanítsuk a gyermeket beszélni - legalábbis annak megértése érdekében.
 • Általános és finom motoros készségek. Kétéves korukban a gyerekek már önállóan járhatnak és futhatnak, valamint kezükben tarthatnak elég könnyű tárgyakat, és mégis szinte semmilyen ügyességük nincs. Mozgásaik bizonytalanok, képesek a dolgok folyamatos csökkenésére a kezükből, és minden olyan feladat, amely nagy pontosságot és pontosságot igényel, lehetetlen számukra. A motoros készségek javítása szükséges a gyermek nagyobb kényelméhez és biztonságához.
 • Figyelmeztetés. A kétéves kisgyermek tudatában hiányzik a gondolkodásmód - általában nem érdekli, hogy önmagában nem vonzza a figyelmet. Mindazonáltal a koncentrációs képesség nagyon hasznos mind a tanulmányok, mind a távoli jövőbeni sokféle munka szempontjából.
 • Absztrakt gondolkodás és a fantázia. Képzeljünk el egy pillanatra, hogy teljesen képtelenek vagytok a képzeletektől - vagyis nem is tudsz vizuálisan elképzelni egy ismerős témát, ha nem látjátok azt. Van egy ilyen személynek? A kétéves gyerekek esetében azonban egy ilyen jellegzetesség sok szempontból releváns - pontosabban, egyszerűen nem rendelkeznek sok ismerős témával, csak most kezdik felfedezni ezt a világot.

A jövőben ezeknek a tulajdonságoknak a jó fejlődése lehetővé teszi, hogy magas szintű találékonyságot érjenek el, és képesek legyünk valami teljesen új feltalálásra.

 • Creative. A gyermek sikerei a kreatív területen lehetővé teszik, hogy érvényesítse magát, növelje saját önbecsülését, sőt új barátokat is találjon.Nem kell kiemelkedő mesterré válnia, mert a kreativitás nemcsak egy szakma vagy az élet jelentése, hanem csak egy kellemes időtöltés is. Még akkor is, ha személyesen úgy gondoljuk, hogy a kreativitás az idő és az erőfeszítés pazarlását jelenti, vegye figyelembe, hogy ugyanazt a kiválóságot fejezi ki a memóriát és motoros készségek.
 • Társadalmi fejlődés. A modern világban a túlzott félelem hátrány, de a nem megfelelő önbizalom is nem lesz plusz. A gyermeknek képesnek kell lennie a társadalomban viselkedni, megérteni az általánosan elfogadott szabályokat, és nem sértheti őket, udvarias és nem sérteni másokkal. Már két vagy három év múlva az első óvodai barátok formájában ad eredményt, és a felnőtt életben az idegenek vonzódásának képessége valóban felbecsülhetetlen értékűvé válhat.

Segédanyagok

Nyilvánvaló, hogy még a zseniális szülők is egy egész gyakorlati feladatot hozhatnak létre egy kétéves gyermek fejlesztésére, ezért támaszkodni kell számos támogató anyag, amely szerencsére igen változatos:

 • Először is, a könyvek segíthetnek a gyermek fejlődésében. Az ilyen kiadványok többnyire szülők számára készültek, mert a kétéves gyerekek nem tudnak előzetesen olvasni; részletesen ismertethetők a népszerű fejlesztési programok, például a Montessori technikák, amelyeket a professzionális tanárok és oktatási központok világszerte több mint egy évszázada használnak.

Ha a könyv képeket is tartalmaz, az még mindig érdekes lehet a gyermek számára - néhány szakértő azt állítja, hogy már ebben a korban már megkezdheti a gyermeknek a számolásra való elsajátítását azzal, hogy megmutatja neki a tárgyak számának digitális megjelölésével.

 • A technológiai korunkban található könyvek alternatívája lehet az interneten vagy lemezen vásárolt programok. Világosabban megmutathatják azokat a feladatokat és gyakorlatokat, amelyek segítenek a gyermeknek abban, hogy jobb eredményeket érjen el saját fejlődésükben. Bizonyos értelemben még a mesebeli rendes rajzfilmek is végezhetik ezt a funkciót, bár természetesen a pedagógiai szerep minden esetben eltérő.
 • A segédanyagokat különféle eszközök egész sora formájában állíthatjuk elő, amelyek teljes mértékben közzétesznek egy adott programot. Különösen a két éves életkorból a társasjátékok fejlesztéseamelyek tartalmazhatnak kártyákat és chipeket, valamint a gépelés pedagógiai hatását leíró könyveket és egy lemez formájában lévő multimédiás összetevőt.

Egyébként a számítógép kiváló kiegészítő segédeszközré válhat, nemcsak a videók lejátszásának képessége, hanem az elektronikus fejlesztésű játékok futtatásának is.

 • Kreatív gyakorlatok hatalmas előnyökkel is járhat. A klasszikus és ismerős változat - versek, óvodákban tanultak. Tökéletesen fejleszti a gyermekmemóriát, és ami a legfontosabb, hogy a gyermek ismételten mondja ki a tanult szavakat, javítja a kiejtést; ugyanazt a hatást a gyermekek dalai adják. Mindezt egy gyűjtőkönyv formájában lehet megvásárolni, vagy egyénileg megtalálható az interneten.
 • Színezés és kézművesség Mindenekelőtt hozzájárul a gyermek finom motoros készségeinek javításához - köszönhetően nekik, sokkal jobban megtanulja használni az ujjait, és bármilyen jó munkát végez. Ezen túlmenően az ilyen feladatok végrehajtása nagyon kedvez a képzelet fejlődésének, amely kiemelkedő mérnököt vagy írót hozhat ki a babából.
 • tánc szintén tökéletesen fejleszti a motoros készségeket, de most meglehetősen nagy. Lehetővé teszik a gyermek számára, hogy bizalmat szerezzenek a mozgásukban, és ideális esetben mégis kecses és szép. Napjainkban a gyártók különlegesek tánc szőnyegekamely ösztönzi a babát, hogy ne kaotikusan mozogjon, hanem szigorúan meghatározott irányban.

A gyermekpszichológusok tisztában vannak azzal, hogy a gyermek még nem ismeri a kitűzött célok elérésének hasznosságát, így ellenáll az oldalsó fejlesztési kísérleteknek, kivéve, ha érdekli. Ezt csak a folyamat játékszerû megadásával lehet megtenni, így az összes bemutatott megoldás úgy néz ki, mint a játékok, de minden bizonnyal mélyen fejlõdik.

Meg kell jegyezni, hogy a fent említett eszközök egyike sem tekinthető a gyerekeknek rutinnak.

Fejlesztési osztályok

A gyermek fejlesztésére irányuló célirányos erőfeszítések sokkal jelentősebb eredményt adnak, mint a spontán keletkező helyzetek, amelyek a gyermek bizonyos önfejlesztését igénylik. A gyerekek sokkal fejlettebbnek tűnnek azokban a szülőkben, akik tisztában vannak saját felelősségükkel a baba fejlődéséért, és alaposan megközelítették a megfelelő pedagógiai módszerek tanulmányozását. Több száz módja van a kétéves gyermek alapvető készségeinek javítására., röviden csak a legnépszerűbbeket tekintjük, amelyeknek az összes fiatal szülő arzenáljában kell lenniük.

beszéd

A beszéd fejlesztése nagyon fontos, hogy a gyermek rendszeresen beszéljen. A gyakorlat azt mutatja, hogy az otthon felnevelett gyerekek nem nagyon aktívan használják a beszédet, csak minimális igényekre korlátozódnak - kérjen ételt, kapcsolja be a karikatúrát, és így tovább. Vannak, akik általában csak a sírásra korlátozódnak, és a szókincs teljes kiterjesztéséről egyáltalán nem.

Általában a gyermek beszélgetési tevékenységét ösztönzik az óvodai tanulási tanulók és dalok segítségével. Ez érdekes a gyereknek a telek meséssége miatt, valamint a felnőttek minden új munkát megcsodálta meglepetés nélküli jóváhagyása miatt; meglehetősen konkrét jutalom a sikerért és édességek.

Ennek eredményeképpen a gyermek legalább érthetőbbet fog beszélni, mint egy maximumot - megtanul néhány új szót, és aktívabban fogja használni a beszédet a kommunikációhoz. Általánosságban elmondható, hogy nem találhatsz semmit, hanem csak kommunikáljon többet a gyermekkel, ha különböző kérdéseket tesz fel neki. Még ha a válasz egyszálú, még mindig hozzájárul a kívánt eredmény eléréséhez.

Vigyázat

A figyelmet olyan egyszerű játékok segítik elő, amelyek egyáltalán nem igényelnek további vásárlást, és minden helyzetben teljesen elérhetőek. A legegyszerűbb példa: menjen a gyermekkel az ablakhoz, és kérje meg, hogy keresse meg és mutassa meg a zöld autót. Vagy keresse meg a képen látható részleteket. Ezzel párhuzamosan fejleszthet és asszociatív gondolkodást kérhet a gyermektől, hogy ne találjon egy konkrét objektumot, hanem minden olyan objektumot, amelynek közös minősége van - ugyanaz a szín, alak vagy más jellemző.

Egy ilyen típusú játék megvásárolható - valószínűleg különböző színű, formájú és mintás kártyák lesznek, és a kis játékos feladata, hogy bizonyos tulajdonságokkal rendelkező kártyákat keressen.

Általános és finom motoros készségek

Az általános és finom motoros készségek fejlesztése érdekében különböző kreatív feladatok alkalmasak. Különösen az agyag és a rajzolás modellezése, valamint a kézművesség és a rejtvények nagy előnyökkel jár az ujjak kifejlesztésében. Ebben a korban a csecsemő alig vak, vagy valami érdemes figyelmet szentel a jelentés nem a mestermű létrehozása, hanem a mozgások bizalmának megszerzése, így a gyurma egy darabjának banális gyúrása is előnyös lesz.

A pontok összekapcsolása vonalakkal, hogy valódi képet kapjunk, jó eredményes megoldás.

Akár csak megtaníthatja gyermekét valami hasznosnak, például mossa meg a kezét a csap alatt. A nagy motoros készségek fejlesztése érdekében minden aktív fizikai gyakorlat jól használható - mind a tánc, mind a szabadban játszott.

Absztrakt gondolkodás

Az elvont gondolkodás fogalma túlságosan bonyolultnak tűnik a két éves korú gyermekek számára, de ebben a szakaszban az objektumok tulajdonságainak egyszerű tanulmányozását jelenti.A baba még mindig rosszul orientálódik a lágy és kemény tárgyak, mennyiségük, színük stb.

Mindezek megértésének javítása, egy nagy bizibord - különféle mechanizmusok és anyagok mellékelt mintái. Ebben az esetben meg kell mondani a gyermeknek bizonyos jellemzők nevét, majd meg kell kérnie, hogy csak lágy tárgyakat jelöljön, vagy csak kemény, vagy nagy, vagy hideg vagy fából készült tárgyakat.

Nagyon fontos, hogy megtanítsák a gyermeket, hogy az alakokat és az ételeket megkülönböztessék - íze és szaga is. Ezen túlmenően a baba készen áll arra, hogy megkülönböztesse az azonos és a másikat.

Kreatív fejlődés

A kreatív fejlődés nem ad kreatív eredményeket, de hozzájárul az egyéb hasznos készségek fejlesztéséhez. A kreativitás, akár zene, akár rajz, jó memóriát fejleszt, mert a gyermeknek szem előtt kell tartania, mit próbál reprodukálni. Általában is ösztönzi a gondolkodási folyamatokat és a képzeletet. Ha a kreativitás magában foglalja a kéz aktív részvételét (például rajz vagy modellezés), akkor ez is hozzájárul a finom motoros készségek fejlesztéséhez.

Társadalmi fejlődés

A gyermek társadalmi fejlődése az, hogy megtanítsa őt a társadalomban viselkedni. Két éves korukban a minimális feladatok vannak beállítva - hogy a gyereknek az üdvözlés, búcsú, hálával és udvariassággal kapcsolatos ötletet adjon. Egyes pszichológusok már ebben a szakaszban azt ajánlják, hogy adjanak gyermekeknek ilyen játékokat, ahol nyertesek és vesztesek vannak, hogy megtanulják méltósággal játszani.

Általában: a kommunikációs készségeket a társadalomban legjobban egy széles körű kommunikációs \ t Ezért itt a szülők valószínűleg általános irányt adnak, míg a részleteket sokkal jobban elmondják az óvodában, ahol a gyerekeknek is kiváló lehetőségük van a gyakorlatban megtanultak megszilárdítására.

fantázia

A fantázia időben történő fejlesztése nagyban hozzájárul a gondolkodás és a bővülő látókörök általános felgyorsításához. A legjobb az, hogy különböző szerepjátékok lesznek. - azok, ahol a gyermek állítólag valaki más helyett. Hogy őszinte legyek, a két évig valószínűleg még mindig túl nehéz, de megpróbálhatja meghívni a gyereket, hogy képzelje el magát egy mesebeli hős helyett, ha egy fiú, hercegnő vagy orvos, ha egy lány.

A nagyobb természetesség érdekében a boltban vásárolhat olyan gyermekjellemzőket, akiknek a gyermek szerepe megpróbál bejutni. Ennek köszönhetően teljesen váratlan eredmény érhető el: például a gyerekek masszívan félnek az orvosoktól, de ugyanakkor szeretnek játszani a gyerekek orvosi készleteivel, és az ilyen játékok eredményei szerint az orvosok félelmei visszavonulnak!

Bontsa ki a fogalmak körét és ismerkedjen meg az újdonságokkal

A két éves gyermek világa túlnyomórészt a lakásában van, a legjobb esetben - játszótérrel és közeli parkkal egészül ki. Ez nem teszi lehetővé, hogy megtanulja az életben szükséges összes fogalmat, még akkor is, ha a felnőttek számára eleminek tűnnek.

Emlékezz erre Szinte semmi sem tudná teljesen önállóan tudninem a többi ember szavaiból, nem pedig a könyvekből és a TV-műsorokból, vagyis szinte minden olyan információról, amelyet valakitől kaptál, így itt az ideje, hogy megosszuk azt a babával.

Mutassa meg és magyarázza el gyermekének szó szerint mindent. Mondja el, milyen célokra szolgál minden szoba és minden bútor a házban. Menj a boltba a gyermekeddel, és mutasd meg neki, hogy az összes finom étel, amit minden nap eszik, származik. Vigyázzon a gyermekével egy autóban vagy tömegközlekedésben, sétáljon vele valahol távol otthonától, és mutassa meg, amit eddig nem látott. Vegyük az egyiket az állatkertbe, vagy mutasd meg az akváriumot.

Mondja el, mi a család, hogyan alakul ki. Próbáld meg megmagyarázni, hogy mit csinálnak az anya és apa, és nem feltétlenül a szakmák értelme szerint - csak a főzés, az ételek mosása, a lakás takarítása révén lehet.Mondja el nekünk, hogy milyen szakmák vannak és miért van szükség. Tanítsd gyermekednek a test különböző részeinek nevét.

Próbáld meg a gyereket bevonni a témába, próbáld meg kölcsönösen érdekes beszélgetést folytatni, különben a gyerek elfelejti mindent.

Ne beszéljen absztrakcióval, keressen alkalmat arra, hogy vizuálisan mutassa meg a gyerekeknek, hogy miről beszélsz - nem a kék képernyőn, különben később észleljük, de akár a jelenben, akár legalább egy játékban.

Nem számíthat arra, hogy egy kis hallgató azonnal eljut az ügy szívébe, valószínűleg ismételten meg kell ismételnie, amit korábban mondottál, de mindenesetre új szavakat tárol fel, kibővíti látókörét, és végül mindezeket a tudásokat felhasználja egy eléggé értelmes beszélgetés létrehozására.

Minta terv a hétre

A szülők, különösen a gyermekük fejlődéséhez illik, hajlamosak arra, hogy a hétre gyakorolják a gyakorlatot, ami nagyrészt helyes. Ez segít, hogy ne terhelje túl a babát, egyenletesen fejleszti azt, anélkül, hogy bármilyen minőségben irányítaná, és biztosítaná azt is, hogy teljes mértékben biztosítsa a gyermek fejlődését. Ennek figyelembe kell vennie a baba karakterét és temperamentumát, valamint erősségeit és gyengeségeit.

A tervet, ha Ön vagy valaki más által készítették, nem szabad állandónak tekinteni. kövesse a folyamatot gondosan és értékelje az eredményeketgyorsan módosíthatja az ütemezést.

A gyermek fejlődésének irányítása, ne vezesse őt túl szűk keretekbe - néha egy kicsit nem akar játszani, amit kínál, hanem valami mást, és ő is ilyen lehet.

A terv elkészítésekor különösen ügyeljen arra, hogy a különböző napok terhelése megközelítőleg azonos legyen a térfogatban. Gondosan válassza ki a különféle feladatokat - például, hogy a világ körül tudod, és mindennap kell lennie, de legalább 5-7 különböző módot kell megtenni, és ne kezdje újra a kört, amíg nem fejezi be.

tippek

Van néhány egyszerű tipp, melynek elmulasztása teljes mértékben kiküszöböli a leckék várható pozitív hatását. Ügyeljen arra, hogy kövesse ezeket a szabályokat:

 • A tudás mindig jobban felszívódik. ha a hallgató érdekli ezt, de nem erőltetik őket. Egy kétéves gyerek érdekli, hogy csak játékként tanuljon, így megtalálhatja a módját, hogy érdekelje őt. Ha a gyermek egyáltalán nem mutat érdeklődést a játék iránt, jelenleg vagy elvben nem gondolja rá, hogy kényszerítené - csak rosszabbá teszi.
 • Valójában ebben a korban nagyon kevés idő van szentelve az óráknak, mert a figyelem koncentrációját a gyermekben legfeljebb néhány percig érik el, majd a feladatot meg kell változtatni. mindazonáltal Ne szabja testre a babát, és ne végezze el a feladatot - meg kell tanulnia magát.
 • Az a tény, hogy egy ilyen kisgyereknek nincs olyan feladata, amely az Ön számára elemi jellegű, normális, és szidja őt erre, valamint arra, hogy nem akar szigorúan tilos máskülönben az ilyen foglalkozás iránti bizalmat fejezi ki.

A siker egy másik kérdés: minden bizonnyal dicsérettel meg kell jegyezni, mert jó ösztönző lesz a további eredmények elérésére.

Érdekes oktatási tevékenységek 2 évesnél fiatalabb gyermekek számára, lásd a következő videót.

Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség