Oktatási gyakorlatok gyerekeknek 7 év

A tartalom

Minden gyerek, aki öregszik, egyre több új és érdekes tanul. 7-8 éves korban a gyerekek általában az iskolai életet kezdik. Ebben a korban már tudják és képesek sokat csinálni, képesek hosszú ideig tanulni. Az érlelt morzsák azonossága még mindig kialakul.

A felnőtteknek meg kell határozniuk az utódaik fejlődésének helyes irányát. Az ilyen időszakban a szülők fő célja az, hogy segítse a gyermeket az iskolában való alkalmazkodásban, az alapvető mentális folyamatok, mint például a memória, fejlesztésére figyelemgondolkodás, beszéd, képzelet, valamint finom motoros készségek és kitartás. Ha otthon akarsz megbirkózni ezzel, segít a 7 éves gyerekeknek szóló oktatási gyakorlatokban.

Tippek osztályok szervezéséhez

Ha hirtelen, különböző okok miatt, a családnak nincs lehetősége arra, hogy a gyermekkel több különböző fejlesztési tevékenységet vegyen részt, akkor a szülők önmagukban könnyedén otthon dolgozhatnak.

Amikor egy anya gyermekével dolgozik, nem csak a szükséges feladatot megmagyarázva, és az eredmény későbbi ellenőrzését, de a leckében tartva vele, segíti a nehéz pillanatokat, dicséri őt a sikereiről, támogatja a kudarcokat és türelmesen elmagyarázza a gyermek számára nehézséget. a baba kezd keményen próbálni. Ennek megfelelően az osztály eredménye sokkal magasabb lesz, sokkal több információt fog megtudni.

7 éves korban a gyerekek tevékenységét még mindig a játéktevékenységek uralják, amelyek az iskolai élet kezdetével fokozatosan helyettesítik a tanulási tevékenységeket. Ha a gyermekkel foglalkozó szülő figyelembe veszi ezt a fontos tényezőt, és a játékot használja tanulmányaiban, akkor sokkal könnyebb lesz a baba érdeklődése. És ha a baba érdekli, akkor a tudás, amit ebben a pillanatban kap, sokkal hosszabb és teljesebb lesz.

Használja a gyakorlatban a lehető legjobban a gyakorlati tevékenységeket. Például vacsorát főzhet a gyermekével. Ennek a munkának a folyamán megismerheti gyermekének, hogy milyen evőeszközök léteznek, és mit szántak, milyen összetevőket használnak, mondják el a konyhában a biztonsági szabályokat.

Ha lehetséges, hagyja, hogy a morzsák megjelenjenek. Biztosítsa az etikett szabályainak ismeretét, amikor edényeket szolgál fel az asztalon.

7-8 éves korban a gyerekek szeretnek egy csoportban játszani. Ez a pillanat nagyon fontos a lecke megszervezésében. A vállalat nemcsak társait, hanem szüleit is készítheti. Az ujjszínház segítségével rendezheti meg a nagyszülőknek szóló mesebeli show-t.

Készíthet saját meseit a babával együtt, jelmezeket és szükséges attribútumokat készíthet az improvizált eszközökből, és mutasd meg az apádnak. Mindez segíti a képzelet, a fantázia, a kreativitás kialakulását. A családi körben is szervezhet egy versenyt a logikai problémák megoldására, összeállíthat egy képet egy puzzle-ról, mindezeket együtt a keresztrejtvényeket megoldva, a tervező figuráit építve. Az ilyen tevékenységekben a baba eredményei sokkal magasabbak lehetnek, mint a szülei.

A számítógép segíteni fog a leckék diverzifikálásában, de érdemes azonnal megvitatni a gyermekkel azt az időt, amellyel együtt eltöltheti. Használhatja az oktatási filmek megtekintésére, a rejtvények online megoldására.

A megszerzett tudás teszteként a gyermeknek lehetősége nyílik a különböző irányú tesztek megoldására.Az ilyen programok automatikusan átfogó elemzést nyújtanak, amely segít a felnőtteknek a tudásbeli hiányosságok azonosításában. A gyerekek nagyon szeretik ezeket az osztályokat.

Gyakorlatok a logikai gondolkodás fejlesztésére

 • A "Olvasás gondolatok" játék. Egy felnőtt vagy gyermek mentálisan készít szót. A találgatóknak arra kell kitalálniuk, hogy mi volt a szó a vezető kérdések segítségével, amelyeket csak „Igen” vagy „Nem” válaszolhat.
 • A játék "Rhymes". A megalkotott szóval meg kell hívni a rímelő szavakat. A győztes az, aki az utolsó szót hívta. Például a "baby" rhyming szavak "böfögő, nád, csendes" szó lenne. A játék során a logikai gondolkodás mellett a morzsák aktív és passzív szókincse is jól fejlett.
 • Játék "Add a szót." Az első résztvevő egy szót ír, és megírja azt a levelet, amellyel kezdődik. A következő résztvevők egyenként írnak betűket előtt vagy után, megpróbálva kitalálni, hogy mit jelent a kezdő kezdő. A játék addig folytatódik, amíg az egyes résztvevők írásbeli levelekből történő megírásához szükséges képességeik kimerülnek. Ezután a kezdő azt mondja mindenkinek, hogy melyik szót gondolta eredetileg.
 • A játék "Keresse meg a felesleges". A játék variációi sokan gondolkodhatnak. Szinte mindent használhat a házban. Alternatívaként 5-7 zöldséget is elhelyezhet a gyermek előtt, adjon neki időt, hogy megvizsgálja őket, és kérje meg, hogy forduljon el. Ekkor hozzá kell adnod egy kis gyümölcsöt. Miután a baba megfordult, meg kell mondania, mi változott, mi felesleges és miért.
 • Játék "Gyűjtsd össze a történetet." A játéknak olyan képsorozatra van szüksége, amelyben a gyermeknek történetet kell készítenie. A felnőttek véletlenszerű sorrendben helyezik őket a baba előtt. A gyermek feladata, hogy visszaállítsa a képek sorrendjét a jelentésben, és hozzon létre egy történetet. Biztosítani kell, hogy a gyerekek a mondatokat a történelem félelmetes szálának elvesztése nélkül mondják ki teljesen.
 • Játék "Készíts egy ajánlatot". A gyermeket felkérik, hogy mondjanak szavakat azokról a szavakról, amelyeket összekeverünk.
 • A gyermekek keresztrejtvényeinek megoldása, a Sudoku for Kids játék Kiváló segítség a logikai gondolkodás fejlesztéséhez és a nem szabványos kérdések megválaszolásához.
 • A játék "Találja meg a különbséget". A gyermek felajánlja, hogy 10 különbséget talál két képben. Ez a játék versenyen tartható, ha két pár kép van. Az ebben a verzióban játszott feladat az, hogy a különbségeket a lehető leggyorsabban megtaláljuk.
 • Tökéletesen megbirkózik a logikai puzzle készítéssel. Ezenkívül az ilyen játékok segítenek a kitartás, a figyelemfelkeltés és a finom motoros készségek fejlesztésében.
 • A labirintus átjárata nagyon érdekes a gyerekek számára. Egy ilyen játék asztali és online formában is elérhető. A lelkesedéssel járó gyerekek a hősöket bonyolult utakon vezetik, segítve a célvonalat.
 • Pocket tag játékok.

Osztályok a memória fejlesztéséhez

 • Beszélgetések a gyermekkel arról, hogy a nap hogyan ment. Az esti órákban folytatott beszélgetések nemcsak időt biztosítanak neki, ami gyakran a szülőknek nem elegendő a nap folyamán, hanem a memória és a beszéd fejlesztésére is. Kérd meg a kisbabát, hogy mondja el mindent a legkisebb részletekben, kérdezze meg a vezető kérdéseket, adja meg a kis részleteket (milyen színű volt a labda, barátja barátnője, pólója stb.). Először a gyerekek zavartan beszélnek, következetlenül, de fokozatosan a történetek teljesebbé válnak, a mondatok helyesen épülnek fel, a gyermek maga is emlékszik a kis dolgokra, minden részletre és részletre.
 • olvasás könyveket és a versek emlékezetét. Ha a gyermeket még mindig nehéz elolvasni, akkor azt csinálja. Kérje meg, hogy ismételje meg, amit olvasott, kifejezze véleményét arról, amit olvas. Próbáljon beolvasni az olvasás szeretetét. Ha azonban nem sikerült, akkor tegye azt a szabályt, hogy naponta több oldalt olvasson, majd egy vita után. Emlékezzünk legalább egy quatrain-ra naponta.Amellett, hogy ezt a memóriát fejleszti, hozzájárul a gyermek aktív és passzív szókincsének bővítéséhez, beszédének fejlesztéséhez.
 • A "szavak" játék. Kérd meg a gyermeket, hogy emlékezzen meg arra a szavakra, melyet hívni fogsz. Akkor mondjuk 10 szóval, egy bizonyos témára (zöldségek, gyümölcsök, házi és vadon élő állatok, baromfi) támaszkodhat. A morzsák feladata, hogy emlékezzenek és megismételjék a legnagyobb számú szót, amit hívtál. Ha egy hét éves gyermek 5 szavát tudott megismételni utána, úgy vélik, hogy jól fejlett rövid távú a memóriát, Ezeknek a szavaknak a 7-8.
 • Játékok képekkel. A gyermek előtt 5-10 kép kerül elhelyezésre. Miután a baba gondosan megvizsgálta és emlékezett rá, el kell fordulnia. Ekkor 1-2 képet távolíthat el, vagy elrendezheti őket egy másik sorrendben. A baba feladata, hogy megnevezze azokat a képeket, amelyek hiányoznak vagy visszaállítják a korábbi sorrendet.
 • "Párosított képek." Ehhez a játékhoz vegyen fel több pár azonos méretű és hátoldalú képet. Mindegyiket összekeverik és lefektetik az asztalra. A játékosoknak felváltva kell megnyitniuk egy pár képet, és megmutatniuk kell másoknak. Ha megnyitott egy pár, a játékos magának veszi. Ha páratlan képeket nyit meg, akkor átfordulnak és az eredeti helyükre kerülnek, és a fordulatot a következő játékosnak adják át. A nyertes az, aki képes volt összegyűjteni a legtöbb párosított képet.
 • Javasoljuk, hogy gyermeke gondosan mérlegeljen minden mintát. Ezután fordítsa meg, és kérje meg, hogy mondja el, vagy írjon a lapra a legkisebb részletekkel, amit eszébe jutott. Ezután mutassa meg újra a képet, és ellenőrizze, hogy helyes-e.
 • Társulási módszer Segít emlékezni a kaotikus rendetlenségben bemutatott információkra. Tanítsd meg gyermekednek, hogy használd. Ehhez ajánljuk a gyermeket, hogy neveket nevezzenek egy szóba, vagy segítsenek neki. Az egyesületek nagyon különbözőek, nevetségesek, mindenki számára ismerősek, vagy csak a gyermeke és Ön számára érthetőek. Ezzel a gyakorlattal segíthetsz abban, hogy kapcsolatokat építsen ki arra, amit meg kell emlékezni, és azt, amit már tud és ért.
 • Tanulás zenei hangszerek lejátszására idegen nyelvek tanulása, táncok tanulása - mindez nemcsak hasznos, hanem nagy segítséget nyújt a gyermek fejlődésében is.

Az ellátás fejlesztése

Korrekciós tesztek

Ez a gyakorlat tökéletesen segít megbirkózni a baba gondozásának fejlődésével. Lényege abban rejlik, hogy a morzsát egy papírlapra ajánljuk, a rá nyomtatott szöveggel. Feladata a felnőttek által megfogalmazott levél áthidalása.

Fokozatosan bonyolíthatja a feladatot egy másik művelet hozzáadásával, például egy betű kitörésével és a második aláhúzásával. Ha a gyermek még nem ismeri a betűket, akkor helyettesítheti őket bármilyen karakterrel.

Ugyanezt a feladatot még nehezebbé teheti azáltal, hogy minden karaktert egy adott karaktert kér.

kémek

Játssz a babával a kémekben. Ehhez gondoljunk fel minden egyes betűt vagy számot - egy nyomot - egy adott rejtjelre. Ezután küldjön neki egy titkos üzenetet, amelyet meg kell szüntetnie.

Keresi a hiányzóakat

Ebben a gyakorlatban a gyermeket egy papírlapon kapják meg, amelyek között egy adott témában szavakat kell találniuk. Például az iodolukvraloshkroalmorkovchioriavoyyloldvoamroarkpustadshvvffomidoryryam. Ezek közül a levelek közül a babának meg kell találnia a zöldségek nevét, és át kell vennie őket.

Hasonló feladat lehet számokkal. Ebben az esetben a morzsákat bizonyos számok között kell megtalálni a számjegyek között. Azok a gyermekek, akik nem ismerik a számokat és betűket, egy ilyen megbízást különböző szimbólumokkal lehet felajánlani. Itt a gyermeknek meg kell találnia egy bizonyos karakterkombinációt.

színházba

Ehhez a feladathoz egy vagy több gyakran ismétlődő szót tartalmazó egyszerű verset kell felvenni. Az elkezdéshez olvassa el gyermekét kifejezetten. Ezt követően a baba újra el kell olvasnia, de egy feltétel hozzáadásával például az egyik gyakran ismétlődő szónak nagyon hangosan kell beszélnie.

Ha a gyermeke ezzel megbirkózott, akkor egy másik feltétel hozzáadásával bonyolítja a feladatot. Ha a morzsát még mindig nem tudja elolvasni, akkor tegye meg. Meg kell, hogy egy bizonyos szót halljon, például megragadja a kezét.

A képzelet fejlődéséhez

Kézi rajzok

Az a tény, hogy a pálmákkal és az ujjakkal való rajz tökéletesen stimulálja a képzelet és a fantázia fejlődését, segít a kéz finom motoros készségeinek fejlesztésében és a kitartás kialakításában a babában. Ehhez ajánljuk a morzsákat, hogy a tenyerét tetszés szerint színezzék, és egy darab papírra nyomtassanak.

Két tenyérről nyomtathat egymás mellett. És most hagyja, hogy a gyermek fantáziáljon és befejezze a rajzot. Talán lesz egy fa vagy egy mesebeli madár, vagy talán egy kis szakállas férfi. A gyermekek fantázia nagyon gazdag. Érdekes lehetőséget fog neki hívni.

Vicces blotok

Kérd meg a gyermeket, hogy a lehető legtöbb festékre vonja be az ecsetet, és dobjon egy nagy foltot a lap közepére. Hajtsa fel a lapot és nyomja le. Ezután ki kell egyenesítenie a lapot, és meg kell kérdeznie a babát, hogy lássa, hogyan néz ki ezek a blotok. Hadd fejezze be a rajzát.

Mágikus szál

A 30-40 cm hosszú fonalat gouache-ba kell meríteni, és egy papírlapra kell helyezni, és tetszés szerint görgethetjük. A második lap tetejére fedjük le, és nyomjuk meg a gombot. Ezután meg kell húzni a szálat, mindkét lapot megtartva

Nézd meg a kapott képeket a gyermekkel, és kérd meg, hogy mondd el, mit néznek ki, kérjék meg a szükséges részleteket.

Gonosz mágus és kedves tündér

El kell helyeznie a baba előtt egy papírlapot, két teljesen azonos számmal. Egy figurát gonosz bűvészké kell fordítania, a második pedig egy jó tündérre, színes ceruzával. Hadd fantáziáljon, és elmondja, mit tehet a gonosz bűvész, és hogyan nyerte át a jó tündér.

Zenei történetek

Kapcsolja be gyermekét, hogy hallgassa a klasszikus zenét, és kérje meg, hogy zárja be a szemét. Meg kell mondania, hogy mit gondol, hogy ez a zene elmondja, milyen érzéseket közvetít.

A tánc bemelegszik

Bizonyos zenére táncolva a gyermeknek meg kell mondania a megfogalmazott képről, és a többi résztvevő - kitalálnia, milyen képet készített. Ez lehet egy vicces majom, egy hatalmas oroszlán, fontos, hogy a gyermek saját képén gondolkodjon, és hogyan kell felfednie azt.

7 éves korban már nagyon fontos gondolkodni a játékok vagy oktatási anyagok megvásárlásával a baba számára. Mindegyiknek új ismereteket kell adnia a gyermekről.

Egy nagyon jó beszerzés egy olyan enciklopédia lesz, amely a gyermek érdeklődésének tárgyát képezi. Annak érdekében, hogy minél többet tudjunk megismerni, a gyerekek nagy érdeklődéssel kezdik elolvasni.

Hét éves korában a finom motoros készségek fejlesztésén kell dolgoznia. Ezzel kapcsolatban kiemelkedő segítséget nyújtanak érdekes feladatokkal, színezéssel, agyaggal, ceruzával és festékkel.

Jó segítséget nyújtanak a különböző kivitelezők, mozaikok is. Ismerje meg a babával néhány rímet az ujj gyakorlatok önálló teljesítményéhez.

És ami a legfontosabb - mindig emlékezzünk arra, hogy a gyermek fejlődése nagymértékben függ tőled. Ebben a nehéz feladatban ne csak az óvodára vagy az iskolára támaszkodjon.

A 6-7 éves gyerekek oktatási játékairól lásd a következő videót.

Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség