Oktatási könyvek gyerekeknek

A tartalom

A könyveket hagyományosan az emberi tudás kincskiképzésének tekintik, és semmilyen technológia, beleértve a televíziót és a számítógépeket, nem helyettesítheti őket. Eddig az egyén elme mutatóját gyakran az általuk olvasott könyvek száma határozza meg. A könyv sok olyan információt tartalmazhat, amely nemcsak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is hasznos. Szeretné elterelni a gyermeket a különböző haszontalan tevékenységektől - vásároljon neki egy fejlődő könyvet!

Milyen követelményeknek kell megfelelniük egy fejlődő könyvnek?

A fejlődési könyvek jelentősen különböznek egymástól a gyermek életkorától, a designtól és a fejlődési funkciótól függően. Ne feledje, hogy még a legintelligensebb és leghasznosabb könyv sem okoz a baba érdekét, ha nem rendelkezik fényes képekkel.

A fejlődő könyvek használata egy éves kortól megengedett, és a szerzők szerint néhány másolat hat hónapos korból is releváns. Legyen az, hogy ha egy 1-2 éves gyermekre vonatkozó könyvről beszélünk, akkor a szöveg és a mély jelentés itt legalább - az oldal 90% -a kép, és ismét nem bonyolult, hanem a legegyszerűbb. Bizonyos értelemben ez még egy könyv sem, hanem különböző tantárgyak illusztratív albuma - például különböző tárgyak, állatok ábrázolhatók és aláírhatók.

Az óvodáskorú gyermekek esetében minden olyan könyv, amely a fényes rajzokon kívül bizonyos, egyszerű, izgalmas játékgá alakított képzési típusú feladatokat is tartalmaz.

Végül az általános iskolás korú és idősebb gyermekek számára a fejlődési könyveket már jelentős mennyiségű szöveges információval kell ellátni, bár még mindig túl korai lenne visszautasítani a fogságot. Kiváló példa erre a korszakra vonatkozó fejlődő könyvre a részletes képekkel ellátott enciklopédiák.

típusok

Vannak különböző típusú oktatási könyvek.

A térbeli gondolkodás

Ezek a legkisebb könyvek, amelyek elsősorban illusztrációkkal szolgálnak. Olyan csecsemők számára készültek, akik a legtöbb időt otthon töltik, és még nem képesek dinamikus képet rögzíteni és megjegyezni. Tegyünk egy egyszerű példát: az állatkertben 1-2 éves korú gyermek nagyobb valószínűséggel megijedt, mint lenyűgözni, akkor sem érdekli a vadon élő természetű televíziós műsorok, hanem az elefántokkal, medvékkel, rókagombákkal és mezei nyulakkal is megtekintheti a képeket.

Egy ilyen kiadvány feladata, hogy vizuálisan megismerje a gyermeket a világ bizonyos tárgyaival vagy jelenségeivel, és semmi többé.

Az objektumok mellett láthatóak a szín és a forma fogalma, nagy és kicsi, felső és alsó, stb. A „Színek. Solar fotókönyv” című könyv jó példája lehet egy ilyen kiadványnak.

A logika fejlesztése

Az ilyen könyvek hagyományosan bizonyos feladatokat tartalmaznak az elme fejlődéséhez - a charades, az rebuses. Az információk túlnyomó részét vizuális információk formájában kell benyújtani. Az életkor szerint az ilyen termékeket frissíteni kell, hogy a gyermek logikája új szintre emelkedjen. A logika fokozatos fejlesztése jól átgondolt a „Nagy könyv a nyúlról” című könyvben.

A beszédkészség és a szókincs javítása

Annak érdekében, hogy a gyermek megtanuljon a lehető leghamarabb beszélni, gyakorlatra van szüksége, és felmerül a kérdés, hogy melyik témát kezdené megvitatni.

A pszichológusok úgy vélik, hogy a legegyszerűbb módja ennek a fejlődő képkönyvnek az azonos gyermekről, aki egy hétköznapi gyermek életét él. Ez a témakör szoros és érthető a gyermek számára, érdekli, és ideális platform ahhoz, hogy a felnőtteknek valami újat mondjon nekik - a főszereplőről.

A szókincs bővítése érdekében az ilyen könyvek szerzői gyakran kiegészítik az ábrázolt történeti fogalmakat, hogy a gyermek a jövőben találkozik a mindennapi életben, de eddig nem használták fel őket - például a különböző gyümölcsök, állatok nevei, akciók. Szergej Savushkin művei, különösen a „Anya asszisztense” és a „A nyuszi önmaga”, modellként szolgálhatnak.

Feladatokkal és tesztekkel

Az ilyen oktatási könyvek a saját gondolkodásuk és logikájuk bizonyos alapjaival rendelkező gyermekek számára készültek, mivel kifejezett visszajelzést igényelnek. Az olvashatatlanság még mindig megengedett, de a 4 év alatti gyermekek számára ezek a kiadványok valószínűleg nem működnek.

A gyerekek számára a legnépszerűbb „könyv” feladat a varrott színezés / festés, amely ugyanarra a témára szentelt, mint az érdekes történetek és történetek. Egy másik alternatív feladat lehet egyszerű matematikai műveletek, vagy olyan tesztek, amelyek meghatározzák, hogy ki a gyermek a kedvenc karaktereiből.

Az ilyen feladatok csak első pillantásra tűnnek egyszerű szórakoztatásnak a gyermek még a legegyszerűbb kérdéseket is felvetve, a válasz kötelező feltétele mellett, de játékosan, gondolkodhat, és így eredményt ad. Az 1 és 2 év közötti gyermekek számára az "Irodalom" könyv tökéletes.

A kreatív fejlődésért

A kreatív fejlesztésű könyvek feladata a gyermek fokozatos irányítása az ő kreatív útján a legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig, az egyes szakaszok részletes illusztrált magyarázata. Először is, kihívásnak tűnik - mennyire tudok menni, másodszor, valóban biztosítja az új készségek megjelenését és a tehetségek nyilvánosságra hozatalát. Nos, feltárja a gyerekek tehetségének előnyeit az "ujjal rajzolva" és a "tenyerével a tenyerével".

Etikai és hazai tanulás

Ez a fajta különböző korosztályok számára készült. A legkisebb változatban egy ilyen, élénk formában megjelenő kiadványnak el kell ismernie a viselkedés és udvariasság elemi szabályait - üdvözlés, búcsú, kérés vagy hálát kifejezve, a vének és így tovább.

Egy idősebb korban a könyv bizonyos tipikus helyzetekben hozzáadhat a viselkedés jellemzőit - történet formájában lehetnek példa arra, hogy ki kell adnia a tömegközlekedést, hogyan viselkedjen a nyilvánvaló igazságtalansági helyzetekben.

A „Hét törpék iskolája” sorozat néhány lapjának alkotói példaként szolgáltak erre a kérdésre.

tanulás

Jó módja annak, hogy gyermekét különféle ismeretekben érdeklődjék az enciklopédiák. Használatuk különböző korosztályokban lehetséges, de a legszélesebb körben használják a középiskolás korú gyermekeknél, akik már nem csak kíváncsiak, hanem jó olvasási és tanulási készségeik is.

Érdekes tényező ugyanazok a képek, de most a kép fényképészeti pontosságára kell összpontosítania.

A szöveg nem lehet túl sok, és nem tartalmazhat túl bonyolult fogalmakat a gyermek számára. A tantárgyak sokrétűek - földrajz, biológia, fizika, kiegészíthetők az űrkutatással és a paranormális jelenségekkel kapcsolatos szakaszokkal. Egyszerre az "Ismerem a világot" tartalmazó enciklopédiák sorozata széles körben elterjedt, ami ma is nagyon releváns.

Eredeti könyvek

Számos olyan oktatási könyv létezik, amelyek az általános számtól annyira kiemelkednek, hogy nem szerepelnek az említett kategóriák egyikében sem. A tény az, hogy egyszerre több területen fejleszti ki a gyermeket, és a többi megjelenésétől eltérően különböznek.. Felsoroljuk a leggyakoribb lehetőségeket.

Wimmelbuch, vagy a könyv - "peepers"

A második az első egyszerű fordítása. Az ilyen könyvek sajátossága - élénk képekben, nagy részletekkel, szöveg nélkül, vagy minimálisan, ami lehetővé teszi a szabad értelmezését, amit látnak - ez minden esetben másként értelmezhető. Egy adott telek hiánya a gyermek logikáját és fantáziáját összekapcsolja, a kép fényereje pedig további érdeklődést kelt, és a vita, hogy megvitassák, vagyis segítsék a beszédkészség kialakítását.

Mágneses oktatási könyvek

Valójában ez nem olyan könyv, mint egy társasjáték. Magában foglal egy olyan mágneseket, amelyek egy meghatározott képpel rendelkeznek, amelyet egy speciális mezőbe kell helyezni a megfelelő sorrendben. Egy ilyen kiadvány a legjobb memóriát képezi, mert bizonyos információk megadásával lehetővé teszi a mágnesek ismételt eltávolítását és újracsatlakozását, helyek cseréjét, hogy ellenőrizze a megszerzett ismeretek asszimilációs fokát.

Egy ilyen könyv példájaként gyakran említik a zászlókkal ellátott mágneses atlaszot, de ez egy középiskolás korú gyerekek feladata, és a fiatalabb gyermekek számára is vannak analógok, különösen az állati világhoz kapcsolódóan.

Matricákkal

Ez a fajta fejlődő könyv teljesen hasonló az előző ponthoz, de a matricák mágnesekhez viszonyított nagyobb egyszerűségének köszönhetően sokkal nagyobb eltérést tesz lehetővé a témában.

Milyen könyveket és kézikönyveket válasszam?

A korosztály számára minden korosztály számára elérhető oktatási könyvek modern választása a szülőket komolyan gondolja, hogy milyen kiadványokat szeretne előnyben részesíteni. A legjobb, ha két szempont alapján navigálunk - először is, a gyermek korától és fejlettségi szintjétől függően, akinek a vásárlása szándékozik, másodszor, a szülők vagy akár a jövőbeni tulajdonos személyes szimpátia szerint, ha már egyértelműen képes választani magának. Ugyanakkor sok szülő szeretné választani valamit, ami nagy az igény az orosz családok körében, de nem mindig a téma irányítja őket.

A nagyszabású projekt, amely a „Hét törpék iskoláját” kínálja, lehetővé teszi, hogy szó szerint fedezze a gyermek fejlődését a születéstől az iskoláig. Ez azonban nem egy fejlődő könyv, hanem egy egész könyvtár. A kiadvány fogalma úgy van kialakítva, hogy a baba életének minden évére 12 kézikönyv készül, melyet a főszereplő közös jellege - a gnóm - egyesít, aki ebben a szakaszban megtanítja a babát. Mindez a legalapvetőbb - a színek megkülönböztetésével - kezdődik, és az iskolák felkészülésének tesztjeire, és még egy rövid betekintésre a történelemre is - arról, hogyan éltek az őseink. Más szóval, ha ezt a fejlesztőkönyvet vásárolják, még senki sem tekinthető meg. Azok számára, akik még mindig kétségesek, nagyszerű hírek állnak rendelkezésre - az interneten nyilvánosan megtalálható a kiadvány elektronikus változata.

Egy jó alternatíva, de csak öt éves korig lehet a "nagy könyv a nyúlról, vagy hasznos történetek és beszélgetések a képekről." A Zaiku történetei a hazai pedagógusok legújabb fejlesztése, ahol gyönyörű képek, feladatok és sok hasznos információ található a hatszáz oldalról. Ellentétben az előző kiadással, ez a program nem jön hiába a formátumban, bár egy vastag könyv - a szerzők azt javasolják, hogy átfogóan és célirányosan dolgozzanak, rosszul alkalmas arra, hogy külön témákat vonjon ki a kontextusából. A könyv határozott pluszja, hogy módszertani ajánlásokat tartalmaz a szülőknek és kérdéseket, amelyeket a gyermek kérhet a múlt ellenőrzése és további rögzítése céljából.

Hogyan csináld magad?

Ha az anya önmagában nem törődik a kreativitással, akkor a gyermek számára egy könyv fejlesztése sikeresen elvégezhető a saját kezével. Talán kevésbé lesz pedagógiai jelentősége, de egy fényes és szép ajándékot illetően biztosan illeszkedik, és kiegyensúlyozott és átgondolt megközelítéssel még néhány piaci mintával versenyezhet.

Egy saját készítésű oktatási könyvet általában csak a legfiatalabb gyerekek számára készítenek - más gyerekek számára, a fényképekhez közeli túl bonyolult illusztrációk szükségesek. Általában egy ilyen könyv puha, alapja ruhával, és a végtermék létrehozásához minimális készségekre lesz szüksége az applikáció, a vágás és a varrás terén, valamint egy határozott ötlet. Ami a hangerőt illeti, legfeljebb 3 irányváltással és fedéllel kell vezérelni.

Az oldalakat kizárólag természetes szövetekből - selyemből, nemezből vagy kalikából - készítik, mert teljesen biztonságosak a gyermek számára. Az ajánlott oldalméret mindkét oldalon kb. 20 centiméter, mivel elegendő hely van a vizuális információk továbbítására, és a gyermek képes lesz arra, hogy minden figyelmét figyelmen kívül hagyja. A fedelet ugyanabból az anyagból készíthetjük, mint az oldalt, előzőleg félbehajtva.

A karakterek alkalmazásai és számai a szaküzletekben találhatók, de a legtöbb esetben könnyebben készíthetik magukat. Ehhez ugyanazt az anyagot vagy kartonot, valamint dekoratív elemeket - gyöngyöket és gyöngyöket, szalagokat és csipkéket, szálakat és még sok más - használjon. A lapok különböző módon csatlakoztathatók az oldalakhoz, attól függően, hogy el kell-e távolítani őket, vagy nem lehet őket varrni, és gombokkal, gombokkal vagy ragasztókkal rögzíteni. Ne habozzon díszíteni az oldalakat az alkalmazások mellett, tisztán dekoratív elemekkel is.

Hogyan készítsünk saját fejlesztésű könyvet saját kezűleg, lásd még az alábbi videót.

A tervezés sajátosságainak meghatározása, a gyermek korára építve. Egy éven aluli gyermekek szeretik mindent fényesnek, különösen, ha az alkalmazás további lehetőségeket kínál, mint például egy macska bajusz, csörgés vagy csengés, stb. Ehhez egy térfogati alkalmazást kell készítenie, és töltse ki, például cukorkákkal. Az egy évnél idősebb gyermekek számára jó lenne egy olyan koncepciót kialakítani, ahol ugyanaz a főszereplő a különböző tanítási helyzetekben lenne.

Ami a témát illeti, a legegyszerűbb dologgal kezdődhet - a színek és formák tanulmányozása.

A legfontosabb dolog a fényes szemléltető példák jelenléte, míg az anya további feladata, hogy elmagyarázza a gyermeknek, hogy az egyes színeket vagy alakokat hívják. A könyvben varratokat vagy zsebeket lehet varrni gombokkal - a gyermek érdeklődik, és ugyanakkor hasznos gyakorlati ismereteket szerez.

A cserélhető és összecsukható kompozit alkalmazások segítségével figyelembe vehetjük a rész és az egész fogalmát, és a matematika kezdeti elképzelését a számok mellett adjuk meg az egyes tárgyak megfelelő száma mellett - ugyanazok a gyöngyök.

Fantáziával vagy kölcsönzött ötletekkel fegyveres, igazán szép és hasznos eredményt érhet el.

Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség