Hogyan írhatunk 1-es, 2-es és 3-as számokat?

A tartalom

Minden anya büszke akar lenni a gyermekére, ezért igyekszik minél többet tanítani. Alapvető készségek - olvasás és írás. A tanulás otthonról történő megismerése tovább befolyásolja a gyermek iskolai sikerét, kézírását, így ezt részletesen meg kell közelítenie.

Megfelelő kor a képzéshez

Ne rohanjon gyermeket ültetni egy notebookra, ha csak a közelmúltban tanult meg, hogy szorosan rögzítse a ceruzát. Számos modern szülő problémája az, hogy gyermekeikben meglátják magukat, hogy megmutassák és kifejezzék magukat. Végtére is, a növekvő prodigy büszkélkedhet a barátok előtt. Ki, ha nem a szülők, látta és fejlesztette képességeit? De lehetetlen, hogy rohanjon a képzésbe, és késő legyen vele.

Mielőtt tanítaná a gyerekeket, hogy írjon számokat, tanítania kell, hogy tízre számoljon. Általában a gyermek ezt öt évvel megtanulja.

Három vagy négy év alatt a gyerekek általában nyugtalanok. Nehézek leülni néhány foglalkozásra, nem koncentrálnak egy dologra, nem tudnak koncentrálni. Ha a gyermek nem akarja, hogy megtanulja, hogyan írjon számokat, akkor nem kényszerítené őt. Végül az Ön kérésére elvégzi a feladatot, de gyorsan, anélkül, hogy nagy lelkesedéssel, gondtalanul megtenné, ha csak megszabadulni tőle. Ez lesz az olvashatatlan, csúnya kézírás kialakulásának kezdete.

Ha még mindig úgy dönt, hogy felveszi ezt az ügyet (hogy megtanítsa a gyermekét, hogy írja meg az írástudást), akkor járjon el helyesen. Legfeljebb ötéves képzés, szóbeli munka játékosan és öt vagy hat, a baba már elkezdheti kipróbálni a kezét egy levélben. Különösen azért, mert ez csak az iskolai felkészülés kora. Valami új és értelmes gyermek vár apróbálja meg előkészíteni magát a lehető legjobban az életed ezen szakaszára.

Mi a hasznos képzés?

A jó megfelelő képzés eredménye nemcsak a gyermek képessége számok megjelenítésére:

 • A tanulmányi osztályok és a vizuális anyagokkal ellátott számok segítenek a gyermek kreatív képességeinek fejlesztésében.
 • A tanulás folyamatában kommunikálsz a gyermekkel, időt töltesz vele, mentor, barát, segítő.
 • Fejlett finom motoros készségek.
 • A gyerek az első kísérletet teszi a logikai gondolkodás összekapcsolására.
 • A matematikai képességek, a figyelem és a memória fejlesztése.

Próbáld meg a gyermekedben a korai életkorból fejlődni a vágy, hogy tanulj valami újat, és ne csak teljesítsd a parancsodat. Hogyan viselkedik, meghatározza az önfejlesztés, az önképzés és az önkontroll további fejlődését.

Tanulási számok

Lehetőség van a morzsákkal rendelkező figurák tanulmányozására különböző módon - ha csak nem unatkozott. Mindig érdeklődését a témával szemben. Lásd például a gyerekek kedvenc rajzfilmfiguráit. Talán az egyik úgy néz ki, mint egy szám. Vagy ez lesz a könyv hősei.

általában fellebbezés a képzeletére. Hadd gondolkodjon és mondja el, hogy mi hasonlít a 2. számra vagy hasonlít rá, ha nehéz neki, keresse meg a legmegfelelőbb illusztrációkat és mutassa meg őket. Talán ébreszteni fogja a fantáziáját. Használja a lehető leggyakrabban a közmondásokat, a mondásokat, az aforizmust, a rejtvényeket, a vizsgált számokkal való ismétlést.

Rajzolj egy számot a levegőbe. Hagyja, hogy a gyermek kitalálja, majd ismételje meg. A homok, a hó, a liszt vagy a búzadara is felhasználható.

Készítsen számokat számok formájában (lehet kartonból készíteni), és adjon a gyermeknek egy kéz. Engedje meg, hogy tanulmányozza formáit, körvonalait.

Megjegyezheti a számokat óra és naptár. Keresse meg a hívott számokat, vagy hívja a megjelenített számokat. A számokat a napi tevékenységekhez vagy fontos eseményekhez társíthatja. Például két délután csendes óra. Január 1 - Újév.

Nézze meg a számokat mindenhol és bármikor, bárhol is legyen: a boltban, a buszon, a parkban, otthon vagy távol.

A feladat elvégzését a vizsgált figurának garantálással rendelheti el. Bármi lehet: a botok, ceruzák, gombok, játékok stb.

Ami a legfontosabb, az érdeklődés, a baba csábítása és ne hagyja, hogy unatkozzon. És persze, tanulj vele együtt tízig.

edzés

Mielőtt egy gyereket tanítana, hogy írjon, szükséges a kéz finom motoros készségeinek fejlesztése. És azt is elmagyarázza, hogyan kell helyesen ülni (a testtartást a korai gyermekkorból kell kialakítani), és tartsunk egy ceruzát.

A kismotoros funkciót fejlesztő gyakorlatok közül az alábbiak azonosíthatók:

 • gyöngyfűzés;
 • modellezés gyurma, tészta vagy agyagból;
 • papír vágása, karton különböző számok;
 • papír modellezés;
 • tervezés, kirakós játék;
 • színező oldalak;
 • különböző anyagok alkalmazásai;
 • rajz;
 • előírásokat;
 • gabonafélék keverése.

Mielőtt egész számot adna a gyermekének, azt írásban kell gyakorolnia az egyes elemei: vonalak, horgok, körök, ovális, fél ovális, botok stb.

Gyermek szükséglet jól tanulmányozza a sejtet. Tudnia kell minden határait, ahol a központ, a sarkok, az egyes szélek közepe. Azt is azonnal tisztázni kell, hogy az alaknak a cellában kell maradnia, nem túllépve. Szükséges tegye a dőlésszöget, és úgy, hogy az óvodáskorú gyermek észrevegye. Ehhez rajzoljon egy szegmenst a cella jobb felső sarkából az alsó határig, pontosabban középre.

Ismerje meg, hogyan írhat előzetesen pontokat követ. Hagyja, hogy a baba vezesse őket a rekordban, és a szeme előtt születik egy alak. Ez egy jó előkészítő szakasz, és egyfajta pozitív megerősítés. A szűkösség azt fogja látni, hogy a számot megkapják, és örülnek a sikerének.

Lépésről lépésre a helyesírás-magyarázat

A babának meg kell tanulnia és emlékeznie, hogy a számjegy magassága megegyezik a ketrec magasságával. Az ábra nagyobb cellaterületet tölt ki. A szám jobb oldali részén látható számjegy része a megfelelő határértékhez.

1. szám

Egyenes vonalat rajzolunk egy olyan ponttól, amely kissé a cella közepe fölött található a jobb felső sarokban. A ceruza eltávolítása nélkül rajzoljon egyenes vonalat az alsó határ közepére. A végpont kissé a központtól jobbra van.

2. szám

Felülről a jobb szektorban félig nyúlik. A cellának a jobb felső negyedének felét foglalja el. A félig fűzfa folytatásával egyenes vonalat vezetünk az alsó oldal közepére. Ebből a pontból egy jobboldali tekercselő vonalat vezetünk: felfelé, lefelé és felfelé.

3. szám

A cella felső szektorában jobbra egy kis, fél oválot készítünk, megállítva a központ jobb oldalán. A lekerekített részeknek meg kell érinteniük a felső és a jobb széleket. Megszakítás nélkül a pontosan ugyanazokat az oválisokat rajzoljuk, csak kissé nagyobb, mint az első. A végpont kissé meghaladja a cella alsó határának közepét.

A képzéshez kapja meg a matematikai könyvet. Egy sor többször ismételje meg a számokat. Vásárolhatsz egy rajzsablonot, és nyomon követheted a számokat. A legfőbb dolog az, hogy a gyermek nem veszít érdeklődést e tevékenység iránt.

Minden nap körülbelül húsz percig vegyen részt, így ez volt az eredmény.

A számok írásának módját lásd az alábbi videóban.

Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség