Hogyan taníthatunk egy gyermeket a példák számolására 20?

A tartalom

A számok mindenhol körülvesznek minket. Talán éppen ezért a gyerekek így könnyen emlékeznek rájuk, miközben nem merülnek bele a jelentésbe és az értékbe. Az első osztályozó számára a számlálás az egyik alapelve a tanulásnak. Jobb, ha az iskola előtti pontszámot megismertetjük, hogy könnyebben csatlakozzon az oktatási folyamathoz, és ne tapasztaljon sok stresszt.

Fontos, hogy a korai tanulást kezdjük. Két év múlva a baba agya már képes megjegyezni a fiókot. Ha hagyja, hogy minden véletlenre kerüljön, fennáll annak a veszélye, hogy a matematikai gondolkodás csak 10 év múlva jelenik meg.

Hogyan érdeklődik?

Nehéz számolni a gyermeknek, hogy számoljon, különösen, ha nem érzi szimpátiáját egy ilyen összetett témára, mint a matematikára.

Először azonban a fiók iránti érdeklődés a legegyszerűbb módon ébredhet:

  • Mindent figyelembe vesszük, amit látunk - lépések, fák, lépcsők, virágok, emberek. Kezdje magad, és a gyermek elkapja a kezdeményezést, emlékezve a számokra.
  • hasonlítsa össze - édes módon ajánljuk a gyermeket - édességet. Vegyünk egy másik számot, és ajánljuk összehasonlítani. Először is a "több", "kevésbé" szó lesz, majd el tudsz menni a számokhoz és bemutatni a "mennyi" fogalmat. Használhat nagy gyöngyöket, Kinder meglepetésű játékokat, írógépeket és hasonló elemeket.
  • Keresse meg a számot - Ajánlatot adjon gyermekének egy könyvet vagy számot tartalmazó számmal. Nevezze meg a számot és játssza a detektíveket - keresse meg az oldalakon és a képeken.
  • Rakéta indítása - a testmozgás segít megismerni a gyermeket 10-ről 1-re.

Fontos figyelembe venni a gyermek hangulatát, és ne legyen tolakodó. Akkor nézd meg, hogy milyen számítási módszer érdekes a gyermek számára. Nem tetszik a botok - számoljon cukorkát, almát, kedvenc játékokat.

Egy másik fontos szabály - ne bonyolítsuk. Nem kell egyszerre bonyolult feladatokat adni. Azonban a túlságosan egyszerű példák, amelyeket a gyermek szívvel megjegyez, gyorsan unatkozhat, és megakadályozhatja az új ismereteket.

A legfontosabb dolog az ismétlés. Ne figyelj arra, hogy valaki Petyát vagy Mashát jobban és gyorsabban tekintjük. Minden egyéni, és mindenkinek meg kell találnia saját megközelítését.

Megszakítsa az osztályt, ha gyermeke fáradt. Általában az osztályidő nem haladhatja meg a 10 percet. A nap folyamán többször is elindíthatja a fiókot. Ez a legjobb, ha egy kis diák kezdeményezi a kezdeményezést. Ismerje meg a játékot. A lecke nem válhat professzionális előadássá, amely érdektelen lesz a gyerek számára.

Számla 20-ra

Ha legfeljebb 10-en könnyű megtanulni számolni, mivel egy egységszámla szokásos, akkor nehezebb számolni 20-nál.

Annak érdekében, hogy a gyermek 10 év után jól emlékezzen a számokra, 20 azonos tárgyra lesz szüksége - botokra, kockákra, kis játékokra. természetesen, Először is szükséges, hogy a gyereknek tíz pontja legyen

Két sor tíz tételből állunk. Meg kell magyarázni a gyermeknek, hogy a 10 utáni számok hasonlóak. Mindegyikük előtt egy egység van, ami egy tucat. Ez azt jelenti, hogy hány kocka sor, akár tucatnyi, azt jelenti, hogy a huszonkettőben a kocka kétszer tíz. Ez segít további adatok tanulmányozásában.

Továbbá elmagyarázzuk, hogy a szokásos egy, kettő, három és így tovább a számokhoz hozzá kell adni a „tizenegy” véget. Ahhoz, hogy megkönnyítsük, a második sorban megváltoztatjuk a kockák számát, és kérjük a babát, hogy nevezze meg az eredményt.

Az egyértelműség kedvéért a kockák számozhatók, így a gyermeknek is egyértelmű képe van a számról. A számításokban azonban nem keverik össze a számokat, ellenkező esetben a szekvencia és az aritmetikai eredmény egy gyermeket egy halott végére vezet. Számításoknál távolítsa el a számozást a kockákról.

Megoldási példák

Gyorsan megtanulják hozzáadni és kivonni nehéz lesz. A legfontosabb dolog itt az ismétlés. Minél gyakoribb lesz a gyermek, annál gyorsabban fog tanulni számolni az elméjében.

Először is, hagyja, hogy gyermeke "swing", és elkezd megoldani az egyszerű rejtvényeket 10-re. Ezután folytassa a második tízre.

A botokat vagy kockákat újból tíz sorba kell sorolni. A jobb memorizálás érdekében a második tíz számának nevét mondja ki. Például tíz plusz egy - tizenegy, tíz plusz két-tizenkét, és így tovább. Állítson egy példát a gyermekére, írja be őket egy papírlapra, hogy a gyermek láthassa a képet.

Magyarázd el, hogy csak a második tízet kell megváltoztatni, ha tízből hozzáadunk. 10 kockát helyezzen el, és kérje meg a babát, hogy adjon hozzá ötöt, és szóljon az eredményre. Amikor megtanulod hozzáadni, menj a kivonáshoz. Magyarázd el, hogy most el kell távolítanod az extra kockákat.

Először próbáld meg nem összetéveszteni több tucatot, és ne gyűjtsön kockákat egy halomba. Fontos emlékezni tucatokra és egységekre, és tízre rangsorolni és eredményeket készíteni. Ha a pontszám nem megy át a tízeken, és a gyermek húszra számíthat, akkor figyelmen kívül hagyhatja a sorozatot. Például 8 + 8 adható hozzá tizedes sorok használata nélkül.

Számítás tucatnyi

Van még egy számítási módszer, ahol a gyermek megtanul számolni tucatnyi használatával, ahol fontos a sorok megtartása, így egyértelmű, hogy hány tucatnyi több tucat tartozik.

Vagyis a 8 + 8-as példában több tucatban fogunk navigálni. Egy kicsit tovább mozoghat 8 kockát. Ezután a gyermeknek meg kell állapítania, hogy hány kockát hagynak az első tízben a második nyolc - ezek kettő, és hányan kell hozzáadni a második tízből - ezek hat. Ez a módszer arra kényszeríti a gyermeket, hogy a memóriát kiképezze és tízre számítjon az elmében. Hasonlóan a kivonással. A számból eltávolítjuk a tízet, majd a második tízben bontjuk. Ez azt jelenti, hogy a 14-7. Ezután elmagyarázzuk a gyermeknek, hogy a 7-ből 4 van, így a 7-et 3-nál több kockát kell bevenni egy tucatból, mivel 3 + 4 = 7. Ezután a fennmaradó kockák számítanak.

Annak érdekében, hogy a gyermek megértse, hogyan néz ki ez a cselekvés digitális formában, írja le a példákat a lapra. Az első esetben 8+ (2 + 6) = 16, a második 14- (4 + 3) = 7.

Először is ez a módszer nehéz lesz a gyermek számára. De amikor létrejön a számlaalap, hamarosan elsajátít egy ilyen érdekes módot, és könnyű lesz számolni az elméjében minden számolóanyag használata nélkül.

Számlaképzési technikák

Mindegyik saját módon fejlődik, így a képzési módszerek többet igényelhetnek. És még jobb, ha felváltják őket úgy, hogy a gyermeknek különböző elképzelése van a számlát illetően, és az iskolai innovációk nem megijesztették. Azonban a megszállottság zavaró lehet, így a technikák közötti szakadéknak tisztességesnek kell lennie. Amint a gyermek mesteri egyet, és úgy fogja érezni magát, mint egy víz a vízben, akkor folytassa a következőt:

  • Kis ujjak. A leghíresebb és gyakorlati technika. Az ujjak mellőzése segít a vizuális memóriában és a finom motoros készségekben. A második tucat pontszámára vonatkozóan vizuális képek is kialakulnak a megfontolások során, hogy hány ujját kell hozzáadni, és hogy mi lesz az eredmény. Ez a módszer több tucat számlára alkalmas.
  • Játékok a fiókhoz. Megtanuljuk hozzáadni és kivonni a nagy számokat a kockákon, a botokon, a játékokon. Példákat írunk egy notebookban, és meghívjuk a gyermeket, hogy adja meg a válaszokat. Ezután a gyerek egy felnőtttől írhat egy példát. Tökéletesen segít a domino játékban, ahol a csukló egyik oldalán egy figura, a másik pedig objektumok. Játszani velük, a gyermek képes lesz összehasonlítani és mentálisan korrelálni a dolgok számát és számát.
  • Könyvek és tanulási kártyák. A már számláló gyerekek képzése. Tökéletesen erősíti a készségeket, és hozzájárul a fiók jobb megemlékezéséhez és megjelenítéséhez. Számos különböző magazin a példák fázisos megoldásával, a dolgok számának számításával és az összehasonlítással lehetővé teszi számtani műveletek végrehajtását játékformában. Ezenkívül megtanulhatsz, hogy önállóan, egy felnőtt segítsége nélkül szerezzen pontszámot.

Minél fiatalabb a gyermek, annál könnyebb megtanítani számolni. Mert akkor ez egy játék formájában történik, és nem tekinthető feladatnak. A folyamat lényege a következetesség és az egyértelműség. Minél idősebb a gyermek, annál többféle számítási módszer használható.

Ebben az esetben gyermeke készen áll a tanulásra, és könnyű lesz megbirkózni az iskolai matematikai órákkal kapcsolatos feladatokkal.

Ha meg szeretné tanulni, hogyan tanítson egy gyermeket 20 órán belül, lásd az alábbi videót.

Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség