Echinacea szirup gyerekeknek: használati utasítás

A tartalom

Az echinacea képessége az immunrendszer erősítésére és a test jó állapotának fenntartására már régóta ismert. És ez a növény gyakran szerepel mind a gyógyszerek, mind az étrend-kiegészítők összetételében. Az egyik az Echinacea szirup, amelyet kellemes ízlésének és kedvező árának köszönhet. A felnőttek gyakran hideg évszak alatt vesznek el, hogy segítsék az immunrendszert a vírusok elleni támadások ellen. Gyermekkorban azonban vannak ilyen korlátozások.

Forma és összetétele

Az "Echinacea szirupot" több gyártó állítja elő, és nem gyógyszer. Ez csak egy aktív táplálékkiegészítő, amelyet általában enyhén ragadós édes folyadék képvisel. Üvegpalackban kerül forgalomba, sárga vagy barna árnyalatú. Az ilyen megoldás gyakran átlátszó, de a tárolás során zavaros csapadék vagy áradás léphet fel, ami nem a romlás jele.

Az egyik legnépszerűbb echinacea alapú szirup Dr. Vistong. Az egyik eszköz 150 ml szirupot tartalmaz. Ez az édes kóstoló kiegészítő az Echinacea kivonat mellett C, B1, B6 és B2 vitaminokat is tartalmaz. Ebben az esetben a termékben lévő cukor nincs jelen, és a segédanyagok a fruktóz, a nátrium-benzoát és a víz.

Más szirupok az Echinacea gyógynövény vizes kivonatát is tartalmazzák hatóanyagként, de többségükben cukorszirup van. Vitaminok is jelen lehetnek az ilyen kiegészítőkben, és általában tartósítószerek vannak, például kálium-szorbát.

A működés elve

Az echinacea poliszacharidok, a szerves savak, az inulin, az illóolajok, a tanninok, a betain és más vegyületek jelenléte miatt az ilyen növény aktiválhatja a nem specifikus immunitást. A szirup különösen stimulálja az immunsejtek aktivitását és az antitestek képződését, valamint pozitív hatást gyakorol az anyagcsere-folyamatokra. A fogadás növeli a természetes védelmet, és csökkenti a hideg, akut légúti vírusfertőzés vagy az oropharynx gyulladásos betegségének tüneteit.

bizonyság

Az "Echinacea szirup" bevételének leggyakoribb oka a légúti fertőzések megelőzése és a gyakori megfázás. Ezenkívül ezt az eszközt ajánljuk olyan betegek számára, akik fertőző betegségben vagy műtétben szenvedtek. Ilyen esetekben az Echinacea szirup segít gyorsabban felépülni.

Milyen korból írják elő?

Egyes gyártók a sziruppalackon 14 éves kortól használhatják a lehetőséget (ebből a korból a dr. Vistong sorozat használata engedélyezett), mások megjegyzik, hogy a terméket csak felnőtteknek ajánljuk.

Mindenesetre, mielőtt egy ilyen eszközt 18 évesnél fiatalabb betegeknél használna, forduljon orvoshoz.

Ellenjavallatok

Az echinacea-val szembeni túlérzékenység, valamint a tuberkulózis, a leukémia, az autoimmun folyamatok és egyéb súlyos betegségek esetén a kiegészítés tilos. Ha egy tinédzsernek bármilyen egészségügyi problémája van, elfogadhatatlan, hogy „Echinacea szirupot” adunk neki orvosával folytatott konzultáció nélkül.

Mellékhatások

Vannak, akik allergiás tünetekkel, például bőrkiütéssel járnak az Echinacea szirupra. Egy ilyen reakció a növényalapú eszközökhöz kapcsolódik, és a befogadás megszüntetését igényli. Emellett időnként a szirup okozhat hányingert vagy az emésztőrendszer egyéb kellemetlen tüneteit.Ilyen esetekben a gyógyszert is törölni kell.

Használati utasítás

Rázza meg a palackot szirupral, azt jelenti, hogy Dr. A Vistongot 14 évesnél idősebb gyermekek számára adják 30 ml-en. Általában naponta egyszer beveszik az étkezést.

Mennyi ideig kell inni az Echinacea szirupot egy adott betegnek? Az ilyen eszköz általában 14-21 napig tart, és maguk a tanfolyamok évente többször megismétlődnek.

túladagolás

Ha egy adagot nagyobb adagban ad meg, mint amilyet a csomagoláson feltüntetett vagy orvos írt, ez különböző negatív tüneteket okozhat, például hányingert vagy allergiás kiütést okozhat.

A túladagolás azonosítása után a szirup vétele azonnal megszűnik, és figyelemmel kíséri a serdülők állapotát, és ha szükséges, forduljon orvoshoz.

Az értékesítés és a tárolás feltételei

Az Echinacea szirup megvásárlásához nem szükséges orvostól kapni a receptet, de nem kívánatos a 14 évesnél idősebb gyermekeknél szakorvos nélkül konzultálni. Egy üveg Dr. A Vistong 110-120 rubelt fizet. Az ilyen szirup eltarthatósága 2 év. Javasoljuk, hogy a lezárt palackot legfeljebb 25 Celsius-fokos hőmérsékleten tárolja, de a kinyitás után ajánlatos a hűtőszekrénybe helyezni, és maximum 1 hónapig tartani.

Vélemények

Az "Echinacea szirup" használata többnyire pozitív. Télen és tavasszal szirupot fogyasztva a betegek megjegyzik, hogy a megfázás közötti idő hosszabb, és a vírusos betegségek gyorsabbak és könnyebbek. Az előnyök közé tartozik az alkohol hiánya a készítményben és az alacsony költség.

Ugyanakkor a szülők fő hátrányai között említik a gyermekek korhatárát és azt a tényt, hogy egy csomagban több csomagra van szükség (a gyógyszert nagyon gyorsan fogyasztják). Ezen túlmenően, néhány beteg a szirup bevétele után allergiás tüneteket okozott, ezért el kellett utasítaniuk a további bevételt.

analógok

Ha szüksége van az "Echinacea szirup" analógjára a legfiatalabb betegek számára, általában válasszon "Immunal”. Egy ilyen eszköz hasonló módon működik, mert alapja az Echinacea is. A gyógyszer fő összetevője azonban nem kivonat, hanem gyümölcslé. Az egy évnél idősebb gyerekek számára a gyógyszer folyékony formában (oldat) áll rendelkezésre, és 4 éves kortól használható tabletta. Az Immunal-ról szóló válaszokban általában a jó mentességre gyakorolt ​​hatását jelzik, de panaszkodnak a magas árért.

A helyettesítésére az Echinacea tinktúrát használhatják, amely 12 éves korától megengedett, és sokkal olcsóbb. Ez az eszköz tartalmaz egy kivonatot a gyógyító gyógynövényről, amelyet etil-alkohollal egészítettek ki, ami korlátozásokat okoz a gyermekek számára. Azok a szülők azonban, akik tinktúrát adtak a tizenéveseknek, általában pozitívan válaszolnak rá.

Az „Echinacea szirup” egy másik analógja lehet „Immunorm” tabletta. Mint Immunal, ez a gyógyszer szárított echinacea-lé. Azonban a hatóanyag dózisa egyetlen tablettánál meglehetősen magas, így az Immunorm, mint az Echinacea tinktúra, csak 12 évesnél idősebb betegek számára adható meg az immunrendszer megerősítésére.

Dr. Komarovsky elmondja, hogy mely vitaminok fokozzák az immunitást a következő videóban.

Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség