Mi van, ha a gyermek nem iszik vizet?

A tartalom

Egy személynek szüksége van vízre a szomjúság leállításához, jó emésztési és anyagcsere folyamatokhoz. A csecsemők etetésének szükségessége ellentmondásos, de bizonyos helyzetekben az orvosok egyhangúlag azt tanácsolják, hogy a gyermek egyszerű vizet adjon. Ha a csecsemők számára fontos, hogy ezt is meghozza, mit kell tennie az anya, ha a morzsa keveset fogyaszt, és milyen következményekkel jár, ha nem adják meg a gyermek vizet, ha szüksége van rá?

Víz nélkül a gyermek testének normális működése és növekedése lehetetlen.

Legyen-e baba?

A legtöbb esetben egy 6 hónaposnál idősebb csecsemő, aki anyatejet kap, nem kell vízzel kiegészíteni.. Ennek az az oka, hogy az anyatej az élet első négy hónapjában szolgál a baba számára, nemcsak az étel, hanem a víz forrása is.

Ha azonban újszülött további vizet fog kapni, ronthatja a szoptatást, és még mellkárosodást is okozhat.

Azonban, ha egy egészséges csecsemőnek általában csak a kiegészítő élelmiszerek 6-7 hónapos bevezetésének kezdetén kell megkapnia ezt mesterséges táplálkozással a csecsemőknek születésükkor vízre van szükségük, mivel a tejkészítmény a gyermek belsejét terheli.

Emellett olyan helyzetben, amikor az anyatej nem elegendő, és a babát átvisszük a keverékbe, ugyanakkor elkezdenek vizet adni.

Bizonyos esetekben szükség van 4-5 hónap alatti gyermeknek adni, még akkor is, ha a morzsát anyatejjel kapja. Ilyen helyzetek közé tartozik a gyakori regurgitáció, a gyors széklet vagy hányás bélfertőzése, és egyéb lázzal járó fertőző betegségek. Szintén szükség lehet rá a baba, ha hosszú ideig meleg állapotban van.

Ezen esetek bármelyikében a gyermeknek további folyadékot kell kapnia a kiszáradás megelőzése érdekében. Minden gyermekorvos, köztük a népszerű orvos Komarovsky, ragaszkodik ehhez:

Mennyire van szüksége a gyermeknek?

A gyermek vízigényét különböző tényezők befolyásolják, köztük az életkori normák, az időjárási viszonyok, a száraz levegő a szobában, a zsíros ételek fogyasztása és mások. Egy 1-2 hónapos baba, akár mesterséges, akár kevert, naponta 100-200 ml vizet igényel a keverékben lévő folyadék mellett. Egy ilyen adag egy adagja 30-40 ml.

Két hónapnál idősebb gyermekek súlya alapján számított mennyiség. - minden kilogrammonként 100 ml folyadékra van szükség. Például egy 8 hónapos, 9 kg-os gyermeknek naponta körülbelül 900 ml vizet kell kapnia. Egy 1-3 éves korú gyermeknek 1300-1500 ml folyadékot kell kapnia az italok és folyékony élelmiszerek összetételében, például levesben.

A víz italok és folyékony élelmiszerek részeként lép be a gyermek testébe.

Mi a teendő, ha egy gyermek megtagadja az italt

Mivel a gyermeknek minden nap szüksége van a vízre, az itatás veszélye veszélyes lehet, ami kiszáradást okozhat. A gyermek különösen fontos a megemelt testhőmérséklet, az intenzív izzadás, a hányás és a folyadék széklet elvesztése esetén.

Ha ilyen helyzetekben nem fordítanak figyelmet az ivás sokaságára, akkor ez csak súlyosbítja a gyermek állapotát, és akár halálban is véget érhet.

Ha fennáll a kiszáradás veszélye, a gyermek minden italt kap, hogy a folyadék a gyermek testébe essen. A bélfertőzésekhez legmegfelelőbb italt rehidratációs oldatoknak nevezik, amelyek magukban foglalják a sót, amelyet a gyermek teste elveszít.

Betegség esetén a víz elutasítása a babából dehidratációt okozhat.

De mit kell tennie a szülőknek, ha nincs veszély az egészségre, és a morzsának nem tetszik a közönséges víz? Íme néhány tipp a gyermek elutasításának leküzdéséhez:

  • Ha a gyermek általában vízzel iszik, de hirtelen elutasítja azt, nem kell ragaszkodnia. Valószínűleg a morzsa csak később iszik.
  • Amikor egy gyerekkel játszol, tegyen egy bögre vagy egy palackot mellette.. A gyerekjáték könnyebb megélni.
  • Győződjön meg róla, hogy sétál, és mert az utcán szabadtéri játékok alatt sok csecsemő nagyon szomjas, és nem utasítják el.
  • Javasoljuk, hogy a lánya vagy fia egy pohárból itassa meg szép csövek segítségével.Például a színváltás vagy a divatos kanyarok.
  • Próbálja ki a hőmérsékletet. Egyes gyerekek nem szeretik a meleg vizet, és valaki megtagadja a hideget.
  • Ne feledje, hogy más. Ha egy punci visszautasítja az egyik gyártó vízét, ajánljon egy másik márkát.
  • Mondja el körülbelül 3 éves gyermekeknek az emberi szervezetre gyakorolt ​​előnyeit és hatásait.. Hagyja, hogy a gyermek tudja, hogy annak használata fontos a test megerősítéséhez és az egészség fenntartásához.
  • Mutassa meg a gyermeknek a példájának használatának fontosságát. Igyon együtt, hogy egészséges szokásokat hozzon létre az egész család számára.

Gyermek megtagadja az italt

A legjobb módja annak, hogy a gyermek az első életévben egy átlagos víz,Még előnyösebben palackozott formában, kifejezetten gyermekeknek készült, de a gyerekeket is főtt formában adhatjuk meg. Nem ajánlott sietni egy gyermek kompótokkal és gyümölcslevekkel való megismerésével, mivel néhány gyerek, miután megízlelte a cukros italokat, visszautasítja az egyszerű vizet.

Az a helyzet, amikor a gyermek csak kompótot vagy gyümölcslét fogyaszt, nem kívánatos a cukrok ilyen italokból a gyermekek fogára gyakorolt ​​káros hatása miatt. Az édes italok nagyon gyakori fogyasztása a fogszuvasodás kialakulását provokálja (a fogak károsodását még a fogszuvasodásnak is nevezik), és rontja az emésztést.

Ha a gyermek már megkóstolta a gyümölcsleveket és a kompótokat, az orvosok azt javasolják, hogy vízzel hígítsák, fokozatosan csökkentve az édes ital koncentrációját. Ön is vásárolhat egy világos bögre a baba, amelyből csak inni iszik. Három évnél idősebb gyermeknél próbáljon meg egyetérteni abban, hogy étkezés közben és étkezések között igyon kompótot vagy gyümölcslét, és csak tiszta vizet használjon.

További információ a "Live Healthy" program előnyeiről.

Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség