Lehet-e vágni a hajat a terhesség alatt: az orvosok és az orvosok véleménye ellen

A tartalom

Mindig gyönyörű és vonzó nőt akarsz lenni, és a gyermek viselésének ideje nem kivétel. De amikor megpróbáljuk „létrehozni a szépséget”, sok terhes nő találkozik a hajvágás tilalmával kapcsolatos információkkal a baba várakozásakor. Tetszik vagy sem, meg fogjuk érteni ezt a cikket.

Miért volt a hajvágás tilalma?

A XXI. Században élünk, és ami lehetetlennek tűnt, a múlt század fantasztikus írói, számunkra a legáltalánosabb valóság. Mobil kommunikáció, az internet, az űrrepülések, a távközlési kommunikáció - mindez nem meglepő. Ugyanakkor a babona és az ősi eszmék, amelyeket a generációtól a generációig szeretettel közvetítettek, csodálatos módon jönnek be bennünk.

A legendák, a jelek és a babonák sokkal erősebbek, mint minden politikai trend, törvény és árfolyam, mivel egynél több uralkodót, politikusot, több forradalmat és értékrend változását tapasztalták.

Hosszú, mivel a személy nagy jelentőséget tulajdonított a hajnak. A védelem, az élet, a nagyobb hatalommal való kommunikáció szimbóluma volt. Az ősi időkben azt hitték, hogy egy személy haját, tudását, tapasztalatait és lelkiségét egy személy hajába koncentrálták.. A hajvágás a kínzók által a függőséggel való kihallgatáshoz használt széles körű kínzási intézkedések része volt. Tehát, a középkorban, különösen veszélyes boszorkány, mielőtt a téten égették volna, vagy elfojtották volna, először rövidebbre vágták, hogy nem tudja használni a mágikus erőit és túlélni.

A vitalitás és tapasztalat megfosztása miatt nemcsak a nők, hanem az erősebb nemek képviselői sem vágták le a hajukat. Kicsit később, a férfiak még mindig kezdtek egy hajvágást, és rájöttek, hogy a hosszú göndörök akadályozzák a vadászatot, pontosan célozzák, sebezhető helyen állnak a kéz-harcban. De nem volt szükség arra, hogy a nők mindezt megtehessék, így megtartották a kaszátákat, figyelembe véve, hogy része a felelősségnek a kandalló és a lelkiség megőrzésében a családban.

Egy kicsit később a szláv népek képviselői egy kicsit elkezdték vágni a hajvégüket, de csak a növekvő holdon, hogy biztosítsák a gyorsabb szőrnövekedést.

A hajat nem kellett megjeleníteni - a nők fonották őket, és a fejfedők alatt rejtettek. Ebből a hagyományból született az őrült és őrült emberek ötlete - mindig laza és zaklatott hajjal ábrázolták.

Az esküvő előtt a lányok egy zsinórot viseltek, a házasság után pedig kettőt. A kaszát egy női amulettnek tartották, amely megbízható, szinte páncélozott, védelme a gonosz szemtől, valaki más rágalmazásától, az ellenség boszorkányságától. A kaszát csak egy temetési szertartáson szabadon bonthatta fel, amikor egy nő búcsút mondott valakinek a közeli vérrokonai közül.

A hajvágás tilalma különösen szigorú volt a nők számára, akik hamarosan anyákké váltak. Egyáltalán nem engedélyeztek semmilyen eljárást.p, vágja le a hegyeket a növekvő holdra. Úgy vélték, hogy egy olyan időszakban, amikor egy nő nemcsak magáról, hanem a gyermekért is felelős, a hajra gyakorolt ​​hatás elveszi mindkettő erejét és egészségét.

Meg kell értenünk, hogy az akkori gyógyszer messze nem volt előrehaladott, a nők és a csecsemők halálozási aránya magas volt.

A szülés vagy a terhesség alatt bekövetkezett bármilyen szövődmény gyakran tragikus következménye volt. És mivel a nők megkeresték magukat és a magzatot, és az egyik ilyen módja a hajvágás tilalma volt.

A fenti jelek közül melyik jutott el ide:

  • egy lány, aki a haját a terhesség alatt csökkenti, megrövidíti gyermekének élettartamát, és minél többet vág le, annál kevésbé fog élni a gyermek;

  • a terhesség alatt a hajvágást tiltottnak tartották, mert a gyengített gyermek lejárta előtt fennáll annak a kockázata, hogy a szülést megtehetik;

  • úgy vélték, hogy egy nő, aki haját vágja, „érdekes helyzetben”, megfosztja a gyermeket a magasabb hatalommal, segítségükkel és támogatásukkal, az ilyen gyerekek nehezen találják meg magukat az életben, teljesíthetik küldetésüket, boldogok legyenek, és szó szerint ítélve a szerencsétlenségért;

  • úgy vélték, hogy egy nő, aki a haja vállát vonja, elítéli a gyermeket egy „rövid elme” -nek, hogy az öröklődő alacsony intelligencia, gyenge szellemi képességek, vagy akár az őrület vagy a demencia körülményei között éljen;

  • pénteken tilos a terhes lányoknak, hogy hajukat is megcsinálják - fésülködhessék hajukat, és összekötő zsinórokat. Ez a jelek szerint nehéz átadást ígért. Így csütörtöktől szombatig fonottak.

Ezek a kijelentések ma nevetségesnek és abszurdnak tűnnek, de a terhes nők gyanús emberek, ezért sok kérdés merül fel az orvosok, a barátnők és az idősebb rokonok felé. Semmi meglepő, hogy a mai napig fennmaradt babonák továbbra is elterjednek, mert minden bizonnyal lesz valaki, aki válaszol a terhes nőre, hogy abszolút nem tud frizurát kapni, és a fentiekben bemutatott „érvekkel” igazolja.

Mi marad még egy olyan nőnek, aki már fél a világ minden tájáról - esetleges szövődmények, betegségek és rendellenességek a babában, születési fájdalom? Ha hosszú haja van, akkor könnyebb megérteni a tilalmakat - fonott vagy lófarokba gyűjtött és szépségű. De hogyan lehet olyan lányok, akik hozzászoktak ahhoz, hogy rövid hajvágásukat esztétikus és megfelelő formában tartsák, majdnem havonta látogassák el a fodrászot? Két lehetőség van - vagy elfelejti a tiltásokat, és legyen szép, vagy hallgassa meg a jeleket, és felnőtt és hanyag frizurával járjon a születésig.

Ha azt mondják, hogy a terhes nők nem tudják vágni a hajukat, különösen veszélyes a korai szakaszban, győződjön meg róla, hogy miért. Talán az okot egyáltalán egzotikusnak fogják nevezni, majd a fenti „rettenetes” ókortörések listáját egy új elemkel egészíthetjük ki, amelyre a leszármazottak biztosan értékelni fogják.

Számítsa ki a terhesség időtartamát
Adja meg az utolsó menstruáció első napját.

Előnyök és hátrányok

Az ősi babonák elfogadása és azok követése, vagy a jelek figyelmen kívül hagyása minden egyes nő magánügye. Ezért a várakozó anyáknak a kivágott vagy nem megfogalmazott kérdésnek maguknak kell eldönteniük. Nincs bizonyíték arra, hogy a hajvágás károsíthatja a gyermeket, vagy valahogy megnehezítené az általános folyamatot, a tudomány nem talált rá. Ezért azoknak a nőknek, akik hozzászoktak hajvágásukhoz, nincs félelme..

Elég emlékezni arra, hogy például Kínában van egy régi hagyomány - egy nő, aki megtudta, hogy terhes, hamarosan elvágja a haját, hogy a terhesség alatt ne vegye el extra vitaminjait és ásványi anyagait, és hagyja a magzat oroszlánrészét a szív fejlődésében. A terhes államban a haj vágására vonatkozó hagyomány semmilyen módon nem befolyásolta az ország lakosságát, és tavaly közel másfél milliárd embert ért el, ami ismét megerősítette, hogy Kína a világ legnépesebb országa.

Ha frizurát szeretne kapni, de a félelmek és a babonák erősebbek, jobb, ha a fodrász látogatását egy kedvezőbb időpontig elhalasztja, és a szülés után hajtson végre hajvágást.

Egy terhes nő és gyermeke tapasztalatai alapján semmi jó nem fog működni, ha most csinálja a frizurát, majd a fennmaradó hónapok nem alszanak éjszaka, idegesek és aggódnak a gyermek állapota miatt. A szüléstől való félelem, amely a korai szakaszban a hajvágás miatt nehéz lehet, önmagában is nehéz szülést okozhatValójában a félelem állapotában az adrenalin és a kortizon hormonok előállítják az izom bilincseket.

Pszichológiai attitűdök a kedvező gyermekkori, könnyű és sikeres szállítás felé - ez nagy szerepet játszik. A haj hossza ugyanakkor nem játszik szerepet a baba sorsában vagy anyja sorsában.. Ezért ha egy rövid frizurával (a kínai terhes nők példáját követve) kényelmesebb lesz, akkor olyan sokszor hajthatja végre a hajvágást, amennyi szükséges ahhoz, hogy megőrizze saját érzelmi kényelmét és jólétét.

Ha a jövő anya jobban érzi magát a megnagyobbodott szőrrel, akkor élhet, hogy megszülessen, és egy ilyen frizurával a fő dolog nyugodt.

A különböző vallásoknak saját nézeteik vannak a női haj vágásában, és általában nem kapcsolódik egymáshoz a terhes életszakaszhoz. Az ortodoxia nem ösztönzi a fodrászokat, emlékezve az Ószövetségben Sámsonról, aki elvesztette a haját, de nem ítéli el a vágni kívánt személy vágyát, és ezért abszolút nem javasol semmit a terhesnek: a haj hossza a saját vállalkozásuk.

A buddhizmusban van a gyakorlat, hogy a fejét borotválkozzuk - ez az, ahogyan az ember tisztítja a test szennyeződését, és megmutatja magát a mennyei bölcsességnek. De vannak jógik és sadhuszok, akik éppen ellenkezőleg, nem borotválják hajukat, és nem vágják le a hajukat, hogy megőrizzék lelki gyakorlataikat. A buddhizmusban a terhes és a fejüket nem borító nők nagyon tiszteletteljesek, mintha megérintették volna a legmagasabb szentséget és megragadják a kegyelmet, és ezért a vallás sem szabályozza a haja hosszúságát.

Az iszlámban a nők rövid hajvágásai nem örvendetesek, de csak azért, mert egy nőnek nem szabad olyan embernek lennie, aki kívülről vagy cselekedetekről van szó. Nincs külön tilalom a hajhullás terhesség alatt történő levágására.

A judaizmusban a hajvágás és a borotválkozás kérdéseit a Tóra egész részei szentelik, mivel nemcsak a hajvágások elfogadhatóságát írják le, hanem a haj vágására vonatkozó megengedett módszerek részletes leírását is, de a női frizurát nem írják le, sajnos. Általában ez a vallás nem fogadja el a női szőrzet levágását, de nem szigorúan tiltja.

Az orvosok véleménye és a modern megjelenés

Mivel az előfordulás a várandós nők hajára kerül, főként az ókori orvosi tudomány alacsony fejlődésének köszönhető, majd Ma a szülész-nőgyógyászok és a neonatológusok egyetértenek abban a véleményben, hogy a hajvágás semmilyen módon nem károsíthatja a terhes nőt és gyermekének fejlődését.. Ezért nyilvánvaló a szakértői válasz arra a kérdésre, hogy lehetséges-e vagy sem, hogy egy divatos rövid frizurát készítsen egy terhes hölgy számára - lehetséges.

A másik kérdés az, hogy a szőrzet, valamint a bőr és a körmök állapota a terhesség ideje alatt változik. A progeszteron túlnyomórészt hormonális háttér hatására a haj erősebbé és erősebbé válik, a haj végei kevésbé szétválnak, az összehangolás szükségessége csökken. De sok jövőbeli anya figyelmet fordít arra a tényre, hogy a haj egyre gyorsabban növekszik, és ez igaz.

Ha a regrown haj nem tetszik egy terhes nőnek, nem lesz szörnyű, hogy szépségszalonba megy, és frizurát készít, amellyel jobban érzi magát.

Kétséges, gyanús és tapasztalt terhes orvos azt tanácsolja, hogy fordítson figyelmet arra, hogy hány nő készítsen hajvágást minden nap, nem tudva, hogy terhes, valamint hogy hány nő vágja tovább a haját a terhesség alatt, és nem tud semmit a megfelelő jelekről. Mindketten és mások sikeresen befejezik a kifejezést, szülnek egészséges babákat és szép anyákké válnak.

Ha a szülés vagy a gyermek egészségi állapota komplikációk jelentkeznek, akkor a hosszú ujjak és a jól borotvált fejű nők tulajdonosai is egyenlően érintettek, mivel a haj hossza nem befolyásolja a terhesség lefolyását sem fiziológiás, sem biokémiai vagy más szinten. nem jelenik meg.

Hajápolás a baba szállítása idején

Függetlenül attól, hogy a várandós anya hajvágást tervez-e vagy sem, módosítania kell őket, mert a terhesség alatt a haj változik.A megfelelő gondoskodás segít elkerülni az olyan problémákat, mint a korpásodás, a seborrhea, a szülés utáni időszak, a szülés utáni masszív hajhullás. Azok számára, akik félnek, hogy „érdekes pozícióban” vágják a hajukat, a megfelelő gondoskodás segít megőrizni a hajat tisztességes módon, még akkor is, ha nőtt.

Először is meg kell érteni, hogy amíg a gyermek vár, a nő hajfajtája változhat. Ha korábban voltak szárazak és törékenyek, normálisak lehetnek, és a normálok zsírsá válhatnak, különösen a szülést megelőző utolsó hónapokban.

Ezért fontos a hajápoló termékek felülvizsgálata - szükség lehet samponra vagy balzsamra egy másik haj típushoz, mint korábban.

A samponok, balzsamok vásárlása során figyelni kell a kompozícióra. A termék kémiai összetétele a vágás tényével ellentétben befolyásolhatja a baba és az anya egészségét, ezért érdemes elkerülni a sok tartósítószerrel, parfüm illattal rendelkező termékeket.. Az utolsó pont nagyon fontos, tekintettel arra, hogy minden jövőbeni anyának nagyobb kockázata van az allergiák kialakulásának, még olyan anyagok esetében is, amelyek a terhesség előtt nem okoznak negatív reakciót a szervezetben.

Jobb, ha a gyógyszertárban értékesített orvosi kozmetikumok használatosak. Számos népi jogorvoslati lehetőséget használhat a haj mosására - tojássárgája, tölgyfa kéreg, hagymás sertéshús és veszteség, növényi olajok a maszkok készítéséhez, valamint tejsavó.

A szőrszálak, ha feldarabolódnak, külön-külön táplálhatók, megvásárolhatók az A, E, B vitaminok ampullák olajoldataiban. Ez a táplálkozási keverék nagyon hasznos lesz. De vitaminokat csak az orvos engedélyével lehet bevenni. A hipervitaminózis súlyos magzati rendellenességekhez vezethet.

Minden nap kb. 10 percet kell fizetnie a fejbőr masszírozására.. A körkörös mozdulatokkal ujjhegyekkel masszírozhatja, fésűt használhat - pozitívan befolyásolja a hajhagymák táplálkozását és vérellátását. A fő dolog az, hogy a fésülés nem traumás használja a fésűket széles a távolság a fogak között.

Javasoljuk, hogy a hajat olyan természetes készítményekkel festjük, amelyek nem tartalmaznak ammóniát, formaldehidet, parabént, jobb, mint a henna, basma. Ne használjon színezett sampont, habot vagy gélt. Az ilyen festés természetesen nem büszkélkedhet az ellenállással, de a kár a legkevésbé.

Ha egy nő nem festette meg a haját a terhesség előtt, akkor jobb, ha nem kezdjük el a kísérleteket a terhesség ideje alatt. Nemkívánatos perm, állandó festés. Különösen figyelemre méltó a festékek és az ápolószerek összetételére a nőnek az első trimeszterbenés a terhesség végén is. A terhességi időszak kezdetén az embriogenezis vékony és finom folyamatai fordulnak elő, és a terhesség végén a placenta a védőfunkcióval egyre rosszabbodik, ezért jobb, ha nem kockáztatja a baba egészségét.

Nézze meg, hogy a következő videó arról szól, hogy a terhes nők meg tudják vágni a hajukat.

Ismerje meg, mi történik az anyával és a babával minden terhességi héten.
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. A betegség első tüneteihez forduljon orvoshoz.

terhesség

fejlesztés

egészség